Toimi fiksusti, jos todistat ryöstöä

NordenBladet — Kuopiossa on viime kuukausina tehty useita kaupparyöstöjä väkivallalla uhkaamalla. Poliisin tietoon tulleissa ryöstöissä sivulliset eivät ole joutuneet väkivallan tai sen uhan kohteeksi.Ryöstöjen taustalla on usein päihteiden käytön rahoittaminen. Poliisi keskittää voimavarojaan vakavien rikosten, kuten ryöstöjen ja väkivaltarikosten, tutkimiseen. Rikosten tutkimisen lisäksi poliisi keskittää valvontaa yleisille paikoille, joissa liikkuu paljon ihmisiä ja jotka ovat alttiita rikosten tekemiselle. Vakava henkeen ja terveyteen kohdistuva rikollisuus on ilmiönä edelleen suhteellisen harvinaista Itä-Suomessa.- Törkeän ryöstörikollisuuden nopea lisääntyminen johtuu usein yksittäisen henkilön tai pienen joukon aktivoitumisesta alueella. Kun henkilöt saadaan vastuuseen teoistaan, tilanne yleensä rauhoittuu, sanoo rikosylikonstaapeli Antti Aamuvuori. Sankaritekojen yrittäminen kannattaa unohtaaJos joutuu osaksi ryöstötilannetta, tärkeintä on olla asettamatta itseään tai muita vaaraan. – Sivullisen ei kannata puuttua tilanteeseen ollenkaan, etenkään jos esillä on terä- tai ampuma-ase. Puuttuminen voi aiheuttaa tekijässä reaktion, joka johtaa mahdolliseen aseen käyttämiseen, ohjeistaa Aamuvuori.Aamuvuori muistuttaa myös havainnoinnin tärkeydestä:- Sivulliset voivat auttaa tekemällä ryöstöstä havaintoja ja kertomalla ne poliisille. Rikoksen tekijän tuntomerkit, kuten kasvonpiirteet, hiukset, ruumiinrakenne, tatuoinnit ja puheen erityispiirteet ovat arvokkaita tietoja poliisille. Myös pakosuunta kiinnostaa poliisia. Hätänumeroon kannattaa soittaa, jos sen voi tehdä turvallisesti ja provosoimatta rikoksen tekijää. Poliisi pyytää ilmoittamaan havainnot rikoksista Itä-Suomessa vihjesähköpostiin vihjeet.ita-suomi@poliisi.fi tai vihjenumeroon 0295 415 232. 

Kuopiossa on viime kuukausina tehty useita kaupparyöstöjä väkivallalla uhkaamalla. Poliisin tietoon tulleissa ryöstöissä sivulliset eivät ole joutuneet väkivallan tai sen uhan kohteeksi.

Ryöstöjen taustalla on usein päihteiden käytön rahoittaminen. Poliisi keskittää voimavarojaan vakavien rikosten, kuten ryöstöjen ja väkivaltarikosten, tutkimiseen. 

Rikosten tutkimisen lisäksi poliisi keskittää valvontaa yleisille paikoille, joissa liikkuu paljon ihmisiä ja jotka ovat alttiita rikosten tekemiselle. Vakava henkeen ja terveyteen kohdistuva rikollisuus on ilmiönä edelleen suhteellisen harvinaista Itä-Suomessa.

– Törkeän ryöstörikollisuuden nopea lisääntyminen johtuu usein yksittäisen henkilön tai pienen joukon aktivoitumisesta alueella. Kun henkilöt saadaan vastuuseen teoistaan, tilanne yleensä rauhoittuu, sanoo rikosylikonstaapeli Antti Aamuvuori

Sankaritekojen yrittäminen kannattaa unohtaa

Jos joutuu osaksi ryöstötilannetta, tärkeintä on olla asettamatta itseään tai muita vaaraan. 

– Sivullisen ei kannata puuttua tilanteeseen ollenkaan, etenkään jos esillä on terä- tai ampuma-ase. Puuttuminen voi aiheuttaa tekijässä reaktion, joka johtaa mahdolliseen aseen käyttämiseen, ohjeistaa Aamuvuori.

Aamuvuori muistuttaa myös havainnoinnin tärkeydestä:

– Sivulliset voivat auttaa tekemällä ryöstöstä havaintoja ja kertomalla ne poliisille. Rikoksen tekijän tuntomerkit, kuten kasvonpiirteet, hiukset, ruumiinrakenne, tatuoinnit ja puheen erityispiirteet ovat arvokkaita tietoja poliisille. Myös pakosuunta kiinnostaa poliisia. 

Hätänumeroon kannattaa soittaa, jos sen voi tehdä turvallisesti ja provosoimatta rikoksen tekijää. 

Poliisi pyytää ilmoittamaan havainnot rikoksista Itä-Suomessa vihjesähköpostiin vihjeet.ita-suomi@poliisi.fi tai vihjenumeroon 0295 415 232. 

]]>

Lähde: Poliisi.fiMainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory