Huumekuolemia koskeva esitutkinta on edennyt

NordenBladet — Poliisin esitutkinta näyttäisi vahvistavan, että amfetamiinina kaupattu vaaleanpunainen jauhemainen aine liittyy viime viikolla Rovaniemellä tapahtuneisiin neljään kuolemaan.Aineen epäillään olevan amfetamiinin sijaan etyloniaEtyloni on luokiteltu huumausaineeksi ja se muistuttaa vaikutuksiltaan amfetamiinia. Aine vahvistuu vasta, kun siitä saadaan rikosteknisen laboratorion lausunnot sekä epäilty yhteys kuolemantapauksiin, kun oikeuslääkäri on lausunut kuolemansyistä. Tapauksia tutkitaan huumausainerikoksina ja normaaleina kuolemansyyn selvittämisinäPoliisi tutkii tapauksia edelleen huumausainerikoksina sekä normaaleina kuolemansyyn selvittämisinä. On mahdollista, että esitutkinnan edetessä nimikkeet vielä tarkentuvat. Kuolemien osalta kyseeseen voisi tulla kuolemantuottamus tai törkeä kuolemantuottamus.Tämän hetkisen tiedon mukaan asiaan liittyy neljä kuolemantapausta ja lisäksi kahden henkilön epäillään joutuneen sairaalahoitoon. Sairaalahoitoon joutuneet ovat jo päässeet pois sairaalasta. Tutkinnassa on tullut ilmi useampia huumausainerikosepäilyjäTutkinnassa on tullut ilmi yhdeksän huumausainerikosepäilyä, joista yhtä lukuun ottamatta muiden epäillään liittyvän tutkittavaan kokonaisuuteen. Huumausainerikosiin epäiltyinä on kiinniotettu kahdeksan henkilöä, joista viiden epäillään liittyvän tähän kokonaisuuteen.Poliisi epäilee, että aineen alun perin hankkinut on yksi menehtyneistä. Menehtyneistä ainakin kolmen epäillään tunteneen toisensa. Tutkinnan aikana on takavarikoitu useammasta paikasta kyseistä vaaleanpunaista ainetta. Poliisi epäilee, että aine on alun perin hankittu internetistä ja se on mahdollisesti lähtöisin Kiinasta. Alkujaan aineen epäillään olleen “kivimäistä”, jota on sitten hienonnettu jauheeksi ja lisätty jatkeeksi muuta ainetta. Yksi epäillyistä on omatoimisesti toimittanut ainetta jauheena poliisille. Alkujaan etyloni on kivimäinenPoliisi vetoaa yhä kansalaisiin, että loppu vaarallisesta aineesta saataisiin pois kadultaPoliisin käsityksen mukaan kokonaisuus yleisellä tasolla on selvillä eli poliisi katsoo pääosin selvittäneen henkilöt, joiden epäillään saaneen isompia määriä ainetta sekä mahdollisesti levittäneen sitä. Kaikki henkilöt, joille ainetta on voinut päätyä, eivät ole poliisin tiedossa. Ilmi tulleet tapahtumat rajoittuvat Rovaniemen alueelle. Poliisi vetoaa kaikkia asiasta jotain tietäviä ottamaan yhteyttä poliisiin, jotta mahdollisesti vielä liikkeellä oleva hengenvaarallinen aine saadaan nopeasti pois katukaupasta. Voit jättää vihjeen poliisin Nettivinkki-sivun kautta tai lähettää sähköpostia osoitteeseen vihjeet.lappi@poliisi.fi.Lapin poliisilaitoksen aiemmat uutiset aiheestaTutkinnassa on neljä epäiltyä huumekuolemaa – Poliisi, 26.5.2023Poliisi varoittaa: Erityisen vaarallista huumetta liikkeellä Rovaniemellä – Poliisi, 25.5.2023 

Poliisin esitutkinta näyttäisi vahvistavan, että amfetamiinina kaupattu vaaleanpunainen jauhemainen aine liittyy viime viikolla Rovaniemellä tapahtuneisiin neljään kuolemaan.

Aineen epäillään olevan amfetamiinin sijaan etylonia

Etyloni on luokiteltu huumausaineeksi ja se muistuttaa vaikutuksiltaan amfetamiinia. Aine vahvistuu vasta, kun siitä saadaan rikosteknisen laboratorion lausunnot sekä epäilty yhteys kuolemantapauksiin, kun oikeuslääkäri on lausunut kuolemansyistä. 

Tapauksia tutkitaan huumausainerikoksina ja normaaleina kuolemansyyn selvittämisinä

Poliisi tutkii tapauksia edelleen huumausainerikoksina sekä normaaleina kuolemansyyn selvittämisinä. On mahdollista, että esitutkinnan edetessä nimikkeet vielä tarkentuvat. Kuolemien osalta kyseeseen voisi tulla kuolemantuottamus tai törkeä kuolemantuottamus.

Tämän hetkisen tiedon mukaan asiaan liittyy neljä kuolemantapausta ja lisäksi kahden henkilön epäillään joutuneen sairaalahoitoon. Sairaalahoitoon joutuneet ovat jo päässeet pois sairaalasta. 

Tutkinnassa on tullut ilmi useampia huumausainerikosepäilyjä

Tutkinnassa on tullut ilmi yhdeksän huumausainerikosepäilyä, joista yhtä lukuun ottamatta muiden epäillään liittyvän tutkittavaan kokonaisuuteen. Huumausainerikosiin epäiltyinä on kiinniotettu kahdeksan henkilöä, joista viiden epäillään liittyvän tähän kokonaisuuteen.

Poliisi epäilee, että aineen alun perin hankkinut on yksi menehtyneistä. Menehtyneistä ainakin kolmen epäillään tunteneen toisensa. Tutkinnan aikana on takavarikoitu useammasta paikasta kyseistä vaaleanpunaista ainetta. Poliisi epäilee, että aine on alun perin hankittu internetistä ja se on mahdollisesti lähtöisin Kiinasta. Alkujaan aineen epäillään olleen “kivimäistä”, jota on sitten hienonnettu jauheeksi ja lisätty jatkeeksi muuta ainetta. Yksi epäillyistä on omatoimisesti toimittanut ainetta jauheena poliisille. 

Alkujaan etyloni on kivimäinen

Poliisi vetoaa yhä kansalaisiin, että loppu vaarallisesta aineesta saataisiin pois kadulta

Poliisin käsityksen mukaan kokonaisuus yleisellä tasolla on selvillä eli poliisi katsoo pääosin selvittäneen henkilöt, joiden epäillään saaneen isompia määriä ainetta sekä mahdollisesti levittäneen sitä. Kaikki henkilöt, joille ainetta on voinut päätyä, eivät ole poliisin tiedossa. Ilmi tulleet tapahtumat rajoittuvat Rovaniemen alueelle. 

Poliisi vetoaa kaikkia asiasta jotain tietäviä ottamaan yhteyttä poliisiin, jotta mahdollisesti vielä liikkeellä oleva hengenvaarallinen aine saadaan nopeasti pois katukaupasta. Voit jättää vihjeen poliisin Nettivinkki-sivun kautta tai lähettää sähköpostia osoitteeseen vihjeet.lappi@poliisi.fi.

Lapin poliisilaitoksen aiemmat uutiset aiheesta

Tutkinnassa on neljä epäiltyä huumekuolemaa – Poliisi, 26.5.2023
Poliisi varoittaa: Erityisen vaarallista huumetta liikkeellä Rovaniemellä – Poliisi, 25.5.2023 

]]>

Lähde: Poliisi.fi



Mainos:




High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory