Inno perheväkivallasta: Olin kodittomana omassa kotonani, jonka rakensin itselleni, lapsilleni ja nyt jo ex-puolisolleni

Inno perheväkivallasta: Olin kodittomana omassa kotonani, jonka rakensin itselleni, lapsilleni ja nyt jo ex-puolisolleni

OHMYGOSSIP – Viron tunnetuimman ja skandaalinkäryisimmän miespuolisen bloginpitäjän Innon pettymys ex-puolisoonsa  ei ole asteenkaan vertaa jäähtynyt. ”Olin koditon omassa kotonani, jonka rakensin itselleni, lapsilleni ja puolisolleni ”, kirjoittaa tänään Irjan kanssa Võrussa perheonnesta nauttiva Inno.

Inno muistelee viiltävää väkivaltaa ja ilmaisua: ”Mene minne haluat”, joka oli yleinen lausahdus, jolla hänen puolisonsa hänet illalla kotoa ulos lähetti. ”En alkanut väitellä vastaankaan, sillä naisten raha- ja omaisuusaiheista pulinaa ja miesten selän takana puhumista olisi ollut muutenkin kipeää kuunnella. Kyse ei ollut samalla mistään satunnaisista naisista, vaan tärkeistä päättäjistä, jotka tänään johtavat Viron elämää”, Inno muistelee ja lisää:

”Niin olin siis koditon omassa kotonani, jota olin itse kädet rakoilla rakentanut ja johon olin sijoittanut koko vapaa-aikani ja rahani nauttiakseni kodista ja turvasta. Mutta siitä huolimatta minusta tuli koditon. Olin koditon omassa kotonani.”

”Oletan, että niin on monissa perheissä, jotka ovat päältä katsoen niin upeita ja menestyviä, mutta joissa on ovat pienet ”salaisuutensa”. Esimerkiksi se, että perheen isän pitää ajoittain nukkua jossain pensaan alla. Erityisen raskasta se on nykyisin miehille, joiden on vaikeaa puhua, mutta joilta samalla vaaditaan hyvin paljon. Minulla esimerkiksi oli niin, että kun toin ystäväni kotiin, vaimo ajoi meidät yksinkertaisesti tiehemme. Vielä 100 vuotta sitten olisi ollut mahdotonta, että nainen ajaa miehen pois kotoa, mutta tänään se on varsin tavallista.”

”Minun tapauksessani vaimo muuttui muun lisäksi vielä erittäin väkivaltaiseksi ja tuli monet kerrat kimppuun ja heilutti pöytäveistä. Kärsin sitä monta vuotta, mutta kun ymmärsin, ettei asia muutu paremmaksi vaan pahenee jatkuvasti, päätin lopettaa suhteen. Oikeudessa sovimme, että koko omaisuus, mukaan luettuna se kodittoman koti jää vaimolle ja se sisältää myös ennakkomaksun lasten elatusmaksuista. Ex-vaimo ei kuitenkaan pitänyt sopimuksesta kiinni, koska laki sallii elatusmaksun perimisen koska tahansa ja sitä mahdollisuutta hän myös käytti. Jostain syystä silti uskon, että toisten haukkuminen ja aineellinen rikkaus eivät ole tehneet minun ex-puolisoani onnelliseksi, sillä hän ei ole yli kymmenessä vuodessa löytänyt ketään vierelleen. Hänellä on tosin paljon rahaa ja hyvä palkka, mutta ketään ihmistä ei ole rinnalla. Tuntuu siltä, että sellaisten Sinkkuelämää-sarjan tapaisten naisten surullinen kohtalo on päättää elämänsä yksinäisinä. Tuon amerikkalaisen sarjan naisten luota ovat miehet samoin lähteneet ja he jäävät lopulta yksinäisiksi. Mitä yksinäisempiä he ovat, sitä enemmän he etsivät toistensa seuraa, ja lopulta alkavat tapella keskenään. Sitä on tosi hirveää katsella.”

”Nykyisessä elämässä ja suhteessa minulla ei tosin ole aineellista rikkautta, mutta samalla minun kotini on minun linnani, johon on aina hyvä tulla ja jossa on hyvä olla ja josta minua kukaan ei aja pois. Minun elämäni suurin opetus ja elämän paradoksi on tietoisuus siitä, että elämässä onnellisena olemiseen ei tarvita suurta taloa ja paljon rahaa, vaan riittää pieni asunto ja se vähäinen raha, jolla ostaa itselle ja lapsille syötävää. Viron osalta on vaikeaa siinä mielessä, että ruoka on tuloihin nähden hyvin kallista ja kylmän sään vuoksi sitä kuluu paljon.”

Inno sanoo Ohmygossip.ee:lle, että hän on hyvillään siitä, että nykyisin poliisi ja syyttäjänvirasto suhtautuvat perheväkivaltaan tarvittavalla vakavuudella ja monia perheväkivaltaan syyllistyneitä on myös rikosoikeudellisesti tuomittu. Kun hän teki kaksitoista vuotta sitten ex-vaimostä syyttäjänvirastoon rikosilmoituksen, syyttäjä suositteli häntä esittämään ex-vaimoille siviilikanteen. ”Hienoa, että asiat ovat edistyneet ja väkivaltaan ei enää suhtauduta pehmeästi.”

Kuva: Inno T.


Tags assigned to this article:
perheväkivalta

Mainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory