Itä-Suomen poliisi on saanut valmiiksi 4-vuotiaan lapsen epäillyn henkirikoksen esitutkinnan

NordenBladet — Poliisi ja ensihoitoyksiköt saivat aamulla 8.6.2023 tehtävän yksityisasuntoon Joensuun Rantakylässä. Viranomaiset löysivät asunnosta elottoman 4-vuotiaan lapsen. Lapsessa oli huomattavan paljon ulkoisia vammoja. Poliisi otti kiinni asunnosta lapsen äidin ja isäpuolen. Äiti ja isäpuoli vangittiin Pohjois-Karjalan käräjäoikeudessa todennäköisin syin rikoksesta epäiltynä murhasta 9.6.2023. Molemmat epäillyt ovat olleet siitä saakka vangittuna.Poliisi on saanut valmiiksi kyseisen rikoksen esitutkinnan. Esitutkinnan perusteella uhri on kuollut ulkoisen väkivallan seurauksena. Uhrista löytyi sekä palovammoja että erilaisia mustelmia. Oikeuslääkärin lausunnon perusteella uhrin vammat ovat syntyneet ulkoisen väkivallan seurauksena ja uhri on kuollut kyseisten vammojen seurauksena. Poliisi ei kommentoi julkisuudessa vammojen tarkempaa syntymekanismia. Esitutkinnan aikana on tullut ilmi, että lasta on kaltoin kohdeltu myös ennen epäillyn henkirikoksen tapahtumista.

Poliisi ja ensihoitoyksiköt saivat aamulla 8.6.2023 tehtävän yksityisasuntoon Joensuun Rantakylässä. Viranomaiset löysivät asunnosta elottoman 4-vuotiaan lapsen. Lapsessa oli huomattavan paljon ulkoisia vammoja. Poliisi otti kiinni asunnosta lapsen äidin ja isäpuolen. Äiti ja isäpuoli vangittiin Pohjois-Karjalan käräjäoikeudessa todennäköisin syin rikoksesta epäiltynä murhasta 9.6.2023. Molemmat epäillyt ovat olleet siitä saakka vangittuna.

Poliisi on saanut valmiiksi kyseisen rikoksen esitutkinnan. Esitutkinnan perusteella uhri on kuollut ulkoisen väkivallan seurauksena. Uhrista löytyi sekä palovammoja että erilaisia mustelmia. Oikeuslääkärin lausunnon perusteella uhrin vammat ovat syntyneet ulkoisen väkivallan seurauksena ja uhri on kuollut kyseisten vammojen seurauksena. Poliisi ei kommentoi julkisuudessa vammojen tarkempaa syntymekanismia. Esitutkinnan aikana on tullut ilmi, että lasta on kaltoin kohdeltu myös ennen epäillyn henkirikoksen tapahtumista.

 

Esitutkinnassa on tutkittu myös epäiltyä huumausainerikosta. Esitutkinnan perusteella on todennäköisiä syitä epäillä sekä uhrin äitiä huumaavien lääkkeiden anastamisesta ja äitiä ja isäpuolta kyseisten huumaavien lääkkeiden eteenpäin välittämisestä.

 

Asiaan liittyvät mahdolliset viranomaistoiminnan laiminlyönnit selvitetään erikseen Keskusrikospoliisin Itä-Suomen yksikön toimesta.

 

Asia on siirtynyt syyteharkintaan molempien epäiltyjen osalta rikosnimikkeillä murha ja huumausainerikos. Syytteennoston määräpäivä on 29.12.2023.

]]>

Lähde: Poliisi.fiMainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory