Poliisi jatkanut eduskunnan tietojärjestelmiin kohdistuneen tietomurron tutkintaa

NordenBladet — Keskusrikospoliisi tiedotti 18.3.2021 esitutkinnasta, jossa on selvitetty eduskunnan tietojärjestelmiin vuosien 2020–2021 kohdistunutta tietomurtoa. Epäiltyä rikosta on tutkittu Keskusrikospoliisissa törkeänä vakoiluna, törkeänä tietomurtona ja törkeänä viestintasalaisuuden loukkauksena.Poliisi kirjasi rikosilmoituksen tapahtuneesta vuonna 2020, ja rikoksen epäillään tapahtuneen syksyn 2020 ja alkuvuoden 2021 välisenä aikana. Poliisi on aiemmin tiedottanut selvittävänsä APT31-toimijan yhteyksiä epäiltyyn tekoon. Esitutkinnassa yhteys on vahvistunut, ja poliisi on kyennyt tunnistamaan yhden rikoksesta epäillyn.– Esitutkinta on ollut vaativaa ja aikaa vievää, koska kyseessä on ollut poikkeuksellisen haasteellinen tutkinta ja sen taustalla on ollut monimutkainen rikollinen infrastruktuuri, sanoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Aku Limnéll Keskusrikospoliisista.Esitutkinnan aikana on tehty erilaisia vaativia tutkimuksia ja analyysia sekä laajasti kansainvälistä tiedonvaihtoa. Yhteistyö kansainvälisten toimijoiden ja Supon kanssa on ollut tiivistä. Esitutkinta asiassa on kesken. 

Keskusrikospoliisi tiedotti 18.3.2021 esitutkinnasta, jossa on selvitetty eduskunnan tietojärjestelmiin vuosien 2020–2021 kohdistunutta tietomurtoa. Epäiltyä rikosta on tutkittu Keskusrikospoliisissa törkeänä vakoiluna, törkeänä tietomurtona ja törkeänä viestintasalaisuuden loukkauksena.

Poliisi kirjasi rikosilmoituksen tapahtuneesta vuonna 2020, ja rikoksen epäillään tapahtuneen syksyn 2020 ja alkuvuoden 2021 välisenä aikana. Poliisi on aiemmin tiedottanut selvittävänsä APT31-toimijan yhteyksiä epäiltyyn tekoon. Esitutkinnassa yhteys on vahvistunut, ja poliisi on kyennyt tunnistamaan yhden rikoksesta epäillyn.

– Esitutkinta on ollut vaativaa ja aikaa vievää, koska kyseessä on ollut poikkeuksellisen haasteellinen tutkinta ja sen taustalla on ollut monimutkainen rikollinen infrastruktuuri, sanoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Aku Limnéll Keskusrikospoliisista.

Esitutkinnan aikana on tehty erilaisia vaativia tutkimuksia ja analyysia sekä laajasti kansainvälistä tiedonvaihtoa. Yhteistyö kansainvälisten toimijoiden ja Supon kanssa on ollut tiivistä. 
Esitutkinta asiassa on kesken. 

]]>

Lähde: Poliisi.fiMainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory