Helena-Reet: Estella Elishevan konservatoriosuunnitelmat ja meidän äiti-tytär -hetkemme

Helena-Reet: Estella Elishevan konservatoriosuunnitelmat ja meidän äiti-tytär -hetkemme

NordenBladet – Syyskuussa koulut taas alkoivat. Kävimme Estellan kanssa Ülemiste-keskuksessa katsomassa koulua varten vaatteita ja tavaroita, ja lounastimme ravintolassa CHI. Estella Elisheva (17) asuu tänä vuonna myös viikolla koulupäivinä musiikki- ja balettikoulu MUBA:n asuntolassa ja siksi meille nuo äiti-tytär -hetket ovat erittäin arvokkaita.

Nyt perjantaina, kun hän tuli kotiin ja halusi katsella minun kanssani televisiota, olin niin väsynyt, että sanoin etten jaksa. Allan oli koko kuluneen viikon kotona sairaana ja en ole itsekään voinut kovin hyvin. Estellalla näytti pettyneeltä ja sanoi, että ennen me aina olimme yhdessä ja katsoimme elokuvia, mutta nyt minä nauran vain yhdessä Allanin kanssa ja teen kaikkea vain Allanin kanssa. Sitä kuullessa herkistyin todella. Miten hän voi sanoa niin, minä rakastan häntä niin paljon! Päätimmekin heti viettää lauantain yhdessä. Katsoin Estellan ja Ivankan kanssa yhdessä televisiota puoli päivää, sitten pelasimme kolmistaan korttia (Allan, minä, Estella) ja keskustelimme kaikenlaisista maailman asioista.

Estella on niin asiallinen, että välillä jopa ihmettelen, mistä se on peritty. Tai sitten sanokaamme pikemmin niin, että sen kunnian voi Margus ottaa itselleen. Minä olen kaikkea muuta kuin akateeminen ja asiallinen. Minuun sopisi tosihyvin tämä suomalainen vitsi: ”Äiti haluisi, että minusta tulisi tuomari tai juristi, mutta minusta tuli juomari ja turisti”. Hahhaa…

Mutta jatkaen Estellasta… Kesällä hän löysi taas itse itselleen työn. Tällä kertaa hän tarjoutui töihin lastentarhaan (sanoi, että lasten kanssa työskentelystä on jatkossa hyötyä). Muuten, töihin hän meni kuten suosittelisin kaikkia tekemään (jos kaikki kysyisivät minulta neuvoa… hahhaa): ajattele mitä haluat, mitä osaat ja missä haluat olla, ja sitten tarjoudu itse, älä odota ”oikeaa” työpaikkailmoitusta, älä seiso ehdokasjonossa. Estella on täydellinen esimerkki siitä, miten tarttua itse elämänsä ohjaksiin. Kaikkina vapaa-aikoinaan hän harjoittelee viulunsoittoa, kuntoilee ja kuuntelee englanninkielisiä podcasteja. Estella on niin suuri audiokirjojen fani, että osti itselleen omalla rahallaan Scribd-vuositilauksen. Vaikka hänellä onkin vielä kolme vuotta käytävänä MUBA:a, hän etsii jo konservatoriota, johon voisi mennä jatkamaan opintoja. (On tosi helppoa olla hyvä äiti, kun sinulla on niin hyvä lapsi!) 🙂

Hänen nykyinen kiinnostuksen piirinsä/valikoimansa sisältää neljä musiikkikorkeakoulua:

* Wienin musiikki- ja taidekorkeakoulu Itävallassa (Universität für Musik und darstellende Kunst Wien). Itävalta on klassisen musiikin mekka ja koulukin on tunnettu klassisen musiikin ohjelmastaan ja maineikkaista opettajistaan.
* Madridin kuninkaallinen konservatorio Espanjassa (Real Conservatorio Superior de Música de Madrid). Madridin kuninkaallinen konservatorio on yksi Espanjan maineikkaimmista musiikkikonservatorioista ja tarjoaa korkeatasoista viuluopetusta.
* Curtis musiikki-instituutti Philadelphiassa Amerikassa (Curtis Institute of Music). Curtis on erittäin tunnettu pieni yksityiskonservatorio, joka keskittyy henkilökohtaiseen opetukseen ja huipputason musiikkikoulutukseen. Muun muassa koulu tarjoaa kaikille oppilaille täyden stipendin.
* Juilliardin taiteiden koulu New Yorkissa Amerikassa (The Juilliard School). Juilliard on yksi maailman tunnetuimmista musiikki- ja tanssikonservatorioista ja sillä on mainetta eräänä maailman korkeatasoisimmista musiikkilaitoksista.

Mitäpä osaan sanoa… kaipa korkealle voi lentää vain korkeita tavoitteita asettamalla! 🚀🚀🚀
Tämä tällä kertaa! Halauksia!


Mainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory