Älä syötä verkkopankkitunnuksiasi QR-koodin välityksellä avautuvalle sivustolle

NordenBladet — Monet internet-sivustot sekä palveluiden tarjoajat ovat alkaneet käyttää sivustojen suorien verkko-osoitteiden sijasta QR-koodeja, joiden avulla ihmisten on helppo siirtyä eri verkkosivuille. Rikolliset ovat tunnistaneet tämän yksinkertaiseksi tavaksi ohjata ihmisiä haluamilleen huijaussivustoille. QR-koodien avulla ihmiset voivat esimerkiksi älypuhelimen kameran avulla siirtyä yksinkertaisesti verkkosivuille eikä heidän tarvitse muistaa tai kirjoittaa pitkää verkko-osoitetta.Sisä-Suomen poliisilaitos on lähiaikoina vastaanottanut useita ilmoituksia, joissa ulkomaalaisen verkkokauppapaikan käyttäjiä on ohjattu QR-koodien avulla verkkopankkisivustoja muistuttaville huijaussivustoille. Käyttäjät ovat saaneet ilmoituksen, että heidän myymänsä tuote on palvelun välityksellä ostettu ja ostotapahtuman vahvistamiseksi heidän tulisi kirjautua henkilökohtaisilla verkkopankkitunnuksilla huijaussivustolle tai syöttää maksukorttinsa tiedot, jotta voisivat vastaanottaa maksun.Verkkopankkitunnuksilla kirjautumisen tai maksukorttitietojen syöttämisen jälkeen käyttäjien pankkitileiltä tai maksukorteilla on tehty oikeudettomia veloituksia, jotka ovat päätyneet ulkomaille. Poliisi kehottaa ihmisiä varovaisuuteen ja tarkkaavaisuuteen, jottei heidän verkkopankkitunnuksensa tai maksukorttitietonsa joutuisi rikollisten haltuun. 

Monet internet-sivustot sekä palveluiden tarjoajat ovat alkaneet käyttää sivustojen suorien verkko-osoitteiden sijasta QR-koodeja, joiden avulla ihmisten on helppo siirtyä eri verkkosivuille. Rikolliset ovat tunnistaneet tämän yksinkertaiseksi tavaksi ohjata ihmisiä haluamilleen huijaussivustoille. QR-koodien avulla ihmiset voivat esimerkiksi älypuhelimen kameran avulla siirtyä yksinkertaisesti verkkosivuille eikä heidän tarvitse muistaa tai kirjoittaa pitkää verkko-osoitetta.

Sisä-Suomen poliisilaitos on lähiaikoina vastaanottanut useita ilmoituksia, joissa ulkomaalaisen verkkokauppapaikan käyttäjiä on ohjattu QR-koodien avulla verkkopankkisivustoja muistuttaville huijaussivustoille. Käyttäjät ovat saaneet ilmoituksen, että heidän myymänsä tuote on palvelun välityksellä ostettu ja ostotapahtuman vahvistamiseksi heidän tulisi kirjautua henkilökohtaisilla verkkopankkitunnuksilla huijaussivustolle tai syöttää maksukorttinsa tiedot, jotta voisivat vastaanottaa maksun.

Verkkopankkitunnuksilla kirjautumisen tai maksukorttitietojen syöttämisen jälkeen käyttäjien pankkitileiltä tai maksukorteilla on tehty oikeudettomia veloituksia, jotka ovat päätyneet ulkomaille. 

Poliisi kehottaa ihmisiä varovaisuuteen ja tarkkaavaisuuteen, jottei heidän verkkopankkitunnuksensa tai maksukorttitietonsa joutuisi rikollisten haltuun. 

-Erityisesti neuvoisin ihmisiä olemaan tarkkana ulkomaalaisten verkkosivujen tai -palveluiden pyytäessä vahvaa tunnistautumista henkilökohtaisia verkkopankkitunnuksia käyttäen. Suosittelen ihmisiä ottamaan käyttöön useampi vaiheisia tunnistautumis- ja vahvistusmenetelmiä eri palveluissa, jottei mahdollisen tietojen kalastelun avulla haltuun saatujen verkkopankkitunnusten tai maksukorttitietojen avulla kyetä tekemään oikeudettomia veloituksia ilman lisävahvistusta. Tutustu käyttämiisi verkkopalveluihin ja varmistu niiden luotettavuudesta tarkasti ennen kuin lähdet syöttämään niihin henkilökohtaisia tietojasi,  ohjeistaa rikoskomisario Janne Sievänen Sisä-Suomen poliisilaitokselta.  

]]>

Lähde: Poliisi.fiMainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory