Sisä-Suomen poliisilaitoksessa viestintä erityistarkasteluun

NordenBladet — Miten voisimme monipuolisemmin kertoa toiminnastamme niin sosiaalista mediaa kuin muitakin viestintäkanavia hyödyntäen? Miten voisimme tehokkaammin näkyä eri kunnissa, ennalta estää rikoksia, vaikuttaa turvallisuuden tunteeseen ja lisätä kiinnijäämisriskiä viestinnän keinoin? Miten voisimme ylläpitää luottamusta poliisiin paremmalla viestinnällä?Sisä-Suomen poliisilaitos on väestömäärältään Suomen suurin poliisilaitos, joka koostuu Pirkanmaan ja Keski-Suomen maakunnista. Asukkaita alueen 45 kunnassa on yhteensä noin 790 000.  Kehittämistyöryhmä tammi-toukokuuksiYllämainittujen haasteiden ratkaisemiseksi ja viestinnän kehittämiseksi kokonaisuudessaan poliisilaitoksessa käynnistyy tammikuun alusta toukokuulle kestävä viestinnän kehittämistyö. Työtä tekee työryhmä, jossa on 12 jäsentä poliisilaitoksen eri toiminnoista. Ryhmän tehtävänä on miettiä toimenpiteet, miten poliisilaitoksen viestintä on kiinteämpi osa kaikkea poliisilaitoksen toimintaa. Työryhmä tulee kuulemaan myös median edustajia kehittämistyössään.- Tavoitteena on, että tulevaisuudessa poliisilaitos viestii toiminnastaan monipuolisemmin ja ihmisten luottamus meihin pysyy korkealla tasolla. Myös työyhteisöviestinnän kehittäminen on ryhmän tehtävänä, erityisesti siksi, koska poliisilaitos toimii 16:lla poliisiasemalla, toteaa työryhmän puheenjohtajana toimiva Nieminen. Poliisilaitos ottaa alueellisella otannalla yhteyttä joihinkin median edustajiin alkuvuoden aikana. Jos sinulla on erityisiä toiveita ja kommentteja viestintään liittyen jo nyt, lähetä ne sähköpostiin viestinta.sisa-suomi(at)poliisi.fi.

Miten voisimme monipuolisemmin kertoa toiminnastamme niin sosiaalista mediaa kuin muitakin viestintäkanavia hyödyntäen? Miten voisimme tehokkaammin näkyä eri kunnissa, ennalta estää rikoksia, vaikuttaa turvallisuuden tunteeseen ja lisätä kiinnijäämisriskiä viestinnän keinoin? Miten voisimme ylläpitää luottamusta poliisiin paremmalla viestinnällä?

Sisä-Suomen poliisilaitos on väestömäärältään Suomen suurin poliisilaitos, joka koostuu Pirkanmaan ja Keski-Suomen maakunnista. Asukkaita alueen 45 kunnassa on yhteensä noin 790 000.  

Poliisilaitosalueella kirjataan joka päivä keskimäärin 185 rikosilmoitusta. Määrä kuvastaa rikostutkinnan ruuhkaisuutta. A-ja B-kiireellisyysluokan hälytystehtäviä on puolestaan keskimäärin 172 vuorokaudessa. Jokaisessa kunnassa halutaan tietää alueen poliisitoiminnasta, mutta vain murto-osasta voidaan kertoa. Alueiden tutkinnanjohtajat ovat tähän asti kertoneet esimerkiksi rikosilmiöistä alueellaan. Tarvetta olisi enemmälle tiedottamiselle, mutta tällä hetkellä siihen tuo haasteensa mm. ajan rajallisuus ja julkisuuslain asettamat rajoitukset, toteaa rikosylikomisario Pasi Nieminen.

Kehittämistyöryhmä tammi-toukokuuksi

Yllämainittujen haasteiden ratkaisemiseksi ja viestinnän kehittämiseksi kokonaisuudessaan poliisilaitoksessa käynnistyy tammikuun alusta toukokuulle kestävä viestinnän kehittämistyö. Työtä tekee työryhmä, jossa on 12 jäsentä poliisilaitoksen eri toiminnoista. Ryhmän tehtävänä on miettiä toimenpiteet, miten poliisilaitoksen viestintä on kiinteämpi osa kaikkea poliisilaitoksen toimintaa. Työryhmä tulee kuulemaan myös median edustajia kehittämistyössään.

– Tavoitteena on, että tulevaisuudessa poliisilaitos viestii toiminnastaan monipuolisemmin ja ihmisten luottamus meihin pysyy korkealla tasolla. Myös työyhteisöviestinnän kehittäminen on ryhmän tehtävänä, erityisesti siksi, koska poliisilaitos toimii 16:lla poliisiasemalla, toteaa työryhmän puheenjohtajana toimiva Nieminen. 

Poliisilaitos ottaa alueellisella otannalla yhteyttä joihinkin median edustajiin alkuvuoden aikana. Jos sinulla on erityisiä toiveita ja kommentteja viestintään liittyen jo nyt, lähetä ne sähköpostiin viestinta.sisa-suomi(at)poliisi.fi.

]]>

Lähde: Poliisi.fiMainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory