Norja: Multimiljonääri ja kiinteistöliikemies Bjørn Hanevik sai määräyksen poistaa laittomat satamalaiturit ja autotallin kiinteistöltään idyllimäisessä Bergenin Åsanessa

Norja: Multimiljonääri ja kiinteistöliikemies Bjørn Hanevik sai määräyksen poistaa laittomat satamalaiturit ja autotallin kiinteistöltään idyllimäisessä Bergenin Åsanessa

NordenBladet – Vaikutusvaltainen norjalainen sijoittaja ja liikemies Bjørn Hanevik, joka toimii kiinteistöjen, hotellien, ravintoloiden ja rahoitustoiminnan parissa omistuksessaan 100-prosenttisesti olevan yrityksensä Bergen Harbour group kautta, on Bergenin kunnan kanssa tukkanuottasilla, NordenBladet.ee kertoo.

Bergenin kunnan suunnittelu- ja rakentamisvirasto aloitti Hanevikin osalta viime vuonna tutkimuksen. Uutisesta kertoi ensimmäisenä Bergens Tidende (BT).

Kunta antoi määräyksen palauttaa porrasrakennelma, pienentää autotallia ja purkaa kaksi aallonmurtajaa, pinta-alaltaan 110 ja 170 neliömetriä.

Hanevik, jolla on tällä Norjan kalleimpiin kuuluvalla rantakaistalla hyvät asemat, vastustaa vaatimuksia ja väittää, ettei mitään ole rakennettu laittomasti.

”Kysymys on siitä, että se kaikki on rakennettu vuosina 1981 ja 1982. Tuolloisen omistajan kanssa oli rakennusjutussa kirjeenvaihtoa, jota kunta ei ole tässä prosessissa ottanut huomioon. Olemme omasta puolestamme säilyttäneet vain sen, mikä on ollut olemassa haltuun ottamisesta alkaen”, Hanevik sanoi Børsenille.

Hanevik toteaa, että kunnan määräystä vastaan kamppailu on kahtena viime vuotena vienyt paljon aikaa ja koko vaatimus tuli hänelle sokkina.

BT:n tietojen mukaan vaatimukset ovat johtaneet siihen, että tapaus siirtyy nyt poliittiseen harkintaan. Myös Settebyordin neuvonantaja Ruth Grung (Ap) katsoo, että aallonmurtaja pitäisi poistaa. Hän perustelee sitä ranta-alueen suojelulla ja kiinnittää huomiota siihen, että aallonmurtajalla ei ole maaston ja kiinteistön kanssa luonnollista yhteyttä.

Hanevik vakuuttaa Børsenille, että hän ei tyydy tilanteeseen ja haluaa kumota kaikki hänelle esitetyt vaatimukset.

”Meidän tulee saavuttaa täydellinen vaikutus. Suuri kysymys on siinä, mitä tapahtui vuosina 1982 ja 1983”, hän sanoi.

Veroluettelojen mukaan Hanevik ansaitsi vuonna 2021 2,9 miljoonaan Norjan kruunua ja hänen omaisuutensa oli 280 miljoonaa Norjan kruunua.
VALITUS: Åsanessa Våganesetin lopussa sijaitseva luksuskiinteistö on varustettu kahdella satamalaiturilla, hiekkarannalla ja portailla. Paljonko siitä jää jäljelle, ei ole tiedossa. Valokuvat: Google Earthin kuvaruutunäkymä


Mainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory