Poliisi muistuttaa perättömien uhkausten seurauksista

NordenBladet — Hämeen poliisille on tullut viime päivien aikana ilmoituksia eri kouluihin kohdistuneista uhkauksista. Kaikki uhkaukset ovat osoittautuneet perättömiksi. Lisäksi on tullut erilaisia huolestuneita yhteydenottoja opettajilta, vanhemmilta ja muilta kansalaisilta mahdollisisita huolta tai pelkoa aiheuttavista tilanteista.Hämeen poliisille on tullut viime päivien aikana ilmoituksia koulu-uhkauksista, jotka ovat osoittautuneet perättömiksi. Nämä uhkaukset on toistaiseksi todettu perättömiksi jo niin varhaisessa vaiheessa, että ne eivät ole ehtineet aiheuttaa kovin suuria toimenpiteitä.Poliisi kuitenkin suhtautuu jokaiseen ilmoitukseen vakavasti ja reagoi asiaan tarvittavin toimenpitein. Perätön ilmoitus tai uhkaus vaarallisesta tapahtumasta on rikos.Perättömän ilmoituksen johtaessa viranomaistoimenpiteisiin tai jos ilmoitus muuten aiheuttaa kuluja, jäävät syntyneet kustannukset perättömän ilmoituksen tekijän maksettaviksi, iästä riippumatta. 15 vuotta täyttäneiden osalta asia käsitellään rikosprosessissa ja alle 15-vuotiaden osalta tehdään lastensuojeluilmoitus, mikä voi johtaa lastensuojeluviranomaisten toimenpiteisiin. Vahingonkorvausvelvollisuus on jo alakouluikäisellä lapsella.Poliisi muistuttaa vanhempia, että lasten kanssa on syytä keskustella siitä, mitä seurauksia edellä kuvatusta toiminnasta voi aiheutua.Kansalaiset huolissaanEri tahoilta on tullut myös erittäin paljon yhteydenottoja erilaisista huolta aiheuttavista asioista tai sellaisista asioista, joiden epäillään voivan johtaa uhkaavaan tilanteeseen. Näitä ilmoituksia on tullut opettajilta, vanhemmilta ja muilta kansalaisilta. Poliisi ottaa myös nämä ilmoitukset vakavasti ja tutkii niistä jokaisen. Esimerkkinä yhteydenotoista ovat aseiden säilyttämiseen liittyvät ilmoitukset ja huolet. Aseita säilytettävä huolellisestiPoliisi muistuttaakin aseluvanhaltijoita siitä, että ampuma-aseiden oikeanlainen säilyttäminen on yksi aseturvallisuuden keskeisimmistä seikoista. Ampuma-aselaki velvoittaa säilyttämään ampuma-asetta, aseen osia, patruunoita sekä erityisen vaarallisia ammuksia siten, ettei vaaraa niiden joutumisesta asiattomien haltuun ole. Alle 18-vuotiaan rinnakkaisluvalla hallussaan pitämien ampuma-aseiden, aseen osien ja patruunoiden huolellisesta säilyttämisestä vastaa kyseisen ampuma-aseen ja aseen osan pääluvan haltija. 

Hämeen poliisille on tullut viime päivien aikana ilmoituksia eri kouluihin kohdistuneista uhkauksista. Kaikki uhkaukset ovat osoittautuneet perättömiksi. Lisäksi on tullut erilaisia huolestuneita yhteydenottoja opettajilta, vanhemmilta ja muilta kansalaisilta mahdollisisita huolta tai pelkoa aiheuttavista tilanteista.

Hämeen poliisille on tullut viime päivien aikana ilmoituksia koulu-uhkauksista, jotka ovat osoittautuneet perättömiksi. Nämä uhkaukset on toistaiseksi todettu perättömiksi jo niin varhaisessa vaiheessa, että ne eivät ole ehtineet aiheuttaa kovin suuria toimenpiteitä.

Poliisi kuitenkin suhtautuu jokaiseen ilmoitukseen vakavasti ja reagoi asiaan tarvittavin toimenpitein. Perätön ilmoitus tai uhkaus vaarallisesta tapahtumasta on rikos.

Perättömän ilmoituksen johtaessa viranomaistoimenpiteisiin tai jos ilmoitus muuten aiheuttaa kuluja, jäävät syntyneet kustannukset perättömän ilmoituksen tekijän maksettaviksi, iästä riippumatta. 15 vuotta täyttäneiden osalta asia käsitellään rikosprosessissa ja alle 15-vuotiaden osalta tehdään lastensuojeluilmoitus, mikä voi johtaa lastensuojeluviranomaisten toimenpiteisiin. Vahingonkorvausvelvollisuus on jo alakouluikäisellä lapsella.

Poliisi muistuttaa vanhempia, että lasten kanssa on syytä keskustella siitä, mitä seurauksia edellä kuvatusta toiminnasta voi aiheutua.

Kansalaiset huolissaan

Eri tahoilta on tullut myös erittäin paljon yhteydenottoja erilaisista huolta aiheuttavista asioista tai sellaisista asioista, joiden epäillään voivan johtaa uhkaavaan tilanteeseen. Näitä ilmoituksia on tullut opettajilta, vanhemmilta ja muilta kansalaisilta. Poliisi ottaa myös nämä ilmoitukset vakavasti ja tutkii niistä jokaisen. Esimerkkinä yhteydenotoista ovat aseiden säilyttämiseen liittyvät ilmoitukset ja huolet. 

Aseita säilytettävä huolellisesti

Poliisi muistuttaakin aseluvanhaltijoita siitä, että ampuma-aseiden oikeanlainen säilyttäminen on yksi aseturvallisuuden keskeisimmistä seikoista. Ampuma-aselaki velvoittaa säilyttämään ampuma-asetta, aseen osia, patruunoita sekä erityisen vaarallisia ammuksia siten, ettei vaaraa niiden joutumisesta asiattomien haltuun ole. Alle 18-vuotiaan rinnakkaisluvalla hallussaan pitämien ampuma-aseiden, aseen osien ja patruunoiden huolellisesta säilyttämisestä vastaa kyseisen ampuma-aseen ja aseen osan pääluvan haltija. 

]]>

Lähde: Poliisi.fiMainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory