80 MILJARDIN dollarin suuruinen laihdutusteollisuus on siirtynyt ”Ozempicin aikakauteen”, Novo Nordiskin (NVO) osakkeilla menee kovaa

80 MILJARDIN dollarin suuruinen laihdutusteollisuus on siirtynyt ”Ozempicin aikakauteen”, Novo Nordiskin (NVO) osakkeilla menee kovaa

NordenBladet – Viime aikoina on Ozempicin, Rybelsusin, Wegovyn, Mounjaron ja muiden laihdutuslääkkeiden suosio kasvanut hypähtäen ja sillä on huomattava vaikutus laihdutusteollisuudelle. Suuret lääkeyritykset ovat todistaneet kultakuumetta, joka ympäröi ”ihmelääkkeitä ja ihmeruiskeitä” ja jota mainostetaan laajalti. Lääkkeiden muodossa tarjottavat vaihtoehdot ovat muuttaneet ihmisten laihtumisen helpommaksi ja tehokkaammaksi ilman, että pitäisi käyttää perinteisiä menetelmiä, kuten dieetti, kuntoilu ja elämäntapojen muutokset.

80 miljardin dollarin kokoinen laihdutusteollisuus, johon kuuluvat sellaiset tunnetut yritykset, kuten WeightWatchers, Jenny Craig, Nutrisystem ja Noom, kohtaa uuden aikakauden, sillä niiden asiakkaat siirtyvät uusiin (hoito)ratkaisuihin. Laihdutusyritykset ovat propagoineet vuosikymmenten ajan elämäntapa- ja tahdonvoimamuutoksia, mutta tämän päivän farmasiaan perustuva aikakausi asettaa nyt haasteen näille perinteisille lähestymistavoille ja tarjoaa myös taloudellisia haasteita.

WeightWatchers ja Noom, tunnustaen kehittyvän tieteen ja kuluttajien muuttuvat mieltymykset, pyrkivät sopeutumaan uuteen trendiin. Esimerkiksi WeightWatchersin toimitusjohtaja Sima Sistani osti Sequence’n, etäterveysyrityksen, joka antaa potilaille mahdollisuuden saada virtuaalisia laihdutuslääkereseptejä. Noom avasi tavoitteeltaan samantapaisen etäterveysympäristön Noom Med. 40-vuotiaan Jenny Craigin sen sijaan tuli tunnustaa tappio ja hän lopetti hiljattain toiminnan myymällä tavaramerkkinsä Nutrisystemin emoyhtiölle.

Laihdutuslääkkeiden, kuten Ozempic, nousu muovaa laihdutusteollisuuden uudelleen ja tarjoaa sekä haasteita että mahdollisuuksia niille yrityksille, jotka ovat pitkään nojautuneet perinteisiin menetelmiin. Laihdutuslääkkeet eivät ole vain liiketoiminnan historiaa, vain heijastavat myös kulttuuriin ja yhteiskuntaan liittyviä muutoksia siinä, miten ihmiset lähestyvät laihtumista.NVO:n yhden vuoden myyntigrafiikka: Novo Nordiskin (NVO) osakkeet ovat Wegovyn debyytistä vuoden 2021 kesäkuusta alkaen kohonneet lähes 120 %. Se tekee tästä luksusbrändistä LVMH:n jälkeen arvoltaan Euroopan toisena olevan pörssiyhtiön. Tanskalainen lääkevalmistaja kasvattaa myös tuotantoa vastatakseen kasvavaan kysyntään USA:ssa (Yahoo Financen ote tilanteessa 25. heinäkuuta 2023)

____________
Semaglutidi, jota myydään tavaramerkeillä Ozempic, Wegovy ja Rybelsus, on tyypin II diabeteksen hoitoon käytettävä lääke ja pitkäaikaiseen painonseurantaan käytettävä lihomisen vastainen lääke, jonka Novo Nordisk kehitti vuonna 2012. Se on peptidi, joka muistuttaa hormonin glykagoninkaltaista peptidiä-1 (GLP-1 muunneltu ketju).

Semaglutidi on GLP-1 retseptorin agonisti, joka tarkoittaa, että se jäljittelee ihmisen inkretiini GLP-1:n vaikutusta ja lisää siten insuliinin erittymistä ja verensokerin vapautumista parantaa glukoositasapainoa. Sivuvaikutuksiin kuuluvat pahoinvointi, oksentelu, ripuli, vatsakivut ja ummetus.

Vuonna 2020 semaglutidi oli USA:ssa 129. yleisimmin määrätty lääke, jota on määrätty enemmän kuin neljä miljoonaa.

Alun valokuva: Tanskalaisen lääkevalmistajan Novo Nordisk tuottamia Rybelsus-tabletteja


Mainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory