Poliisi varoittaa pankkien nimissä tehdyistä petoksista

NordenBladet — Riikinruotsia ja suomenruotsia puhuvat rikolliset ovat viimeisen parin kuukauden aikana tehneet kymmeniä petoksia Norwegian-pankin nimissä.Huijarit ovat kertoneet uhreille, että heille on myönnetty laina Norwegian-pankissa. Uhreja on sen jälkeen huijattu luovuttumaan pankkitietojaan ja heitä on valheellisesti ohjattu oman pankin asiakaspalvelijalle, joka todellisuudessa on ollut toinen juonessa mukana oleva huijari. Huijarit ovat puhuneet riikinruotsia ja suomenruotsia eli samaa äidinkieltä kuin uhrit. Pelkästään Pohjanmaalla rikolliset ovat onnistuneet huijaamaan itselleen satojatuhansia euroja.Poliisi muistuttaa, etteivät pankit tai viranomaiset ikinä kysy pankkitietojen tai -tunnusten perään, eikä näitä tule ikinä antaa kenellekään. Omaan pankkiin pitää heti olla yhteydessä, jos tiedot ovat päätyneet ulkopuoliselle ja poliisille voi jättää rikosilmoituksen, jos on joutunut rikoksen uhriksi.

Riikinruotsia ja suomenruotsia puhuvat rikolliset ovat viimeisen parin kuukauden aikana tehneet kymmeniä petoksia Norwegian-pankin nimissä.

Huijarit ovat kertoneet uhreille, että heille on myönnetty laina Norwegian-pankissa. Uhreja on sen jälkeen huijattu luovuttumaan pankkitietojaan ja heitä on valheellisesti ohjattu oman pankin asiakaspalvelijalle, joka todellisuudessa on ollut toinen juonessa mukana oleva huijari. Huijarit ovat puhuneet riikinruotsia ja suomenruotsia eli samaa äidinkieltä kuin uhrit. Pelkästään Pohjanmaalla rikolliset ovat onnistuneet huijaamaan itselleen satojatuhansia euroja.

Poliisi muistuttaa, etteivät pankit tai viranomaiset ikinä kysy pankkitietojen tai -tunnusten perään, eikä näitä tule ikinä antaa kenellekään. Omaan pankkiin pitää heti olla yhteydessä, jos tiedot ovat päätyneet ulkopuoliselle ja poliisille voi jättää rikosilmoituksen, jos on joutunut rikoksen uhriksi.

]]>

Lähde: Poliisi.fiMainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory