Poliisi hoiti viikonloppuna 750 tehtävää Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa

NordenBladet — Viikonloppuna 15.–17. joulukuuta poliisi kirjasi 40 rikosilmoitusta ja otti kiinni 26 päihtynyttä. Poliisi epäilee henkilön syyllistyneen virkamiehen väkivaltaiseen vastustamiseen Muhoksella ja Raahessa poliisi tutkii tapon yritystä. Poliisi valvoo joululiikennettä ja muistuttaa, että tärkeintä on päästä turvallisesti perille.Oulun poliisilaitoksen poliisipartiot hoitivat yhteensä 750 hälytystehtävää viikonloppuna 15.–17. joulukuuta 2023. Vuoden 2022 vastaavana viikonloppuna partiot hoitivat 728 tehtävää.

Viikonloppuna 15.–17. joulukuuta poliisi kirjasi 40 rikosilmoitusta ja otti kiinni 26 päihtynyttä. Poliisi epäilee henkilön syyllistyneen virkamiehen väkivaltaiseen vastustamiseen Muhoksella ja Raahessa poliisi tutkii tapon yritystä. Poliisi valvoo joululiikennettä ja muistuttaa, että tärkeintä on päästä turvallisesti perille.

Oulun poliisilaitoksen poliisipartiot hoitivat yhteensä 750 hälytystehtävää viikonloppuna 15.–17. joulukuuta 2023. Vuoden 2022 vastaavana viikonloppuna partiot hoitivat 728 tehtävää.

Viikonloppuna partiot hoitivat

  • Oulun kenttäjohtoalueella 402 tehtävää joista Oulussa 331,
  • Kainuussa 165 tehtävää joista Kajaanissa 77 ja Sotkamossa 50,
  • Koillismaalla 63 tehtävää joista Kuusamossa 42,
  • Jokilaaksoissa 120 tehtävää joista Ylivieskassa 17 ja Raahessa 27.

Tehtävistä 19 liittyi pahoinpitelyihin, 52 tieliikenneonnettomuuksiin, 23 liikennejuopumuksiin, 52 häiriökäyttäytymisiin ja 33 päihtyneihin henkilöihin. Lisäksi poliisi hoiti 57 kotihälytystehtävää. Viikonlopun aikana poliisipartiot määräsivät 8 ajokieltoa sekä kirjasivat 40 rikosilmoitusta ja 9 lastensuojeluilmoitusta. Poliisi otti kiinni 26 päihtynyttä sekä 15 henkilöä rikosperusteisesti.

Mies vastusti poliisia väkivaltaisesti Muhoksella

Poliisi sai tiistaina 12. joulukuuta 2023 iltapäivällä hälytystehtävän Muhokselle, missä henkilön epäiltiin anastaneen kaupasta alkoholia. Ilmoituksen mukaan hän oli poistunut paikalta henkilöautolla. Poliisipartio tavoitti kyseisen auton ja pysäytti sen tarkastusta varten. Anastusrikoksesta epäilty mies oli autossa matkustajana. Kun toinen poliisimiehistä saatteli miestä poliisiautoon, jäi toinen poliiseista puhuttamaan auton kuljettajaa, ottaen tältä auton avaimet haltuunsa. Kuljettaja oli kuitenkin ottanut käyttöönsä auton vara-avaimet, käynnistänyt auton ja yhtä äkkiä lähtenyt ajamaan eteenpäin. Auton oviaukossa ollut poliisimies raahautui noin 20 metrin matkan auton mukana, kunnes hän pudottautui pois kyydistä. Poliisimies loukkaisi tilanteessa jalkaansa. Poliisi tavoitti auton kuljettajan hetkeä myöhemmin ja joutui kiinniottotilanteessa käyttämään etälamautinta vastarinnan murtamiseksi. Poliisi epäilee auton kuljettajaa virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta, törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, törkeästä rattijuopumuksesta sekä kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta. Miehen liikenteessä käyttämä auto oli aiemmin määrätty ajokieltoon, joten hänen epäillään syyllistyneen myös ajoneuvorikkomukseen. Poliisi takavarikoi auton rikoksentekovälineenä.

Raahessa tapahtui torstaina 14. joulukuuta aamuyöllä väkivaltatilanne, jota poliisi tutkii tapon yrityksenä ja laittomana uhkauksena. Poliisi epäilee, että mies aiheutti teräaseella vammoja toiselle miehelle raahelaisessa asunnossa. Epäilty myös uhkaili tappamisella kolmatta asunnossa ollutta henkilöä. Poliisi otti teoista epäillyn miehen kiinni.

Poliisi pyysi perjantaina 15. joulukuuta havaintoja torstaina 14. joulukuuta Nelostiellä Limingassa tapahtuneesta kolarista ja siihen liittyvästä henkilöautosta. Auton kuljettaja ilmoittautui itse poliisille, joten hänen henkilöllisyytensä on nyt poliisin tiedossa.

Tärkeintä joululiikenteessä on päästä turvallisesti perille

Joulun meno- ja paluuliikenteessä liikennemäärät lisääntyvät reilusti. Liikenne voi ruuhkautua, joten poliisi toivoo kärsivällisyyttä ja malttia tiellä liikkujille. Joulumatkan turvallisuutta voi parantaa pienillä teoilla, kun kuljettaja muistaa ennakoivan ajotavan, pitää riittävää turvaväliä edellä ajavaan sekä varmistaa että itsellä ja matkustajilla on asianmukaiset turvalaitteet käytössä.

– Tärkeintä on, että kaikki pääsevät turvallisesti perille, joten varaa tavallista enemmän aikaa matkantekoa varten, muistuttaa Oulun poliisilaitoksen liikenneyksikön johtaja, ylikomisario Tommi Heikkilä.

Poliisi valvoo joulun ajan liikennettä pääteillä ja taajamissa. Se valvoo nopeuksien lisäksi ajotapoja, kuljettajien ajokuntoa sekä ajoneuvojen kuntoa.

]]>

Lähde: Poliisi.fiMainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory