Liikennejuopumukset aiheuttaneet useita poliisitehtäviä Lapissa

NordenBladet — Pääsiäisen alkupäivinä Lapissa on tavattu useita alkoholin tai huumausaineen vaikutuksen alaisena ajoneuvoa kuljettaneita henkilöitä. Poliisi valvoo pääsiäisen aikana tehostetusti sekä tie- että maastoliikennettä ja muistuttaa, että päihteet eivät kuulu moottorikelkan tai minkään ajoneuvon kuljettamiseen.Törkeä rattijuopumus RovaniemelläRovaniemellä poliisin partio sai tehtävän päihtyneestä auton kuljettajasta varhain perjantaiaamuna 29.3.2024. Partio tavoitti kyseisen ajoneuvon Isoaavantieltä parkkialueelle pysähtyneenä. Epäilty kuljettaja istui muutoin tyhjässä autossa matkustajan paikalla ja kiisti kuljettaneensa autoa.  Jälkien perusteella paikalla ei ollut kuitenkaan liikkunut muita henkilöitä. Hän puhalsi törkeän rattijuopumuksen ylittävät lukemat.

Pääsiäisen alkupäivinä Lapissa on tavattu useita alkoholin tai huumausaineen vaikutuksen alaisena ajoneuvoa kuljettaneita henkilöitä. Poliisi valvoo pääsiäisen aikana tehostetusti sekä tie- että maastoliikennettä ja muistuttaa, että päihteet eivät kuulu moottorikelkan tai minkään ajoneuvon kuljettamiseen.

Törkeä rattijuopumus Rovaniemellä

Rovaniemellä poliisin partio sai tehtävän päihtyneestä auton kuljettajasta varhain perjantaiaamuna 29.3.2024. Partio tavoitti kyseisen ajoneuvon Isoaavantieltä parkkialueelle pysähtyneenä. Epäilty kuljettaja istui muutoin tyhjässä autossa matkustajan paikalla ja kiisti kuljettaneensa autoa.  Jälkien perusteella paikalla ei ollut kuitenkaan liikkunut muita henkilöitä. Hän puhalsi törkeän rattijuopumuksen ylittävät lukemat.

Meri-Lapissa huumeratteja

Torniossa Perämerentiellä oli torstaina 28.3.2024 kello 22.30 ulosajettuna pakettiauto Luukkaankankaan kohdalla. Poliisipartion paikalta tapaama henkilö kertoi olleensa auton kyydissä, mutta kiisti ajaneensa sitä. Tapahtumapaikalla oli pääteltävissä, että hänen kertomuksensa ei pitänyt paikkaansa. Epäillylle kuljettajalle tehty puhalluskoe näytti nollaa, mutta huumausaineenpikatesti antoi värisuoran usealle huumausaineelle. Hänen epäillään syyllistyneen asiassa rattijuopumukseen, huumausaineen käyttörikokseen, liikenneturvallisuuden vaarantamiseen ja kulkuneuvon kuljettamiseen oikeudetta.

Pääsiäisliikenteenvalvonnan yhteydessä poliisin haaviin jäi Kemissä Perämerentiellä perjantaina 29.3.2024 aamulla ajoneuvoyhdistelmän kuljettaja, jolle suoritettu huumausaineen pikatesti osoitti positiivisen tuloksen opiaateille. Kuljettajan epäillään syyllistyneen rattijuopumukseen ja huumausaineen käyttörikokseen.

Inarissa kelkkaratteja

Perjantai-iltana 29.3.2024 Enontekiöllä liikennevalvontaa tekevä poliisin partio pysäytti moottorikelkan, jonka kuljettaja puhalsi rattijuopumuksen ylittävät lukemat. Kuljettaja määrättiin ajokieltoon.

Inarissa ajokiellossa ollut henkilö kaatui moottorikelkalla parkkipaikalla perjantain ja lauantain 30.3.2024 välisenä yönä. Paikalle hälytetty poliisin partio epäilee hänen kuljettaneen kelkkaa vahvassa humalatilassa.

]]>

Lähde: Poliisi.fiMainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory