Varmista sujuva asiointi ja varaa aika etukäteen aselupapalveluihin

NordenBladet — Itä-Uudenmaan poliisilaitoksella voi ajanvarauksella käydä esittämässä tai luovuttamassa aseen Vantaalla ja Porvoossa. Sujuvan asioinnin varmistamiseksi poliisi toivoo, että asiakkaat varaisivat asiointiajan poliisin sähköisestä asiointipalvelusta.Ampuma-aseen, tehokkaan ilma-aseen tai aseen osan hankkijan on 30 päivän kuluessa esineen hankkimisesta ilmoitettava poliisille  hankitun esineen yksilöintitiedot. Itä-Uudenmaan poliisilaitoksella palvellaan aseen esittäjiä ainoastaan ajanvarauksella Vantaalla pääpoliisiasemalla Rahtitiellä ja Porvoon poliisiasemalla Tulliportinkadulla. Muilla poliisiasemilla ei vastaavaa palvelua ole Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen alueella tarjolla.Aseen esittämiseen liittyvät ohjeet•    Ase on tuotava tarkastukseen lataamattomana•    Ase ja aseen osat on tuotava tarkastettavaksi kotelossa, suojuksessa tai myyntipakkauksessa.•    Asetta tai niiden osia ei saa ottaa esille ennen tarkastusta, vaan ase on luovutettava      suojuksessa, ellei aseen tarkastaja ei toisin määrää. •    Vain aseen tarkastajan luvalla saa käsitellä ilman suojusta olevaa asetta tai aseen osaa. •    Asiakkaan on odotettava vuoroaan, kunnes tarkastaja kutsuu hänet sisälle.•    Aseen merkki ja valmistenumeron sijainti on hyvä selvittää ennen sen esittämistä.Aselupa-asioiden sähköisen asiointipalvelut monipuolistuivatHarrastuksen jatkumisesta voi nyt ilmoittaa poliisin sähköisessä asioinnissa. Myös ilmoitus pysyvästi ampumakelvottomaksi tehdystä tai deaktivoidusta ampuma-aseesta onnistuu poliisin sähköisessä asioinnissa.Harrastuksen jatkumisen osoittaminen -palvelun kautta toistaiseksi voimassa olevan aseluvan haltija voi toimittaa poliisille tarvittavat tiedot luvan myöntämisperusteena olevan harrastuksen jatkumisesta ilman käyntiä poliisilaitoksella.Ilmoitus pysyvästi ampumakelvottomaksi tehdystä tai deaktivoidusta ampuma-aseesta -palvelussa kansalaiset voivat ilmoittaa poliisille siirtymäsäännöksen mukaisista ampumakelvottomaksi tehdyistä aseista. Niiden osalta ilmoittamisen määräaika päättyy 15.7.2024. Sähköinen asiointi helpottaa ja nopeuttaa ilmoituksen tekemistä.  

Itä-Uudenmaan poliisilaitoksella voi ajanvarauksella käydä esittämässä tai luovuttamassa aseen Vantaalla ja Porvoossa. Sujuvan asioinnin varmistamiseksi poliisi toivoo, että asiakkaat varaisivat asiointiajan poliisin sähköisestä asiointipalvelusta.

Ampuma-aseen, tehokkaan ilma-aseen tai aseen osan hankkijan on 30 päivän kuluessa esineen hankkimisesta ilmoitettava poliisille  hankitun esineen yksilöintitiedot. Itä-Uudenmaan poliisilaitoksella palvellaan aseen esittäjiä ainoastaan ajanvarauksella Vantaalla pääpoliisiasemalla Rahtitiellä ja Porvoon poliisiasemalla Tulliportinkadulla. Muilla poliisiasemilla ei vastaavaa palvelua ole Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen alueella tarjolla.

Ajan käynnille yksilöintitietojen esittämistä varten voi varata poliisin sähköisestä asiointipalvelusta. Jos esitettävänä on useita aseita, on asiointipalvelussa varattava kullekin aseelle oma aikansa.  Kysymyksiä aseen esittämiseen liittyen voi lähettää sähköpostitse osoitteella aseluvat.ita-uusimaa@poliisi.fi.

Aseen esittämiseen liittyvät ohjeet

•    Ase on tuotava tarkastukseen lataamattomana
•    Ase ja aseen osat on tuotava tarkastettavaksi kotelossa, suojuksessa tai myyntipakkauksessa.
•    Asetta tai niiden osia ei saa ottaa esille ennen tarkastusta, vaan ase on luovutettava      suojuksessa, ellei aseen tarkastaja ei toisin määrää. 
•    Vain aseen tarkastajan luvalla saa käsitellä ilman suojusta olevaa asetta tai aseen osaa. 
•    Asiakkaan on odotettava vuoroaan, kunnes tarkastaja kutsuu hänet sisälle.
•    Aseen merkki ja valmistenumeron sijainti on hyvä selvittää ennen sen esittämistä.

Aselupa-asioiden sähköisen asiointipalvelut monipuolistuivat

Harrastuksen jatkumisesta voi nyt ilmoittaa poliisin sähköisessä asioinnissa. Myös ilmoitus pysyvästi ampumakelvottomaksi tehdystä tai deaktivoidusta ampuma-aseesta onnistuu poliisin sähköisessä asioinnissa.

Harrastuksen jatkumisen osoittaminen -palvelun kautta toistaiseksi voimassa olevan aseluvan haltija voi toimittaa poliisille tarvittavat tiedot luvan myöntämisperusteena olevan harrastuksen jatkumisesta ilman käyntiä poliisilaitoksella.

Ilmoitus pysyvästi ampumakelvottomaksi tehdystä tai deaktivoidusta ampuma-aseesta -palvelussa kansalaiset voivat ilmoittaa poliisille siirtymäsäännöksen mukaisista ampumakelvottomaksi tehdyistä aseista. Niiden osalta ilmoittamisen määräaika päättyy 15.7.2024. Sähköinen asiointi helpottaa ja nopeuttaa ilmoituksen tekemistä. 
 

]]>

Lähde: Poliisi.fiMainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory