Seksuaalinen itsemääräämisoikeus ja rikosoikeudellinen vastuu poliisin viesteinä seitsemäsluokkalaisille

NordenBladet — Poliisi järjesti konsertit 7-luokkalaisille Espoossa 10.-11.10. Neljässä sekuntipelillä suunnitellussa konsertissa paitsi tarjottiin orkesterimusiikkia, myös kerrottiin nuoria koskevista asioista videoiden, tarinoiden ja tietoiskujen muodossa lähes 4000 nuorelle.Espoolaisella koululla järjestetyissä neljässä konsertissa puhuivat poliisit Länsi-Uudenmaan ja Helsingin poliisilaitoksilta. Myös Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksen apulaispoliisipäällikkö Jarmo Pitkämäki oli toivottamassa nuoret tervetulleiksi konserttiin.- On erinomainen asia, että Espoon kaupunki suhtautuu näihin myönteisesti ja sen koulutoimi innokkaasti osallistuu näihin vankkaa asiaa sisältäviin konsertteihin. Näitä on järjestetty aiemmin ja järjestetään jatkossakin, toteaa apulaispoliisipäällikkö Pitkämäki.Rikosoikeudellinen vastuu, päihteet, väkivalta ja seksuaalinen itsemääräämisoikeus kuuluivat informatiivisten konserttien aiheisiin. Musiikista vastasi Helsingin poliisisoittokunnan puhallinorkesteri, jonka repertuaariin kuului muun muassa tunnettuja elokuvasävellyksiä ja uusia rock-sovituksia.- Konsertin konseptin suunnittelu on ollut lähes sekuntipeliä. On mietittävä hyvin tarkkaan, kuinka pitkää tietoiskua nuoret jaksavat kuunnella. Väliin tarvitaan musiikkia, ja musiikin täytyy tukea sanomaa, avaa kapellimestari Sami Ruusuvuori.Poliisi kohtasi lähes 4000 seitsemäsluokkalaista kahden päivän aikanaPoliisisoittokunnan konsertit ovat tehokas tapa kohdata suuri määrä nuoria. Yhteensä lähes 4000 nuorta alueelta osallistui puolitoista tuntia kestäviin tilaisuuksiin. 7-luokkalaiset keskittyivät pääosin erittäin hyvin ja muutama välihihkaisukin sopi hyvin lennokkaaseen tapahtumaan.- Espoossa nuoret ovat aina olleet hyvin mukana. Aplodit olivat kuuluvia ja monet opettajat tulivat kiittelemään sekä konsertin musiikista että tietoiskuista. Suurimman vaikutuksen tuntui tehneen Olli Lonkan säveltämä “Varjo”, joka kertoo somekiusaamisesta, kertoo kapellimestari Sami Ruusuvuori.- Valistaminen on tärkeää, mutta mielestäni on myös merkityksellistä, että tarjoamme suuren orkesterin taide-elämyksen nuorille.

Poliisi järjesti konsertit 7-luokkalaisille Espoossa 10.-11.10. Neljässä sekuntipelillä suunnitellussa konsertissa paitsi tarjottiin orkesterimusiikkia, myös kerrottiin nuoria koskevista asioista videoiden, tarinoiden ja tietoiskujen muodossa lähes 4000 nuorelle.

Espoolaisella koululla järjestetyissä neljässä konsertissa puhuivat poliisit Länsi-Uudenmaan ja Helsingin poliisilaitoksilta. Myös Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksen apulaispoliisipäällikkö Jarmo Pitkämäki oli toivottamassa nuoret tervetulleiksi konserttiin.

– On erinomainen asia, että Espoon kaupunki suhtautuu näihin myönteisesti ja sen koulutoimi innokkaasti osallistuu näihin vankkaa asiaa sisältäviin konsertteihin. Näitä on järjestetty aiemmin ja järjestetään jatkossakin, toteaa apulaispoliisipäällikkö Pitkämäki.

Rikosoikeudellinen vastuu, päihteet, väkivalta ja seksuaalinen itsemääräämisoikeus kuuluivat informatiivisten konserttien aiheisiin. Musiikista vastasi Helsingin poliisisoittokunnan puhallinorkesteri, jonka repertuaariin kuului muun muassa tunnettuja elokuvasävellyksiä ja uusia rock-sovituksia.

– Konsertin konseptin suunnittelu on ollut lähes sekuntipeliä. On mietittävä hyvin tarkkaan, kuinka pitkää tietoiskua nuoret jaksavat kuunnella. Väliin tarvitaan musiikkia, ja musiikin täytyy tukea sanomaa, avaa kapellimestari Sami Ruusuvuori.

Poliisi kohtasi lähes 4000 seitsemäsluokkalaista kahden päivän aikana

Poliisisoittokunnan konsertit ovat tehokas tapa kohdata suuri määrä nuoria. Yhteensä lähes 4000 nuorta alueelta osallistui puolitoista tuntia kestäviin tilaisuuksiin. 7-luokkalaiset keskittyivät pääosin erittäin hyvin ja muutama välihihkaisukin sopi hyvin lennokkaaseen tapahtumaan.

– Espoossa nuoret ovat aina olleet hyvin mukana. Aplodit olivat kuuluvia ja monet opettajat tulivat kiittelemään sekä konsertin musiikista että tietoiskuista. Suurimman vaikutuksen tuntui tehneen Olli Lonkan säveltämä “Varjo”, joka kertoo somekiusaamisesta, kertoo kapellimestari Sami Ruusuvuori.

– Valistaminen on tärkeää, mutta mielestäni on myös merkityksellistä, että tarjoamme suuren orkesterin taide-elämyksen nuorille.

]]>

Lähde: Poliisi.fiMainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory