Alaikäisiä epäiltyinä näpistyksissä

NordenBladet — Syksyn mittaan Lapin poliisilaitoksella on tullut esiin alaikäisten, alle 15-vuotiaiden lasten ja nuorten näpistysrikoksia.Poliisi muistuttaa, että myös alle 15-vuotias on korvausvelvollinen ja rikosilmoituksen teon lisäksi poliisi ilmoittaa asiasta sekä nuoren huoltajille että lastensuojeluviranomaiselle. Usein nuorelle huoltajineen tulee tapahtuneen jälkeen myös kutsu poliisiasemalle selvittämään asiaa.

Syksyn mittaan Lapin poliisilaitoksella on tullut esiin alaikäisten, alle 15-vuotiaiden lasten ja nuorten näpistysrikoksia.

Poliisi muistuttaa, että myös alle 15-vuotias on korvausvelvollinen ja rikosilmoituksen teon lisäksi poliisi ilmoittaa asiasta sekä nuoren huoltajille että lastensuojeluviranomaiselle. Usein nuorelle huoltajineen tulee tapahtuneen jälkeen myös kutsu poliisiasemalle selvittämään asiaa.

Nettipetoksiin liittyviä rikosilmoituksia kirjautuu Lapin poliisille päivittäin

Kyseessä on usein tilanne, jossa henkilö saa esimerkiksi viestin hänen lapsenaan esiintyvältä huijarilta, joka kertoo joutuneensa ongelmiin ja tarvitsee nopeasti rahaa.

Poliisi muistuttaa, että rahaa ei kannata lähteä koskaan siirtämään pelkän viestin perusteella, vaan ensin tulee selvittää, onko viestin lähettäjä oikeasti se henkilö, joka kertoo olevansa. Hyvä keino asian selvittämiseen, on vaikkapa pirauttaa omalle lapselleen ja kysyä, onko hänellä oikeasti hätää.

Varo altistamasta itseäsi kiristykselle

Arkaluonteisiin kuviin liittyviä kiristysrikoksia kirjautuu poliisille myös enenevissä määrin. Tilanteissa henkilö on esimerkiksi lähettänyt alastonkuvia henkilölle, johon tutustunut sosiaalisessa mediassa. Tämän jälkeen kuvat vastaanottanut henkilö on alkanut kiristämään rahaa, uhaten lähettää arkaluonteiset kuvat kaikille kuvien lähettäjän läheisille ja tutuille.

Poliisi muistuttaa, ettei mitään arkaluonteisia kuvia kannata käytännössä koskaan lähettää netissä kenellekään. Kun kuvat sinne kerran lähettää, niitä ei sieltä saa pois ja ne voivat helposti joutua vääriin käsiin.

]]>

Lähde: Poliisi.fi



Mainos:




High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory