Uusi metsästysvuosi on käynnissä – poliisi muistuttaa turvallisista toimintatavoista

NordenBladet — Metsästysvuoden mittaan eri riistalajien metsästysajat alkavat porrastetusti. Ensimmäinen suurempia metsästäjämääriä keräävä ajankohta oli 10.8, jolloin alkoi suosiotaan nostanut kyyhkynmetsästys.Suomessa metsästettävä kyyhkylaji on sepelkyyhky. Samaan aikaan saa alkaa metsästää muun muassa kanadanhanhia pelloilta.Sorsastuskausi alkaa sunnuntaina 20.8. kello 12.00 Koko maassa käynnistyy sorsastuskausi sunnuntaina 20. elokuuta kello 12. Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksen eräpoliisit valvovat sorsastuskauden avausta eri puolilla laitoksen aluetta.  − Aloitusviikonlopun lisäksi teemme metsästyksenvalvontaa pitkin metsästysvuotta yhteistyössä esimerkiksi Metsähallituksen erätarkastajan kanssa, kertoo komisario Kari Sami.Turvallisuus ennen kaikkea Komisario Kari muistuttaa metsästäjiä aina huolehtimaan omasta ja sivullisten turvallisuudesta metsästykseen liittyen niin jahdissa kuin sinne matkattaessa tai ammuntaa harjoitellessa. − Käsittele asetta aina siten, kuin se olisi ladattu äläkä osoita aseella mitään, mitä ei ole tarkoitus ampua. Pidä sormi pois liipaisimelta. Ennen laukausta on tärkeää, että tunnistat maalin ja varmistat taustan, Kari listaa. Tästä syystä liian hämärässä tai pimeässä ei pitäisi metsästää. Maa- ja metsätalousministeriö onkin antanut asetuksen, jolla kielletään vesilintujen metsästys auringonlaskua seuraavan tunnin päättymisestä auringonnousua edeltävän tunnin alkuun saakka. Kysy epäselvistä metsästysasioista sähköpostillaLänsi-Uudenmaan poliisilaitoksella on käytössä sähköpostiosoite eräasioita varten. Kansalaiset ja yhteistyökumppanit voivat kysyä virkasähköpostilaatikon kautta neuvoa ja opastusta mistä tahansa poliisille kuuluvasta metsästykseen tai kalastukseen liittyvästä asiasta. Sähköpostiosoite on erayhdyshenkilot.lansi-uusimaa@poliisi.fi.Aselupa-asiat kannattaa hoitaa kuntoon jo hyvissä ajoin ennen metsästyskauden alkua, varsinkin jos olet aloittamassa harrastusta. Aselupiin liittyviin kysymyksiin vastataan poliisin valtakunnallisessa neuvontapalvelussa p. 0295 419 800 tai Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksen lupavalvonnan sähköpostissa lupavalvonta.lansi-uusimaa@poliisi.fi.

Metsästysvuoden mittaan eri riistalajien metsästysajat alkavat porrastetusti. Ensimmäinen suurempia metsästäjämääriä keräävä ajankohta oli 10.8, jolloin alkoi suosiotaan nostanut kyyhkynmetsästys.

Suomessa metsästettävä kyyhkylaji on sepelkyyhky. Samaan aikaan saa alkaa metsästää muun muassa kanadanhanhia pelloilta.

Sorsastuskausi alkaa sunnuntaina 20.8. kello 12.00 

Koko maassa käynnistyy sorsastuskausi sunnuntaina 20. elokuuta kello 12. Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksen eräpoliisit valvovat sorsastuskauden avausta eri puolilla laitoksen aluetta.  

− Aloitusviikonlopun lisäksi teemme metsästyksenvalvontaa pitkin metsästysvuotta yhteistyössä esimerkiksi Metsähallituksen erätarkastajan kanssa, kertoo komisario Kari Sami.

Turvallisuus ennen kaikkea 

Komisario Kari muistuttaa metsästäjiä aina huolehtimaan omasta ja sivullisten turvallisuudesta metsästykseen liittyen niin jahdissa kuin sinne matkattaessa tai ammuntaa harjoitellessa. 

− Käsittele asetta aina siten, kuin se olisi ladattu äläkä osoita aseella mitään, mitä ei ole tarkoitus ampua. Pidä sormi pois liipaisimelta. Ennen laukausta on tärkeää, että tunnistat maalin ja varmistat taustan, Kari listaa. 

Tästä syystä liian hämärässä tai pimeässä ei pitäisi metsästää. Maa- ja metsätalousministeriö onkin antanut asetuksen, jolla kielletään vesilintujen metsästys auringonlaskua seuraavan tunnin päättymisestä auringonnousua edeltävän tunnin alkuun saakka. 

Kysy epäselvistä metsästysasioista sähköpostilla

Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksella on käytössä sähköpostiosoite eräasioita varten. Kansalaiset ja yhteistyökumppanit voivat kysyä virkasähköpostilaatikon kautta neuvoa ja opastusta mistä tahansa poliisille kuuluvasta metsästykseen tai kalastukseen liittyvästä asiasta. Sähköpostiosoite on erayhdyshenkilot.lansi-uusimaa@poliisi.fi.

Aselupa-asiat kannattaa hoitaa kuntoon jo hyvissä ajoin ennen metsästyskauden alkua, varsinkin jos olet aloittamassa harrastusta. Aselupiin liittyviin kysymyksiin vastataan poliisin valtakunnallisessa neuvontapalvelussa p. 0295 419 800 tai Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksen lupavalvonnan sähköpostissa lupavalvonta.lansi-uusimaa@poliisi.fi.

]]>

Lähde: Poliisi.fi



Mainos:




High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory