Poliisi varoittaa venäjänkielisistä, poliisina esiintyvistä huijareista

NordenBladet — Venäjänkielisille henkilöille on tullut Itä-Suomessa huijaussoittoja, joissa soittajana on ollut venäjää puhuva, poliisina esiintynyt mieshenkilö. Puhelut ovat tulleet 041- tai 046-alkuisista numeroista, jollaisia poliisilla ei ole käytössä.Soittaja on esittäytynyt suomalaisen miehen nimellä. Huijari on myös lähettänyt uhreille kuvan väärennetystä poliisin virkamerkistä, jota jotkut ovat voineet luulla oikeaksi. Huijari on puhunut aluksi murtaen venäjää, mutta puhelun kestäessä kieli on muuttanut hyvin sujuvaksi. Huijari on tiedustellut uhrin pankkiasioita ja antanut ymmärtää, että vastaajan nimissä on haettu lainaa. Tämän jälkeen uhrille on ilmoitettu, että kohta henkilölle soitetaan pankista.Tässä vaiheessa poliisi tutkii tapauksia virkavallan anastuksina, väärennöksinä ja identiteettivarkauksina.Poliisi muistuttaa, ettei koskaan lähetä virkamerkistään kuvia tai pyydä pankki- ja henkilötietoja puhelimitse.Tiedote tullaan julkaisemaan myös venäjäksi. 

Venäjänkielisille henkilöille on tullut Itä-Suomessa huijaussoittoja, joissa soittajana on ollut venäjää puhuva, poliisina esiintynyt mieshenkilö. Puhelut ovat tulleet 041- tai 046-alkuisista numeroista, jollaisia poliisilla ei ole käytössä.

Soittaja on esittäytynyt suomalaisen miehen nimellä. Huijari on myös lähettänyt uhreille kuvan väärennetystä poliisin virkamerkistä, jota jotkut ovat voineet luulla oikeaksi. 

Huijari on puhunut aluksi murtaen venäjää, mutta puhelun kestäessä kieli on muuttanut hyvin sujuvaksi. Huijari on tiedustellut uhrin pankkiasioita ja antanut ymmärtää, että vastaajan nimissä on haettu lainaa. Tämän jälkeen uhrille on ilmoitettu, että kohta henkilölle soitetaan pankista.

Tässä vaiheessa poliisi tutkii tapauksia virkavallan anastuksina, väärennöksinä ja identiteettivarkauksina.

Poliisi muistuttaa, ettei koskaan lähetä virkamerkistään kuvia tai pyydä pankki- ja henkilötietoja puhelimitse.

Tiedote tullaan julkaisemaan myös venäjäksi. 

]]>

Lähde: Poliisi.fi



Mainos:




High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory