Poliisi valvoo joululiikennettä Kaakossa, toivotamme kaikille turvallisia kilometrejä

NordenBladet — Poliisi valvoo tuttuun tapaan joulun meno- ja paluuliikennettä koko maassa. Jouluaaton osuessa tänä vuonna sunnuntaille, suurimmat menoliikennemäärät on odotettavissa perjantaille ja lauantaille. Hyvä joulumieli on osa liikenneturvallisuutta, muistuttaa poliisi.Poliisi valvoo joululiikennettä jälleen tänä vuonna myös Kaakkois-Suomen vilkkaasti liikennöidyillä tieosuuksilla. Menoliikenteen sujuvuutta valvotaan erityisesti perjantaina ja lauantaina, paluuliikennettä tapaninpäivänä eli tiistaina. –    Joulun meno- ja paluuliikenne painottuu Kaakkois-Suomen alueella valtateille kuusi ja seitsemän. Erityisesti VT 6:lla Koskenkylä – Kouvola ja Kouvola – Luumäki välit saattavat ruuhkautua hetkellisesti, sanoo komisario Jukka Tylli.Poliisi kiinnittää huomiota erityisesti nopeuksiin, ajotaparikkeisiin ja ajokuntoon. –    Hyvää joulumieltä kannattaa osoittaa hyvillä käytöstavoilla myös liikenteessä. Toivomme kaikkien muistavan, että hyviin ajotapoihin kuuluu ennakointi, riittävät turvavälit, maltillinen ajotapa, kuten turhien ohitusten välttäminen ja vaikkapa tien antaminen, jos oman ajoneuvon perään alkaa kerääntymään jonoa.-    Myös leveäkaistateillä on muistettava, että ohittaminen on kielletty vastaantulevan ajokaistaa käyttäen, jos ohitukseen käytettävä ajokaista ei ole riittävän pitkälti vapaa ja esteetön turvalliseen ohitukseen.Avainasemassa on myös ajoneuvon hyvä kunto; sulat ikkunat, joilla taataan näkyvyys sekä muun muassa toimivat ajovalot, vilkut sekä hyväkuntoiset talvirenkaat. Jokaisen autoilijan tulee varmistaa näiden asioiden ennen matkaa ja matkan aikana.-    Etenkin lumisateessa auton ajovalot voivat peittyä nopeastikin lumeen, ja niiden teho siten heikkenee. Komisario Jukka Tyllin mukaan osa ajomatkan ennakointia on myös sää- ja ajokelitietojen varmistaminen ennen matkalle lähtöä. Mikäli sääolosuhteet ovat vähänkään haastavat, matkalle kannattaa lähteä ajoissa, ilman kiirettä, ja suhteuttaa ajonopeus keliolosuhteiden mukaisesti.-    Me Kaakkois-Suomen poliisilaitokselta toivotamme kaikille oikein rauhallista ja turvallista joulua. Katso myös: Vin­kit su­ju­vaan jou­lu­lii­ken­tee­seen: Au­toi­li­ja, ker­taa nä­mä asiat en­nen mat­kal­le läh­töä (avautuu sivustolle www.fintraffic.fi). Fintraffic, Poliisihallitus, Liikenne- ja viestintävirasto Traficom, Sisäministeriön pelastusosasto, Hätäkeskuslaitos sekä Liikenneturva yhteistiedote, julkaistu 18.12.2023.

Poliisi valvoo tuttuun tapaan joulun meno- ja paluuliikennettä koko maassa. Jouluaaton osuessa tänä vuonna sunnuntaille, suurimmat menoliikennemäärät on odotettavissa perjantaille ja lauantaille. Hyvä joulumieli on osa liikenneturvallisuutta, muistuttaa poliisi.

Poliisi valvoo joululiikennettä jälleen tänä vuonna myös Kaakkois-Suomen vilkkaasti liikennöidyillä tieosuuksilla. Menoliikenteen sujuvuutta valvotaan erityisesti perjantaina ja lauantaina, paluuliikennettä tapaninpäivänä eli tiistaina. 

–    Joulun meno- ja paluuliikenne painottuu Kaakkois-Suomen alueella valtateille kuusi ja seitsemän. Erityisesti VT 6:lla Koskenkylä – Kouvola ja Kouvola – Luumäki välit saattavat ruuhkautua hetkellisesti, sanoo komisario Jukka Tylli.

Poliisi kiinnittää huomiota erityisesti nopeuksiin, ajotaparikkeisiin ja ajokuntoon. 

–    Hyvää joulumieltä kannattaa osoittaa hyvillä käytöstavoilla myös liikenteessä. Toivomme kaikkien muistavan, että hyviin ajotapoihin kuuluu ennakointi, riittävät turvavälit, maltillinen ajotapa, kuten turhien ohitusten välttäminen ja vaikkapa tien antaminen, jos oman ajoneuvon perään alkaa kerääntymään jonoa.

–    Myös leveäkaistateillä on muistettava, että ohittaminen on kielletty vastaantulevan ajokaistaa käyttäen, jos ohitukseen käytettävä ajokaista ei ole riittävän pitkälti vapaa ja esteetön turvalliseen ohitukseen.

Avainasemassa on myös ajoneuvon hyvä kunto; sulat ikkunat, joilla taataan näkyvyys sekä muun muassa toimivat ajovalot, vilkut sekä hyväkuntoiset talvirenkaat. Jokaisen autoilijan tulee varmistaa näiden asioiden ennen matkaa ja matkan aikana.

–    Etenkin lumisateessa auton ajovalot voivat peittyä nopeastikin lumeen, ja niiden teho siten heikkenee. 

Komisario Jukka Tyllin mukaan osa ajomatkan ennakointia on myös sää- ja ajokelitietojen varmistaminen ennen matkalle lähtöä. Mikäli sääolosuhteet ovat vähänkään haastavat, matkalle kannattaa lähteä ajoissa, ilman kiirettä, ja suhteuttaa ajonopeus keliolosuhteiden mukaisesti.

–    Me Kaakkois-Suomen poliisilaitokselta toivotamme kaikille oikein rauhallista ja turvallista joulua.
 

Katso myös: Vin­kit su­ju­vaan jou­lu­lii­ken­tee­seen: Au­toi­li­ja, ker­taa nä­mä asiat en­nen mat­kal­le läh­töä (avautuu sivustolle www.fintraffic.fi). Fintraffic, Poliisihallitus, Liikenne- ja viestintävirasto Traficom, Sisäministeriön pelastusosasto, Hätäkeskuslaitos sekä Liikenneturva yhteistiedote, julkaistu 18.12.2023.

]]>

Lähde: Poliisi.fiMainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory