Huono ajokeli Kaakkois-Suomessa – ennakoi ja aja turvallisesti

NordenBladet — Kaakkois-Suomen poliisilaitos muistuttaa autoilijoita ennakoimisen tärkeydestä hankalalla ajokelillä. Kesärenkailla liikenteeseen ei ole tällä säällä asiaa.Ajokeli on tänään Kaakkois-Suomessa erittäin huono, joten liikenteessä on syytä olla erityisen varovainen. Ajoteillä voi olla runsaasti lunta ja loskaa, joka tekee niistä liukkaita. Myös puuskainen tuuli ja kova lumisade haittaavat näkyvyyttä liikenteessä. Ilmatieteenlaitoksen ennusteen mukaan sää selkenee iltapäivällä, mutta ajotiet voivat siitä huolimatta olla paikoin hyvin liukkaita ja lumen peitossa. Huono ajokeli nostaa onnettomuuksien riskiä. Kaakkois-Suomen poliisilaitoksen komisario Christa Björklöf korostaa varautumisen tärkeyttä:-Varaa ajomatkoihin reilusti aikaa. Kun näkyvyys on huono, on vaikea nähdä kaikkea sitä, mitä liikenteessä tapahtuu. Liukas tienpinta taas hidastaa jarruttamista. Pidä kunnon turvaväli edellä ajavaan ja aja vähän hiljempaa. -Muista myös, että kesärenkailla ei ole tänään syytä lähteä liikenteeseen ollenkaan, Björklöf lisää.Ilmatieteenlaitos on antanut Kymenlaakson alueelle myös varoituksen mahdollisista kevättulvista. Teiden tulviminen voi paikoin katkaista paikallisteitä, joten siihenkin on syytä varautua. 

Kaakkois-Suomen poliisilaitos muistuttaa autoilijoita ennakoimisen tärkeydestä hankalalla ajokelillä. Kesärenkailla liikenteeseen ei ole tällä säällä asiaa.

Ajokeli on tänään Kaakkois-Suomessa erittäin huono, joten liikenteessä on syytä olla erityisen varovainen. 

Ajoteillä voi olla runsaasti lunta ja loskaa, joka tekee niistä liukkaita. Myös puuskainen tuuli ja kova lumisade haittaavat näkyvyyttä liikenteessä. Ilmatieteenlaitoksen ennusteen mukaan sää selkenee iltapäivällä, mutta ajotiet voivat siitä huolimatta olla paikoin hyvin liukkaita ja lumen peitossa. 

Huono ajokeli nostaa onnettomuuksien riskiä. Kaakkois-Suomen poliisilaitoksen komisario Christa Björklöf korostaa varautumisen tärkeyttä:

Varaa ajomatkoihin reilusti aikaa. Kun näkyvyys on huono, on vaikea nähdä kaikkea sitä, mitä liikenteessä tapahtuu. Liukas tienpinta taas hidastaa jarruttamista. Pidä kunnon turvaväli edellä ajavaan ja aja vähän hiljempaa. 

Muista myös, että kesärenkailla ei ole tänään syytä lähteä liikenteeseen ollenkaan, Björklöf lisää.

Ilmatieteenlaitos on antanut Kymenlaakson alueelle myös varoituksen mahdollisista kevättulvista. Teiden tulviminen voi paikoin katkaista paikallisteitä, joten siihenkin on syytä varautua. 

]]>

Lähde: Poliisi.fiMainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory