Viertolan kouluampumistapauksen osallisten kuulustelut käynnissä

NordenBladet — Vantaan Viertolassa tiistaina 2.4.2024 tapahtuneen kouluampumistapauksen tutkinta jatkuu poliisissa muun muassa osallisten kuulusteluilla sekä teknisellä tutkinnalla.– On selvää, että tapauksen ympärillä pyörii myös paljon huhuja ja väärääkin tietoa, mutta nyt on tärkeää, että tutkinta, asioiden selvittäminen ja oikean tiedon hankinta ja varmistaminen jätetään ammattilaisten tehtäväksi. Itä-Uudenmaan poliisin tutkinnassa tehdään aktiivisesti töitä kymmenien tutkijoiden voimin Viertolan kouluampumistapaukseen liittyvien asioiden selvittämiseksi, sanoo rikoskomisario Marko Särkkä.Vaikka ampumatapauksen tutkinnassa ollaan olosuhteisiin nähden edetty huimaa vauhtia, niin tämän laajan rikoskokonaisuuden esitutkinnan arvioidaan kestävän kuukausia.Poliisissa seurataan aktiivisesti julkista keskustelua ja virheellistä tietoa pyritään mahdollisuuksien mukaan oikaisemaan poliisin julkaisemissa tiedotteissa.– Esitutkinnassa on tullut ilmi seikkoja, jotka viittaavat teon suunnitelmallisuuteen. Epäillyn hallusta takavarikoitujen laitteiden, kuten puhelimen ja tietokoneen laite-etsinnöissä on löytynyt materiaalia, joka tukee tätä käsitystä. Esitutkinnallisista syistä emme pysty tästä asiasta kertomaan tämän enempää, kertoo Särkkä.Poliisi tiedotti eilen, että esitutkinnassa oli tullut ilmi, että epäilty oli Viertolan koululta poistuessaan, ennen kiinniottoa, uhannut aseella myös Helsingin Siltamäessä kouluun matkalla olleita oppilaita. Tämän asia on poliisilla edelleen selvittelyssä ja poliisi pyytää silminnäkijähavaintoja epäillyn liikkeistä reitiltä Viertolan koulu – Siltamäki. Havainnot pyydetään ilmoittamaan poliisin vihjepostiin vihjeet.ita-uusimaa@poliisi.fi– Julkisuudessa on käyty paljon keskustelua siitä, miten epäilty on saanut tekoon käytetyn aseen haltuunsa. Poliisilla on alustava käsitys asiasta, mutta selvitystyö tämän ampuma-aserikoksena tutkittavan asian osalta on vielä kesken, Särkkä jatkaa.Epäillyn perhesuhteisiin, terveydentilaan ja muihin vastaaviin seikkoihin on myös kohdistunut paljon kiinnostusta. Poliisi muistuttaa, että nämä asiat ovat salassa pidettävää tietoa, eikä niistä voida lausua julkisuuteen.Kouluampumisen kaksi uhria ovat edelleen sairaalahoidossa ja toista heistä päästään mahdollisesti puhuttamaan lähipäivien aikana.– Tämä poikkeuksellisen vakava rikoskokonaisuus ymmärrettävästi kiinnostaa kansalaisia, joten pyrimme aktiivisesti tiedottamaan tutkinnan edistymisestä, Summaa Särkkä.

Vantaan Viertolassa tiistaina 2.4.2024 tapahtuneen kouluampumistapauksen tutkinta jatkuu poliisissa muun muassa osallisten kuulusteluilla sekä teknisellä tutkinnalla.

– On selvää, että tapauksen ympärillä pyörii myös paljon huhuja ja väärääkin tietoa, mutta nyt on tärkeää, että tutkinta, asioiden selvittäminen ja oikean tiedon hankinta ja varmistaminen jätetään ammattilaisten tehtäväksi. Itä-Uudenmaan poliisin tutkinnassa tehdään aktiivisesti töitä kymmenien tutkijoiden voimin Viertolan kouluampumistapaukseen liittyvien asioiden selvittämiseksi, sanoo rikoskomisario Marko Särkkä.

Vaikka ampumatapauksen tutkinnassa ollaan olosuhteisiin nähden edetty huimaa vauhtia, niin tämän laajan rikoskokonaisuuden esitutkinnan arvioidaan kestävän kuukausia.

Poliisissa seurataan aktiivisesti julkista keskustelua ja virheellistä tietoa pyritään mahdollisuuksien mukaan oikaisemaan poliisin julkaisemissa tiedotteissa.

– Esitutkinnassa on tullut ilmi seikkoja, jotka viittaavat teon suunnitelmallisuuteen. Epäillyn hallusta takavarikoitujen laitteiden, kuten puhelimen ja tietokoneen laite-etsinnöissä on löytynyt materiaalia, joka tukee tätä käsitystä. Esitutkinnallisista syistä emme pysty tästä asiasta kertomaan tämän enempää, kertoo Särkkä.

Poliisi tiedotti eilen, että esitutkinnassa oli tullut ilmi, että epäilty oli Viertolan koululta poistuessaan, ennen kiinniottoa, uhannut aseella myös Helsingin Siltamäessä kouluun matkalla olleita oppilaita. Tämän asia on poliisilla edelleen selvittelyssä ja poliisi pyytää silminnäkijähavaintoja epäillyn liikkeistä reitiltä Viertolan koulu – Siltamäki. Havainnot pyydetään ilmoittamaan poliisin vihjepostiin vihjeet.ita-uusimaa@poliisi.fi

– Julkisuudessa on käyty paljon keskustelua siitä, miten epäilty on saanut tekoon käytetyn aseen haltuunsa. Poliisilla on alustava käsitys asiasta, mutta selvitystyö tämän ampuma-aserikoksena tutkittavan asian osalta on vielä kesken, Särkkä jatkaa.

Epäillyn perhesuhteisiin, terveydentilaan ja muihin vastaaviin seikkoihin on myös kohdistunut paljon kiinnostusta. Poliisi muistuttaa, että nämä asiat ovat salassa pidettävää tietoa, eikä niistä voida lausua julkisuuteen.

Kouluampumisen kaksi uhria ovat edelleen sairaalahoidossa ja toista heistä päästään mahdollisesti puhuttamaan lähipäivien aikana.

– Tämä poikkeuksellisen vakava rikoskokonaisuus ymmärrettävästi kiinnostaa kansalaisia, joten pyrimme aktiivisesti tiedottamaan tutkinnan edistymisestä, Summaa Särkkä.

]]>

Lähde: Poliisi.fiMainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory