Helena-Reet: HELMIKUU 2024 (Kielikoulut, markkinat, ystävänpäivä, Viron itsenäisyyspäivä jne.) + PALJON KUVIA!

Helena-Reet: HELMIKUU 2024 (Kielikoulut, markkinat, ystävänpäivä, Viron itsenäisyyspäivä jne.) + PALJON KUVIA!

NordenBladet – Nyt on koulussa loma (26. helmikuuta – 1. maaliskuuta) ja huomenna alkaa Allaninkin loma. Siihen viikkoon suunnittelemme mahtumaan pienen remontin, ampumaradalla aseenkäytön harjoittelun, minä useita kotitöitä ja Allan kehittää meidän henkilökohtaista robo-neuvojaamme. Viikonlopuksi on kutsuttu vieraita. Estella matkusti kymmeneksi päiväksi sedän perheen kanssa Ruotsiin Säleniin hiihtämään. Teen helmikuun yhteenvedon ja, jos aikaa vielä riittää, niin jälkikäteen myös tammikuun yhteenvedon 🙂

Ja mitä jännää tai uutta helmikuussa on sitten tähän mennessä tapahtunut?

Tadaaaa!!! Päätin, että on aikaa taas oppia jotain ja aloitin monta kielikurssia! Ensin ilmoittauduin neljä kuukautta kestävälle Tarton Folkuniversitetetin Zoom-ympäristössä järjestettävälle verkkopohjaiselle ruotsin kielen jatkokurssille, jolla opettaa Tarton yliopistossa skandinaavisia kieliä ja kulttuuria opiskellut Kristiina Kisler (kurssin hinta: 195 euroa, opetusta on kerran viikossa, kaksi tuntia kerrallaan).

Sitten ajattelin, että koska meillä on jo pitemmän aikaa ollut hyvin ajankohtaisena ns. talvikodin hankintasuunnitelma Espanjasta, niin ei voi välttää espanjan kieltä ja niinpä ilmoittauduin myös hispaaniakeeletunnid.ee:n järjestämälle espanjan kielen alkeiskurssille. Sillä opettaa Argentiinasta Buenos Airesista kotoisin oleva, nykyisin Virossa asuva Sebastian Wesman Bustillo. Myös espanjan tunnit ovat Zoomissa. Verkko-opetus on erittäin mukavaa, sillä aikaa ei kulu minnekään ajamiseen. (Kurssin hinta 70 euroa kuussa, opetusta on kerran viikossa, tunti kerrallaan).

Lisäksi tein itselleni Duolingo-tilin ja ostin perhepaketin, johon voi liittyä enintään viisi henkeä (vuosihinta oli kai 199,99 $). Ehdottomasti mahtava kieliopetusohjelma!!!! I love it so much! Opiskelen tällä sovelluksella nyt sekä ruotsia että espanjaa. Erittäin leikillinen ja hauska. Tein hiljattain kiehtovan artikkelin kielitaidosta ja eikö olekin jännä tosiasia, että uudella vieraalla kielellä voi jo alkeistasolla kommunikoida, kun osaat 300-500 sanaa! Joten ensi vuonna samaan aikaan puhun jo mukavasti espanjaa (I hope :P).

Ja mitä vielä? Käin edelleen kutomassa räsymattoja. Helmikuussa sain valmiiksi kolme isoa ja hienoa räsymattoa (itse kangaspuilla kudotut matot nro 5, nro 6 ja nro 7). En ole ottanut niistä vielä kunnollisia kuvia, mutta pieni sneak peek on teille tässä:

#5 Viides minun tekemäni räsymatto. Neljä ensimmäistä olivat pieniä mattoja, tämä järjestysnumerolla 5 on ensimmäinen suuri mattoni! Siihen kuuluu myös samoissa sävyissä oleva pienempi matto (matto #4), joka minulla on vieläkin Nõmmella olevassa Koome Koos (kudomme yhdessä) -kangaspuuhuoneessa.


#6 Kuudes minun tekemäni matto (myös iso)… Tämä on tähän mennessä valmistuneista suosikkini!


#7 Seitsemäs raitamatto on nyt valmistunut, mutta edelleen kangaspuilla irrottamattomana. Sen tein Allanille kotikonttoriin kuten myös edellisen pienen, vaaleansinisen maton, josta näette halutessanne lisää kuvia (TÄSTÄ).


8. helmikuuta oli pikkusiskoni Hanna-Liisan syntymäpäivä. Tälläkään kertaa hän ei valitettavasti pitänyt synttäreitä ja näimme vasta tänä viikonloppuna Tartossa. Annoin hänelle syntymäpäivälahjaksi ”hänen kotikeittiönsä teemalla” itse maalaamani hiiritaulun, joka kävi myös Viron kansallismuseon näyttelyssä. Lisää kuvia maalauksesta ja taustatarinaa on tässä –> #31 Paintings by Helena-Reet Ennet: “His Highness Mouse the First” (series – painting nr.13), March 2021

10.-11. helmikuuta oli Mustamäen keskuksessa ystävänpäivän markkinat ja Estella Elisheva halusi mennä sinne myymään meidän Elisheva & Shoshana -tuotteitamme (verkkokaupan löydät tästä –> ElishevaShoshana.com). Pöydän hinta (ottaen huomioon, että kyseessä on pikkuinen keskus) oli kahdelta päivältä yhteensä melkoisen korkea, lähes sata euroa (97,60). Olin suht varma siitä, että jäämme ”päivän lopuksi miinukselle”, mutta en halunnut ”tappaa” Estellan yritteliäisyyttä ja suostuin. Onneksi tilaisuus tuotti kuitenkin vähän voittoakin – Estella ansaitsi itselleen hieman taskurahaa ja minä olin onnellinen siitä, että hän on niin yritteliäs.


Ystävänpäivä (14. helmikuuta). Minä keitin ja paistoin ja Allan toi kukkia – kuten kaikkina eri juhlapäivinä, joita meillä kotona vietetään 🙂Minun ja Allanin päivä eli kuukausittainen rakkauden päivä (22. helmikuuta). Tästä lähtien meillä on pieni ”perinteiden rikkominen” ja emme teekään joka 22. päivä lasagnea tai kermakakkua… mutta siitä huolimatta tämä päivä on AINA JUHLALLINEN! Tällä kertaa viinirypäleitä, appelsiineja, juustoleike tuoreen kurkun ja tomaattien kera sekä Pagarini-firman vadelma-juustoleivos. Erittäin maistuva, mutta ostan kuitenkin hyvin harvoin, koska en pidä siitä, että kaupan leivoksiin lisätään E-aineita.
Viron tasavallan itsenäisyyspäivää (24. helmikuuta) vietimme Marien ja Raidon luona Tartossa Vorbusella. Kilohailivoileipiä, hapankaalia, perunaa ja muuta asiaan kuuluvaa, kuten aina. Juhlallinen mieliala ja Viron TV:n ohjelmaa. Minun pitää tunnustaa, että nyt vasta ymmärrän, miten äidin puolen isoäiti sanoi kerran, että hänen elämänsä onnellisin päivä oli se, jona Viro sai vapautensa. Eläköön vapaa Viro! Säilyköön vapaus ja rauha! 🇪🇪

Päätteeksi kuva helmikuisesta manikyyristä! Nyt alan paistaa lounasta (jestas, meidän elämässämme on tosi paljon ruokia!!!) ja sitten (jos vielä tänään ehdin) teen tammikuunkin yhteenvedon. Halauksia!


Mainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory