Epäillyt huijasivat lähes 20 000 euron arvoisen kellon – poliisi muistuttaa jälleen väärennettyjen maksukuittien vaarasta

NordenBladet — Helsingin poliisin petosryhmä tutki keväällä 2023 törkeää petosta ja rahanpesua, joissa ostajia huijattiin tekaistulla maksukuitilla.Epäillyt esittivät ostajan roolissa vertaiskaupan myyjille maksukuitteja, jotka näyttivät aidoilta. Kuitit oli kuitenkin väärennetty, ja epäillyt saivat huijattua myytävänä olleet tavarat itselleen.Rikoskokonaisuus sisältää yli 20 petosta, jotka tutkittiin Helsingin poliisissa. Helsingin käräjäoikeus antoi tapauksista tuomion 9. toukokuuta.Törkeä petos ja rahanpesu tapahtuivat tammikuussa 2023. Tuolloin kaksi epäiltyä erehdyttivät asianomistajaa, joka myi kulta-timanttikelloa.Kelloa kaupattiin Tori.fi-alustalla. Epäillyt ottivat asianomistajaan yhteyttä ja sopivat kaupat sekä hinnan, joka oli 18 500 euroa. Tapaamisessa toinen epäillyistä esitti myyjälle väärennetyn maksukuitin puhelimestaan ja asianomistaja luovutti heille myytävän tuotteen.–  Saamme tällaisista tapauksista ilmoituksia ja tietoa melko usein. Vaikka kaupat tehdään kasvotusten, on tärkeää varmistaa, että rahat ovat oikeasti tulleet tilille, sanoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Tommi Rautiainen.Rikosilmoitus kannattaa tehdä heti, jos epäilee, että on joutunut huijauksen kohteeksi. Vaikka rahoja ei saisi takaisin, poliisi pystyy sarjoittamaan rikoksia ja mahdollisesti pysäyttämään rikollisen toiminnan.Poliisin verkkosivuilla kerrotaan petosrikollisuuden tunnusmerkistöstä ja annetaan vinkkejä verkko-ostajille.

Helsingin poliisin petosryhmä tutki keväällä 2023 törkeää petosta ja rahanpesua, joissa ostajia huijattiin tekaistulla maksukuitilla.

Epäillyt esittivät ostajan roolissa vertaiskaupan myyjille maksukuitteja, jotka näyttivät aidoilta. Kuitit oli kuitenkin väärennetty, ja epäillyt saivat huijattua myytävänä olleet tavarat itselleen.

Rikoskokonaisuus sisältää yli 20 petosta, jotka tutkittiin Helsingin poliisissa. Helsingin käräjäoikeus antoi tapauksista tuomion 9. toukokuuta.

Törkeä petos ja rahanpesu tapahtuivat tammikuussa 2023. Tuolloin kaksi epäiltyä erehdyttivät asianomistajaa, joka myi kulta-timanttikelloa.

Kelloa kaupattiin Tori.fi-alustalla. Epäillyt ottivat asianomistajaan yhteyttä ja sopivat kaupat sekä hinnan, joka oli 18 500 euroa. Tapaamisessa toinen epäillyistä esitti myyjälle väärennetyn maksukuitin puhelimestaan ja asianomistaja luovutti heille myytävän tuotteen.

–  Saamme tällaisista tapauksista ilmoituksia ja tietoa melko usein. Vaikka kaupat tehdään kasvotusten, on tärkeää varmistaa, että rahat ovat oikeasti tulleet tilille, sanoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Tommi Rautiainen.

Rikosilmoitus kannattaa tehdä heti, jos epäilee, että on joutunut huijauksen kohteeksi. Vaikka rahoja ei saisi takaisin, poliisi pystyy sarjoittamaan rikoksia ja mahdollisesti pysäyttämään rikollisen toiminnan.

Poliisin verkkosivuilla kerrotaan petosrikollisuuden tunnusmerkistöstä ja annetaan vinkkejä verkko-ostajille.

]]>

Lähde: Poliisi.fiMainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory