Näpistelijä pisti vartijan kanssa painiksi Hämeenlinnassa

NordenBladet — Hämeen poliisilla oli vuorokauden aikana noin 170 tehtävää. Poliisin suojiin päätyi 12 henkilöä. Poliisia työllisti niin omaisuusrikokset, kuin liikennetehtävät.PÄIJÄT-HÄME

Hämeen poliisilla oli vuorokauden aikana noin 170 tehtävää. Poliisin suojiin päätyi 12 henkilöä. Poliisia työllisti niin omaisuusrikokset, kuin liikennetehtävät.

PÄIJÄT-HÄME

Sunnuntai aamuna kello 06.30 aikaan tuli Lahdesta Helsingintieltä ilmoitus liikenteenjakajaan törmänneestä henkilöautosta. Partion tullessa paikalle, oli auton vieressä 30-vuotias mies, joka kertoi olleensa autossa yksin ja menettäneensä auton hallinnan. Mies puhalsi nollat, mutta hänelle suoritettu huumausainepikatesti osoitti miehen käyttäneen huumeita. Miehelle tehdyssä turvallisuustarkastuksessa, miehen hallusta löytyi huumausaineiksi luokiteltavia lääkkeitä, johon hänellä ei ollut esittää reseptejä. Partion tutkiessa onnettomuuspaikkaa, huomattiin lumessa auton luota poistuvat jäljet, jotka myös palasivat takaisin autolle. Partio seurasi jälkiä ja pienen matkan päästä jälkien päättyessä, löytyi kyseisestä kohdasta lumihankeen piilotettuna huumausainetta sekä kaasusumutin. Mies kuljetettiin verikokeisiin ja sen jälkeen poliisilaitokselle odottelemaan kuulusteluja.

Kello 15.00 aikaan havaitsi partio Heinolassa VT4:llä pakettiauton, jolle mitattiin nopeudeksi 131 km/h. Kyseisellä tieosuudella nopeusrajoitus on 100 km/h. Partio pysäytti auton ja selvisi, että autoa kuljettaneella 23-vuotiaalla miehellä ei ollut ajo-oikeutta. Mies puhalsi nollat, mutta huumausainepikatesti osoitti miehen käyttäneen huumeita. Mies kuljetettiin verikokeeseen.

Kello 17.30 aikaan jäi Lahdessa Renkomäessä sijaitsevassa tavaratalossa kiinni näpistyksestä 34-vuotias nainen. Nainen oli laittanut yli 500 euron arvosta sisustuotteita ja kenkiä kassiinsa ja poistunut kassalinjan läpi maksamatta niitä. Nainen on jäänyt viimeisen vuoden aikana erilaisista omaisuusrikoksista kiinni 20 kertaa.

KANTA-HÄME

Kello 20.00 aikaan ajoi partiota vastaan Janakkalassa Vähikkäläntiellä henkilöauto, jolle mitattiin nopeudeksi 58 km/h. Kyseisellä tieosuudella nopeusrajoitus on 40 km/h. Partio pysäytti auton ja puhallutti kuskina toimineen 25-vuotiaan miehen. Seulonta-alkometrikoe näytti nollaa, mutta miehelle suoritettu huumausainepikatesti osoitti miehen käyttäneen huumeita. Turvallisuustarkastuksen yhteydessä, miehen hallusta löytyi pieni määrä huumausainetta. Mies kuljetettiin verikokeisiin asian varmistamiseksi.

Kello 21.00 aikaan sai partio tehtäväksi mennä Hämeenlinnassa Rakuunakadulla sijaitsevaan kauppaan, jossa kiinniotettu näpistelijä laittaa vartijalle hanttiin. Partion päästyä paikalle, havaittiin kuinka vartija pitää maassa rimpuilevaa miestä allansa kaupan lattialla. Partion otettua miehen haltuunsa, loppui myös vastaan laittaminen. Asiaa selviteltäessä, kertoi kaupan myyjä havainneensa, kuinka mies oli laittanut tavaroita takkinsa sisään ja poistunut liikkeestä maksamatta. Juuri kun mies poistui myymälästä, tuli myyjän hälyttämä vartija paikalle. Näpistelijän havaittua vartijan, lähti mies juoksemaan karkuun. Vartijan tavoittaessa näpistelijää, kääntyi näpistelijä takaisin kaupan suuntaan ja ryntäsi takaisin sisään, missä alkoi heitellä takkinsa alla olleita tavaroita pitkin myymälää. Vartija ottaessa näpistelijän kiinni alkoi mies laittamaan vartijalle vastaan. 35-vuotiaan miehen anastaman omaisuuden yhteisarvo oli noin 20 euroa. Mies on jäänyt viimeisen vuoden aikana kiinni omaisuusrikoksista 8 kertaa. Partio kuljetti miehen kiinniotettuna poliisilaitokselle.

]]>

Lähde: Poliisi.fiMainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory