Poliisi vastaa sisäisestä turvallisuudesta Suomessa – myös Nato-jäsenyyden aikana

NordenBladet — Puolustusliitto Naton seuraava ja samalla Suomelle Naton jäsenenä ensimmäinen huippukokous järjestetään Liettuan pääkaupungissa Vilnassa 11.-12. heinäkuuta 2023. Nato-jäsenyys koskettaa myös Suomen poliisia.Nato jäsenyys vaikuttaa monella tavoin poliisin toimintaan ja tehtäväkenttään. Poliisi on sisäisen turvallisuuden päävastuuviranomainen Suomessa. Poliisi suurelta osin vastaa yhteiskuntaamme kohdistuvien sisäisten ja osin myös ulkoisten uhkien torjuntatoimista ensivaiheessa.  Poliisin näkökulmasta keskeisiä tunnistettuja poliisitoimintaan vaikuttavia Natoon liittyviä kokonaisuuksia ovat terrorismin torjunta, hybridiuhkien torjunta, Nato-joukkojen liikkumiseen ja  läsnäoloon liittyvä niin sanottu isäntämaatuki sekä siviilivalmiuden kehittämiseen liittyvä Naton resilienssityö. Poliisi seuraa ja osallistuu roolinsa mukaisesti suunnittelu- ja valmistelutyöhön Naton rakenteissa. Suomalainen varautuminen kriiseihin perustuu kokonaisturvallisuuden yhteistoimintamalliin ja saumattomaan yhteistyöhön viranomaisten välillä. Tässä työssä poliisi on vahvasti mukana. 

Puolustusliitto Naton seuraava ja samalla Suomelle Naton jäsenenä ensimmäinen huippukokous järjestetään Liettuan pääkaupungissa Vilnassa 11.-12. heinäkuuta 2023. Nato-jäsenyys koskettaa myös Suomen poliisia.

Nato jäsenyys vaikuttaa monella tavoin poliisin toimintaan ja tehtäväkenttään. Poliisi on sisäisen turvallisuuden päävastuuviranomainen Suomessa. Poliisi suurelta osin vastaa yhteiskuntaamme kohdistuvien sisäisten ja osin myös ulkoisten uhkien torjuntatoimista ensivaiheessa. 
 
Poliisin näkökulmasta keskeisiä tunnistettuja poliisitoimintaan vaikuttavia Natoon liittyviä kokonaisuuksia ovat terrorismin torjunta, hybridiuhkien torjunta, Nato-joukkojen liikkumiseen ja  läsnäoloon liittyvä niin sanottu isäntämaatuki sekä siviilivalmiuden kehittämiseen liittyvä Naton resilienssityö. Poliisi seuraa ja osallistuu roolinsa mukaisesti suunnittelu- ja valmistelutyöhön Naton rakenteissa.
 
Suomalainen varautuminen kriiseihin perustuu kokonaisturvallisuuden yhteistoimintamalliin ja saumattomaan yhteistyöhön viranomaisten välillä. Tässä työssä poliisi on vahvasti mukana. 

]]>

Lähde: Poliisi.fi



Mainos:




High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory