Helena-Reet: KAHDEN KUUKAUDEN yhteenveto joulusta ystävänpäivään

Helena-Reet: KAHDEN KUUKAUDEN yhteenveto joulusta ystävänpäivään

NordenBladet – Ivankan talviloma kului suurelta osin Mõigussa isoäidin ja isoisän luona, minulta uusien ideoiden tuottamisen parissa ja Allanilta koodia kirjoittamalla. Aika lentää ja joulusta on huomaamatta tullut Valentinin päivä. Elämä kulkee omaa polkuaan… kenellä koulu, kenellä työ, välillä vähän lomaa, vähän iloa, paljon tragediaa.

Yhteenvetona siis:

31. joulukuuta, uudenvuoden aatto 2022:
Vuodenvaihteen vietimme Allanin ystävän Kairon luona, jossa oli toinenkin ystävä Andres vaimoineen. Ilta oli oikein kiva, mutta koska heidän piti yöllä vielä jatkaa eteenpäin, kaikki tapahtui kuin kiirehtien. Tein mukaan kahta eri lajia suolaisia piirakoita ja ison kakun. Yhden kakun tein kotiinkin ja yksi meni Estellan ja Ivankan mukana Mõiguun isoäidin ja isoisän luokse. Kuten tavallista, katselimme vuodenvaihteen ohjelmaa, söimme ja kilistelimme koko illan samppanjalaseja. Hauskaakin oli, varsinkin nukkumaan mennessä. Allan päätti mennä sänkyyn kauluspaita päällä, sanoen: ”Ihmisen täytyy nukkumaankin mennessä näyttää hyvältä”. Hahhaaa 😝🤣


Joulukuun loppu ja tammikuun alku olivat puutarhassa hyvin kauniita. Oli kaunista katsella todellista pohjoismaista talvea. Huippukaunista! Sillä oli kuitenkin myös pieni miinuspuolensa – lunta oli niin runsaasti, että valitettavasti se mursi suuriltakin puilta isoja oksia ja lumitöitäkin oli kunnolla (tulee ehdottomasti ostaa puutarhatraktoriin lumiaura, jonka voi talvella kiinnittää traktorin eteen). Allan pilaili vielä, laulellen kauniita joululauluja, tyyliin ”Sataa lunta, sataa lunta, hurraa”, kirjoittavat säveltäjät ja laulujen sanoittajat, jotka asuvat kaupunkiasunnoissa… hahhaaa 😂😂😂

Murimäen lumitöistä minulla valmistui jo maaliskuussa 2021 maalaus ”Hänen Ylhäisyytensä Hiiri Ensimmäinen”, hiirimaalaussarjan nro 15. (enemmän kuvia maalauksesta taideblogisivullani sivustolla Elisheva&Shoshana TÄSSÄ).14. tammikuuta Allanin veljen vaimolla Tiinalla oli syntymäpäivä, jota vietimme viikkoa aikaisemmin Lentosatamassa, jossa syntymäpäiväohjelman puitteissa vierailimme erilaisissa näyttelyissäkin (Jumindan onnettomuutta kuvaava ”Helvetti Jäämerellä”, Jäänmurtaja Suur Tõll jne.). Kaikki oli upeaa, paitsi se, että syntymäpäiväsankari itse ei voinut tulla, koska Otto sairastui :/


15. tammikuuta minun äitini vietiin kahdesti ambulanssilla sairaalaan ja selvisi, että hänellä on keuhkotukos 😢😢😢,

22. tammikuuta vietimme Muugan Löwenruh´ssa Allanin kanssa rakkauspäiväämme (jo 2 vuotta ja 9 kuukautta yhdessä!). Ruoat siellä ovat hyviä, pois lukien hatšapuri. Minulla oli kylmä ja istuin koko ajan Allanin villapaidassa. Ivanka oli myös meidän kanssamme. Vatsat tulivat niin täyteen, että kotona illaksi valmistettua suolaista raejuustoleivosta ja marjakakkua söimme vasta seuraavana päivänä.
27. tammikuuta hyvästelin Pärnamäellä Peeter-sedän.Peeter Ennet, Kuva: MTÜ Eesti Geoinformaatika Selts (ESTGIS)

No, ja sitten vielä kaikenlaisia arkisia asioita… Ivankan kanssa olen käynyt savipiirissä ja Laulasmaan SPA:ssa, Allanin kanssa Mustamäen 21+ SPA:ssa, Estella matkusti 6. helmikuuta kahdeksi viikoksi viululeirille Madeiralle. Olen ommellut, lukenut ja tehnyt remonttia, käynyt hieronnassa, suuhygienistin luona ja kauneussalongissa. Tammikuussa annoimme Onnen palatsiin (avioliittovirasto) avioliittohakemuksemme ja suunnittelemme häämatkaa jne.

14. helmikuuta, ystävänpäivä
Eilen oli siis ystävänpäivä…
Tein tällaisen pöydän:
Santa Marian munanuudelit, tuoresalaatti (kaali, tomaatti, paprika, Fringillan mungopavun-retiisin idut, 3frutti babypinaatti, Hansa Herbsin basilika, mansikat), kastikkeeksi Farmin hapankerman ja Santa Marian Crispy Chicken -mausteen sekoitus). Oheen vielä tuoretta vihreää sipulia (Minu Maitse) ja raejuustoa (Alma). Juomaksi Kadarbiku -tuoreporkkanamehua.
Lahjoitin Ivankalle ja Allanille punaisia tulppaaneja ja Super Summ -lottoarvan.

Nyt minun pitää lopettaa, Ivanka ja Allan saapuvat kohta kotiin. Katson kerran, mitä pörssissä tapahtuu, teen iltapalan ja sitten lähdemme Allanin kanssa Draamateatteriin katsomaan näytelmää ”Vieraat”.

(seuraavassa blogissa kerron remontista, ompelusta ja ehkä joitakin yhteenvetoja viime vuonna pörssissä tapahtuneesta 😱)

Tämä tällä kertaa, halauksia!


Mainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory