Poliisi sai esitutkinnan valmiiksi liittyen epäiltyyn törkeään henkeen ja terveyteen kohdistuvan rikoksen valmisteluun Pohjois-Pirkanmaalla

NordenBladet — Virtain yleispoliisi on tutkinut Pohjois-Pirkanmaalla tapahtunutta törkeän henkeen ja terveyteen kohdistuvan rikoksen valmistelua ja ampuma-aserikosta, jotka ovat tapahtuneet tammikuussa 2024.Virtain yleispoliisi on tutkinut Pohjois-Pirkanmaalla tapahtunutta törkeän henkeen ja terveyteen kohdistuvan rikoksen valmistelua ja ampuma-aserikosta, jotka ovat tapahtuneet tammikuussa 2024.

Virtain yleispoliisi on tutkinut Pohjois-Pirkanmaalla tapahtunutta törkeän henkeen ja terveyteen kohdistuvan rikoksen valmistelua ja ampuma-aserikosta, jotka ovat tapahtuneet tammikuussa 2024.

Virtain yleispoliisi on tutkinut Pohjois-Pirkanmaalla tapahtunutta törkeän henkeen ja terveyteen kohdistuvan rikoksen valmistelua ja ampuma-aserikosta, jotka ovat tapahtuneet tammikuussa 2024.

-Virtain yleispoliisi aloitti asian esitutkinnan saamansa vihjeen perusteella. Asian johdosta otettiin kiinni Pohjois-Pirkanmaalla asuva alle 18-vuotias mies. Esitutkinnassa rikoksesta epäilty oli Pirkanmaan Käräjäoikeuden päätöksellä vangittuna lyhyehkön ajan. Epäilty on vapautettu poliisin päätöksellä vangitsemisen erityisten edellytysten sotkemis-, jatkamis- tai karttamisvaaran poistuttua, toteaa komisario Kari Aaltio. 

Esitutkinnan perusteella henkilön epäillään suunnitelleen vakavaa henkeen tai terveyteen kohdistuvaa rikosta määrittelemätöntä oppilaitosta ja poliisia kohtaan. 
-Tekoa varten epäilty on valmistanut metallisia ampuma-aseen rungon osia ja pyrkineen hankkimaan patruunoita. Valmistetut ampuma-aseen osat on valmistettu sellaiselle asteelle, jossa ne edellyttävät aseen hallussapitoluvan, kertoo Aaltio. 

Esitutkintamateriaali on siirretty Länsi-Suomen syyttäjävirastolle syyteharkintaa varten.
-Poliisi kiittää asian viranomaisten tietoon tuoneita henkilöitä erinomaisesta toiminnasta vakavan rikoksen ennaltaehkäisemiseksi, sanoo Aaltio. 

Sisä-Suomen poliisilla on käytössä vihjesähköposti vihjeet.sisa-suomi@poliisi.fi, joihin voit lähettää tietoja mahdollisista rikoksista tai niiden valmisteluista. Voit jättää vihjeen myös verkossa osoitteessa www.poliisi.fi/nettivinkki. Kiireellisissä tapauksissa soita 112.     
 

]]>

Lähde: Poliisi.fiMainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory