Ilkivalta ja omaisuuteen kohdistuvien rikosten määrät kasvavat kesää kohti mentäessä

NordenBladet — Ajoneuvot ovat usein vahingontekojen kohteenaItä-Suomen poliisilaitos vastaanotti tammikuussa 2023 yhteensä 130 vahingontekoihin liittyvää ilmoitusta  koskien myös lieviä- ja törkeitä tekomuotoja. Toukokuussa 2023 määrä oli noussut jo noin 210 rikosilmoitukseen. Vahingontekoja koskevien rikosilmoitusten määrissä on siis havaittavissa selvää kasvua vuoden alkuun nähden. Ennakoitaessa tulevaa kesää voidaan tarkastella edellisvuoden tilastoja. Kesäkuussa 2022 poliisille tehtiin 320 rikosilmoitusta ja sama määrä jatkui heinä- ja elokuun ajan. Tällä perusteella voimme olettaa vahingontekojen määrän kasvavan toukokuun tilastoihin verrattuna myös tänä kesänä. Usein vahingonteon kohteena on ajoneuvo mutta ilmoituksia tehdään myös koskien julkisilla alueilla tapahtuvaa tahallista omaisuuden rikkomista. Tällä on luonnollisesti oma vaikutuksensa viihtyvyyteen yleisillä alueilla, kuten kaupunkien keskustassa ja puistoissa. Etelä-Savon alueella poliisille tehtiin 5.-6.6.2023 välisenä aikana seuraavat vahingontekoa koskevat rikosilmoitukset: Mikkelin keskustassa Porrassalmenkadulla rikottiin henkilöauton molemmat sivupeilit, Pellosniemellä oli asetettu auton renkaiden eteen teräviä esineitä, Savonlinnassa Mertajärventiellä henkilöauton ovea oli vahingoitettu koko matkalta, Rantasalmella yksityishenkilön omaisuutta oli hajotettu ja Pertunmaalla postilaatikko oli murrettu auki. Poliisi pyytää ilmoittamaan tapahtumiin liittyviä silminnäkijän havaintoja osoitteeseen vihjeet.ita-suomi@poliisi.fi tai vihjepuhelimeen p. 0295 415 232.  

Ajoneuvot ovat usein vahingontekojen kohteena

Itä-Suomen poliisilaitos vastaanotti tammikuussa 2023 yhteensä 130 vahingontekoihin liittyvää ilmoitusta  koskien myös lieviä- ja törkeitä tekomuotoja. Toukokuussa 2023 määrä oli noussut jo noin 210 rikosilmoitukseen. Vahingontekoja koskevien rikosilmoitusten määrissä on siis havaittavissa selvää kasvua vuoden alkuun nähden. Ennakoitaessa tulevaa kesää voidaan tarkastella edellisvuoden tilastoja. Kesäkuussa 2022 poliisille tehtiin 320 rikosilmoitusta ja sama määrä jatkui heinä- ja elokuun ajan. Tällä perusteella voimme olettaa vahingontekojen määrän kasvavan toukokuun tilastoihin verrattuna myös tänä kesänä. 

Usein vahingonteon kohteena on ajoneuvo mutta ilmoituksia tehdään myös koskien julkisilla alueilla tapahtuvaa tahallista omaisuuden rikkomista. Tällä on luonnollisesti oma vaikutuksensa viihtyvyyteen yleisillä alueilla, kuten kaupunkien keskustassa ja puistoissa. 

Etelä-Savon alueella poliisille tehtiin 5.-6.6.2023 välisenä aikana seuraavat vahingontekoa koskevat rikosilmoitukset: Mikkelin keskustassa Porrassalmenkadulla rikottiin henkilöauton molemmat sivupeilit, Pellosniemellä oli asetettu auton renkaiden eteen teräviä esineitä, Savonlinnassa Mertajärventiellä henkilöauton ovea oli vahingoitettu koko matkalta, Rantasalmella yksityishenkilön omaisuutta oli hajotettu ja Pertunmaalla postilaatikko oli murrettu auki. 

Poliisi pyytää ilmoittamaan tapahtumiin liittyviä silminnäkijän havaintoja osoitteeseen vihjeet.ita-suomi@poliisi.fi tai vihjepuhelimeen p. 0295 415 232. 
 

]]>

Lähde: Poliisi.fi



Mainos:




High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory