Kovia ylinopeuksia ja jalkapallo-ottelun turvaamista

NordenBladet — Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen tehtävämäärät olivat viime viikolla suuria niin päivä- ja yövuoroissa kuin arkena ja viikonloppunakin.– Erityisesti lauantaiyö oli erittäin kiireinen. Myös sunnuntai jatkui kiireisenä, koska meillä oli hoidettavana vaativia tilanteita, jotka sitoivat partioita pitkiksi ajoiksi tehtäville, kertoo komisario Miika Laine.Jälleen kokoontumisajoja Vantaan Katriinantiellä Edellisten viikonloppujen tapaan poliisi oli jälleen näkyvästi läsnä Vantaalla Katriinantiellä.Liikenteessä kaahattiin kovia nopeuksia ja ajettiin päihtyneenä sekä ilman ajo-oikeutta – Mittasimme viime viikolla ihan tavallisena arkipäivänä neljän tunnin ajanjaksolla Tuusulanväylällä niin kovia nopeuksia 80 km/h alueella, että yhdeksän henkilöä syyllistyi vakavaan piittaamattomuuteen liikenneturvallisuutta kohtaan, kertoo komisario Katri Lehti.Järvenpäässä järjestetty jalkapallo-ottelu työllisti poliisia lauantainaLauantaina 29.7. pelattiin Järvenpäässä JÄPS-HIKF välinen jalkapallo-ottelu ja Itä-Uudenmaan poliisi oli turvaamassa tapahtumaa yhteistyössä järjestävän seuran kanssa. Yöllinen takaa-ajo Loviisassa päättyi poliisin piikkimattoonYlinopeutta poliisin tutkaan lauantaiyönä 29.7. noin klo 3.30 ajaneen kuljettajan pakomatka päättyi poliisin piikkimattoon. Takaa-ajo alkoi Loviisan keskustasta Mannerheiminkadulta jatkuen Loviisantietä kohti Koskenkylää ja sieltä edelleen Vanhankyläntietä kohti Isnäsiä. Paon aikana ilman ajovaloja ajanut kuljettaja ajoi paikoitellen yli 180 km/h nopeutta ja ajautui mutkissa toistuvasti vastaantulevan liikenteen kaistalle. Poliisi valvoo liikennettä koulujen alkaessaEnsi viikolla Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen alueen koulut avaavat ovensa kesälomien jälkeen ja poliisi valvoo tehostetusti liikennettä koulujen läheisyydessä. Poliisin tavoitteena on estää liikenneonnettomuuksia ja varmistaa lapsille turvallinen koulumatka. Liikennevalvonnassa kiinnitetään erityistä huomiota liikennenopeuksiin ja suojatiesääntöjen noudattamiseen.– Turvallinen koulumatka on kaikkien tielläliikkujien asia. Toivomme, että vanhemmat kävisivät koululaisen kanssa koulumatkan vaaran paikat läpi ja muistuttaisivat myös isompia lapsia liikennesäännöistä, komisario Katri Lehti muistuttaa. Poliisin päivää vietetään lauantaina 26.8.2023 Itä-Uudenmaan poliisilaitos järjestää Poliisin päivän tapahtumia lauantaina 26.8.2022 klo 10 – 13 neljällä eri paikkakunnalla yhtäaikaisesti. Poliisin päivä on kansalaisille suunnattu tapahtuma. Sen tavoitteena on edistää poliisin näkyvyyttä ja vuorovaikutusta kansalaisten kanssa. Tilaisuudet ovat avoimia kaikille.Lisätietoa myös muiden paikkakuntien tapahtumista ja päivän ohjelmasta löytyy tarkemmin poliisi.fi verkkosivulta Poliisin päivä – Poliisin päivä on poliisin kansalaisille suuntaama tapahtuma – Poliisi

Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen tehtävämäärät olivat viime viikolla suuria niin päivä- ja yövuoroissa kuin arkena ja viikonloppunakin.

– Erityisesti lauantaiyö oli erittäin kiireinen. Myös sunnuntai jatkui kiireisenä, koska meillä oli hoidettavana vaativia tilanteita, jotka sitoivat partioita pitkiksi ajoiksi tehtäville, kertoo komisario Miika Laine.

Jälleen kokoontumisajoja Vantaan Katriinantiellä 

Edellisten viikonloppujen tapaan poliisi oli jälleen näkyvästi läsnä Vantaalla Katriinantiellä.

– Olimme Katriinantiellä paikalla ohjaamassa ja rajoittamassa liikennettä perjantaina ja lauantaina. Tielle oli perjantaina kerääntynyt useita kymmeniä autoja ja niitä oli pysäköityinä myös kevyen liikenteen väylille.  Keskeytimme kokoontumisen ja paikalle kerääntyneet autoilijat poistuivat paikata kehotuksestamme. Samoin lauantaina olimme näkyvästi paikalla, millä estimme autojen kokoontumisen, komisario Katri Lehti kertoo. 

Liikenteessä kaahattiin kovia nopeuksia ja ajettiin päihtyneenä sekä ilman ajo-oikeutta 

– Mittasimme viime viikolla ihan tavallisena arkipäivänä neljän tunnin ajanjaksolla Tuusulanväylällä niin kovia nopeuksia 80 km/h alueella, että yhdeksän henkilöä syyllistyi vakavaan piittaamattomuuteen liikenneturvallisuutta kohtaan, kertoo komisario Katri Lehti.

Liikennesektorin partiot tapasivat myös viime viikonloppuna liikenteestä ylinopeutta ajavia sekä päihtyneitä ja ilman vaadittavaa ajo-oikeutta olevia kuljettajia. 

– Ainakin kolmen kuljettajan epäillään viikonvaihteessa syyllistyneen törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen ja 12:n kuljettajan vakavaan piittaamattomuuteen liikenneturvallisuutta kohtaan, toteaa Lehti.  

Poliisin valtakunnallisena valvontateemana oli heinäkuussa päihteet ja ajoterveys, ja niitä valvottiin huolellisesti myös Itä-Uudellamaalla. Tulevan viikonlopun (4.-6.8.) liikenteenvalvonnassa keskitytään suurten ylinopeuksien paljastamiseen lähinnä pääteillä. Lisäksi valvomme nuorten liikennekäyttäytymistä ja kokoontumisajoja. 

– Nopeuksien kasvaessa myös ajaminen vaikeutuu ja riskit erilaisiin onnettomuuteen johtaviin virheisiin kasvavat, Lehti muistuttaa. 

Järvenpäässä järjestetty jalkapallo-ottelu työllisti poliisia lauantaina

Lauantaina 29.7. pelattiin Järvenpäässä JÄPS-HIKF välinen jalkapallo-ottelu ja Itä-Uudenmaan poliisi oli turvaamassa tapahtumaa yhteistyössä järjestävän seuran kanssa. 

– Urheilukentällä JÄPS vastasi turvallisuudesta. Poliisi vastasi ympäristön turvallisuudesta muun muassa joukkojenhallintaresursseilla. Tapahtumasta aiheutui alueelle melu- ja savuhaittaa ja muuta häiriöitä lähistön asukkaille. Myös liikennettä jouduttiin rajoittamaan aika-ajoin kannattajien suuren joukon marssiessa kohti pelipaikkaa, kertoo komisario Miika Laine.
Tapahtumassa vältyttiin kuitenkin suuremmilta järjestyshäiriöiltä. Myös lauantaille sattunut saderintama vähensi katsojamääriä. 

Yöllinen takaa-ajo Loviisassa päättyi poliisin piikkimattoon

Ylinopeutta poliisin tutkaan lauantaiyönä 29.7. noin klo 3.30 ajaneen kuljettajan pakomatka päättyi poliisin piikkimattoon. Takaa-ajo alkoi Loviisan keskustasta Mannerheiminkadulta jatkuen Loviisantietä kohti Koskenkylää ja sieltä edelleen Vanhankyläntietä kohti Isnäsiä. Paon aikana ilman ajovaloja ajanut kuljettaja ajoi paikoitellen yli 180 km/h nopeutta ja ajautui mutkissa toistuvasti vastaantulevan liikenteen kaistalle. 

Noin 20 minuuttia kestänyt pakomatka päättyi lopulta Jakarintielle poliisin tielle asettamaan piikkimattoon. Autossa oli kuljettajan lisäksi kolme matkustajaa. Kuljettajaa epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, liikennejuopumuksesta, sekä kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta. Hänet otettiin kiinni tapahtumapaikalla. Poliisi e epäile kyydissä olleita matkustajia rikoksista.

Poliisi valvoo liikennettä koulujen alkaessa

Ensi viikolla Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen alueen koulut avaavat ovensa kesälomien jälkeen ja poliisi valvoo tehostetusti liikennettä koulujen läheisyydessä. Poliisin tavoitteena on estää liikenneonnettomuuksia ja varmistaa lapsille turvallinen koulumatka. Liikennevalvonnassa kiinnitetään erityistä huomiota liikennenopeuksiin ja suojatiesääntöjen noudattamiseen.

– Turvallinen koulumatka on kaikkien tielläliikkujien asia. Toivomme, että vanhemmat kävisivät koululaisen kanssa koulumatkan vaaran paikat läpi ja muistuttaisivat myös isompia lapsia liikennesäännöistä, komisario Katri Lehti muistuttaa. 

Poliisin päivää vietetään lauantaina 26.8.2023 

Itä-Uudenmaan poliisilaitos järjestää Poliisin päivän tapahtumia lauantaina 26.8.2022 klo 10 – 13 neljällä eri paikkakunnalla yhtäaikaisesti. Poliisin päivä on kansalaisille suunnattu tapahtuma. Sen tavoitteena on edistää poliisin näkyvyyttä ja vuorovaikutusta kansalaisten kanssa. Tilaisuudet ovat avoimia kaikille.

Tänä vuonna tapahtumat järjestetään pitkästä aikaa Keravalla ja Nurmijärven Rajamäellä. Tapahtumia on myös Porvoossa kauppakeskus Lundin edustalla ja Vantaalla Tikkurilan torilla, jossa myös Keskusrikospoliisi on mukana. Jokaisella tapahtumapaikalla on ohjelmaa koko perheelle. Lisäksi esittelyssä on poliisin kalustoa. Tapahtuman teemana ovat nuoret, ja heidät onkin otettu huomioon Poliisin päivän ohjelmassa. 

Lisätietoa myös muiden paikkakuntien tapahtumista ja päivän ohjelmasta löytyy tarkemmin poliisi.fi verkkosivulta Poliisin päivä – Poliisin päivä on poliisin kansalaisille suuntaama tapahtuma – Poliisi

]]>

Lähde: Poliisi.fi



Mainos:




High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory