Kuulusteluita ja teknistä tutkintaa – Viertolan kouluampumistapauksen tutkinta eteni viikonloppuna

NordenBladet — Viertolan kouluampumistapauksen tutkinta eteni viikonloppua teknisellä tutkinnalla sekä useilla kuulusteluilla. Myös epäiltyä päästiin kuulustelemaan uudemman kerran. Tapahtumien kulku on pääpiirteittäin poliisille hyvin selvillä.- Olemme jo aiemmin kertoneet, että epäillyn tekijän käyttämä ase kuuluu lähisukulaiselle. Ase ei kuulu perheenjäsenelle ja asetta on säilytetty asianmukaisesti. Epäilty on saanut aseen haltuunsa luvatta, vahvistaa rikoskomisario Marko Särkkä.Molemmat uhrit ovat edelleen sairaalahoidossa. Toisen uhrin tila on edelleen kriittinen, mutta toista uhreista on päästy viikonlopun aikana jo kuulustelemaan.-  Viikonlopun kuulusteluisissa on tullut ilmi, että epäillyn teon jälkeen käyttämä reitti on valikoitunut sattumanvaraisesti ja tämänhetkisen tiedon mukaan epäilty ei olisi pakomatkansa aikana uhkaillut aseella muita henkilöitä, Särkkä kertoo.Syyksi aiemmin kerrottu kiusaaminen on hyvin subjektiivinen ja yksilöllinen kokemus. Poliisi selvittä edelleen laajalti tekoon johtaneita syitä.- Esitutkinnassa saadun selvityksen perusteella koulun henkilökunta on toiminut tapahtuma-aikaan esimerkillisesti ja vastuullisesti, Särkkä jatkaa.Poliisi pyytää, että tämän tapauksen selvittäminen jätetään poliisin tehtäväksi ja kunnioitetaan kaikkia tapaukseen liittyviä osallisia ja heidän läheisiään.- Viertolan ampumistapauksen jälkeen useisiin poliisilaitoksen alueella sijaitseviin kouluihin on tehty erilaisia uhkauksia, joita poliisi selvittää. Kaikkiin uhkauksiin suhtaudutaan erittäin vakavasti. Uhkauksia ei tule tehdä edes “läpällä”, muistuttaa Särkkä.Tiedotamme asiasta seuraavan kerran torstaina 11.4. kello 12. 

Viertolan kouluampumistapauksen tutkinta eteni viikonloppua teknisellä tutkinnalla sekä useilla kuulusteluilla. Myös epäiltyä päästiin kuulustelemaan uudemman kerran. Tapahtumien kulku on pääpiirteittäin poliisille hyvin selvillä.

– Olemme jo aiemmin kertoneet, että epäillyn tekijän käyttämä ase kuuluu lähisukulaiselle. Ase ei kuulu perheenjäsenelle ja asetta on säilytetty asianmukaisesti. Epäilty on saanut aseen haltuunsa luvatta, vahvistaa rikoskomisario Marko Särkkä.

Molemmat uhrit ovat edelleen sairaalahoidossa. Toisen uhrin tila on edelleen kriittinen, mutta toista uhreista on päästy viikonlopun aikana jo kuulustelemaan.

–  Viikonlopun kuulusteluisissa on tullut ilmi, että epäillyn teon jälkeen käyttämä reitti on valikoitunut sattumanvaraisesti ja tämänhetkisen tiedon mukaan epäilty ei olisi pakomatkansa aikana uhkaillut aseella muita henkilöitä, Särkkä kertoo.

Syyksi aiemmin kerrottu kiusaaminen on hyvin subjektiivinen ja yksilöllinen kokemus. Poliisi selvittä edelleen laajalti tekoon johtaneita syitä.

– Esitutkinnassa saadun selvityksen perusteella koulun henkilökunta on toiminut tapahtuma-aikaan esimerkillisesti ja vastuullisesti, Särkkä jatkaa.

Poliisi pyytää, että tämän tapauksen selvittäminen jätetään poliisin tehtäväksi ja kunnioitetaan kaikkia tapaukseen liittyviä osallisia ja heidän läheisiään.

– Viertolan ampumistapauksen jälkeen useisiin poliisilaitoksen alueella sijaitseviin kouluihin on tehty erilaisia uhkauksia, joita poliisi selvittää. Kaikkiin uhkauksiin suhtaudutaan erittäin vakavasti. Uhkauksia ei tule tehdä edes “läpällä”, muistuttaa Särkkä.

Tiedotamme asiasta seuraavan kerran torstaina 11.4. kello 12.
 

]]>

Lähde: Poliisi.fiMainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory