Poliisi kutsuu testaaman uutta digitaalista matkustusasiakirjaa

NordenBladet — Suomalaiset pääsevät ensimmäisenä maailmassa testaamaan digitaalisessa matkustusasiakirjaa Finnairin Ison-Britannian -lennoilla. Poliisi on yhteistyökumppanina mukana pilotissa, joka kestää helmikuun 2024 loppuun.- Kannustamme Britanniaan matkustavia Suomen kansalaisia liittymään testaajien joukkoon. Testaamisella tavoitellaan entistä sujuvampaa matkustamista ja jonojen vähentämistä. Helsinki-Vantaan lentokentällä on varattu testaajille oma rajatarkastuslinja, jota pitkin pääsee jonottamatta matkaan, kertoo ylitarkastaja Mika Hansson.

Suomalaiset pääsevät ensimmäisenä maailmassa testaamaan digitaalisessa matkustusasiakirjaa Finnairin Ison-Britannian -lennoilla. Poliisi on yhteistyökumppanina mukana pilotissa, joka kestää helmikuun 2024 loppuun.

– Kannustamme Britanniaan matkustavia Suomen kansalaisia liittymään testaajien joukkoon. Testaamisella tavoitellaan entistä sujuvampaa matkustamista ja jonojen vähentämistä. Helsinki-Vantaan lentokentällä on varattu testaajille oma rajatarkastuslinja, jota pitkin pääsee jonottamatta matkaan, kertoo ylitarkastaja Mika Hansson.

Matkaan lähtemisen lisäksi testata voi myös palatessaan Suomeen Isosta-Britanniasta.

Ensimmäinen digitaalisella matkustusasiakirjalla tehty matka tehtiin 1.9.2023.

Rajantarkastusta jonottamatta

Finnairin asiakkailla Lontoon-, Manchesterin- ja Edinburghin-reiteillä on mahdollisuus kulkea rajatarkastuksesta jonottamatta tavallista nopeammin ja sujuvammin. Tämä on mahdollista rekisteröitymällä vapaaehtoiseksi digitaalisen matkustusasiakirjan eli DTC:n (Digital Travel Credentials) käyttäjäksi ja käyttämällä sitä rajatarkastuksessa lähtiessä Suomesta ja/tai saapuessa Suomeen.

DTC:n käyttäjäksi voi rekisteröityä poliisin palvelupisteissä Tikkurilassa tai Helsinki-Vantaan lentoasemalla seuraamalla ohjeistusta Rajavartiolaitoksen verkkosivuilla: DTC − Rajatarkastus jonottamatta | Rajavartiolaitos.

Digitaalista matkustusasiakirjaa DTC:tä testataan aidossa rajatarkastuksessa nyt tiettävästi ensimmäistä kertaa maailmassa.

DTC on digitaalinen versio fyysisestä passista ja se on yhtä luotettava. Se mahdollistaa sujuvan ja nopean rajanylityksen turvallisuudesta tinkimättä. Euroopan komissio yhteistyössä jäsenmaiden kanssa kehittää DTC:tä osana laajaa digitaalisen identiteetin politiikkakokonaisuutta, joka sisältää useita digitaalisia palveluja. Rajavartiolaitoksen johtamaan DTC Pilot -pilottiprojektiin osallistuu suomalaisten toimijoiden lisäksi Kroatia. Zagrebin kansainvälisellä lentoasemalla testataan DTC:tä tämän vuoden syksyllä. EU rahoittaa pilottiprojektia 2,3 miljoonalla eurolla.

Rajavartiolaitoksen video opastaa testaamiseen

Rajavartiolaitoksen opastusvideolta saat hyvät neuvot siihen, kuinka voit osallistua vapaaehtoisena testaamiseen: https://youtu.be/hKsCHcRTOkY?feature=share

]]>

Lähde: Poliisi.fiMainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory