Suomen ja Viron tutkintayhteistyötä tiivistetään

NordenBladet — Keskusrikospoliisi on perustamassa yhteistä tutkintaryhmää Viron kanssa. Tutkintaryhmä tekisi yhteistyötä kaasuputkea koskevassa esitutkinnassa.Poliisi valmistelee yhteistä kansainvälistä tutkintaryhmää (Joint Investigation Team, JIT) yhdessä Viron kanssa.– Tutkintaryhmä mahdollistaa esitutkintayhteistyön siten, että esitutkintayhteistyö ja tiedonvaihto on sujuvaa, eikä edellytä erillistä oikeusapuprosessia, kertoo tutkinnan yleisjohtaja, rikosylikomisario Risto Lohi.Poliisi on edistynyt tutkinnassa ennen muuta alueella liikkuneiden alusten selvittämisen osalta. Muutoin tutkinta keskittyy edelleen merenpohjan tekniseen tutkintaan siellä näkyvien jälkien osalta.Viranomaisyhteistyö on ollut tiivistä, ja Rajavartiolaitos on tukenut poliisia tutkinnassa.– Merelliset olosuhteet ovat tällä hetkellä haastavat, mikä hidastaa merenpohjan tutkintaa. Tutkittava alue on laaja ja sijaitsee kymmeniä metrejä merenpinnan alapuolella, mikä tekee tutkinnasta erityisen haastavaa, Lohi kertoo. 

Keskusrikospoliisi on perustamassa yhteistä tutkintaryhmää Viron kanssa. Tutkintaryhmä tekisi yhteistyötä kaasuputkea koskevassa esitutkinnassa.

Poliisi valmistelee yhteistä kansainvälistä tutkintaryhmää (Joint Investigation Team, JIT) yhdessä Viron kanssa.

– Tutkintaryhmä mahdollistaa esitutkintayhteistyön siten, että esitutkintayhteistyö ja tiedonvaihto on sujuvaa, eikä edellytä erillistä oikeusapuprosessia, kertoo tutkinnan yleisjohtaja, rikosylikomisario Risto Lohi.

Poliisi on edistynyt tutkinnassa ennen muuta alueella liikkuneiden alusten selvittämisen osalta. Muutoin tutkinta keskittyy edelleen merenpohjan tekniseen tutkintaan siellä näkyvien jälkien osalta.

Viranomaisyhteistyö on ollut tiivistä, ja Rajavartiolaitos on tukenut poliisia tutkinnassa.

– Merelliset olosuhteet ovat tällä hetkellä haastavat, mikä hidastaa merenpohjan tutkintaa. Tutkittava alue on laaja ja sijaitsee kymmeniä metrejä merenpinnan alapuolella, mikä tekee tutkinnasta erityisen haastavaa, Lohi kertoo. 

]]>

Lähde: Poliisi.fiMainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory