Moottorilla varustettu polkupyörä pakeni poliisia Siilinjärvellä

NordenBladet — Siilinjärvellä poliisipartiota pakeni perjantaina 1.9. kello 23.27 moottorilla varustettu musta Jopo-mallinen polkupyörä.Poliisipartio teki havainnon Siilinjärven torin lähellä polttomoottorilla varustetusta polkupyörästä, joka ajeli rakennusten välissä kevyenliikenteen väylällä sekä ajoradalla. Välillä kuljettaja keuli pyörällä. Partio lähti seuraamaan pyörää, joka lähti pakenemaan poliisiautoa. Polkupyöräilijään ei saatu sellaista välimatkaa, että sille olisi voitu näyttää pysäyttämismerkkiä.Pyörän kuljettaja ajoi 40 – 60 km/h tuntinopeutta, välillä ajaen täysin “pimeisiin” mutkiin. Pyörässä ei ollut valoja ja kuljettaja oli pukeutunut tummiin vaatteisiin. Hänellä oli vaaleat jalkineet ja hän oli nuori,13-17 -vuotias. Kuljettaja ei käyttänyt kypärää. Pyörä hävisi torin ympäristöön ja kuljettajaa ei tavoitettu.Poliisipartio kirjasi asiasta rikosilmoituksen törkeä liikenneturvallisuuden vaarantaminen. Muuta liikennettä oli onneksi vähän ja onnettomuutta ei sattunut. Poliisi pyytää havaintoja tekijästä ja pyytää kuljettajaa itseään ilmoittautumaan poliisille asian selvittämiseksi. Havainnot ja vihjeet voi lähettää sähköpostilla vihjeet.ita-suomi@poliisi.fi tai soittamalla vihjepuhelimeen 0295 415 232.Polttomoottorilla varustetussa polkupyörässä moottori voi toimia ilman polkemista ja moottorin on kytkeydyttävä pois päältä, kun nopeus saavuttaa 25 km/h. Suurin sallittu teho saa olla 1000W. Yli 25 km/h kulkevat moottoriavusteiset polkupyörät on rekisteröitävä mopoiksi edellyttäen, että se on laitteen ominaisuuksien osalta mahdollista. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että laite on tyyppihyväksyttävä mopoksi. 

Siilinjärvellä poliisipartiota pakeni perjantaina 1.9. kello 23.27 moottorilla varustettu musta Jopo-mallinen polkupyörä.

Poliisipartio teki havainnon Siilinjärven torin lähellä polttomoottorilla varustetusta polkupyörästä, joka ajeli rakennusten välissä kevyenliikenteen väylällä sekä ajoradalla. Välillä kuljettaja keuli pyörällä. Partio lähti seuraamaan pyörää, joka lähti pakenemaan poliisiautoa. Polkupyöräilijään ei saatu sellaista välimatkaa, että sille olisi voitu näyttää pysäyttämismerkkiä.

Pyörän kuljettaja ajoi 40 – 60 km/h tuntinopeutta, välillä ajaen täysin “pimeisiin” mutkiin. Pyörässä ei ollut valoja ja kuljettaja oli pukeutunut tummiin vaatteisiin. Hänellä oli vaaleat jalkineet ja hän oli nuori,13-17 -vuotias. Kuljettaja ei käyttänyt kypärää. Pyörä hävisi torin ympäristöön ja kuljettajaa ei tavoitettu.

Poliisipartio kirjasi asiasta rikosilmoituksen törkeä liikenneturvallisuuden vaarantaminen. Muuta liikennettä oli onneksi vähän ja onnettomuutta ei sattunut. 

Poliisi pyytää havaintoja tekijästä ja pyytää kuljettajaa itseään ilmoittautumaan poliisille asian selvittämiseksi. Havainnot ja vihjeet voi lähettää sähköpostilla vihjeet.ita-suomi@poliisi.fi tai soittamalla vihjepuhelimeen 0295 415 232.

Polttomoottorilla varustetussa polkupyörässä moottori voi toimia ilman polkemista ja moottorin on kytkeydyttävä pois päältä, kun nopeus saavuttaa 25 km/h. Suurin sallittu teho saa olla 1000W. Yli 25 km/h kulkevat moottoriavusteiset polkupyörät on rekisteröitävä mopoiksi edellyttäen, että se on laitteen ominaisuuksien osalta mahdollista. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että laite on tyyppihyväksyttävä mopoksi. 

]]>

Lähde: Poliisi.fiMainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory