Poliisiylijohtajan blogi: Nuorten rikollinen oireilu tarvitsee koko yhteiskunnan huomion

NordenBladet — Poliisin tilastot osoittavat, että nuorten tekemäksi epäiltyjen vakavien rikosten määrä on kasvanut selvästi.Väkivaltarikoksissa, eli pahoinpitelyissä, henkirikoksissa ja ryöstöissä, poliisin tietoon tulleiden nuorten rikosepäilyjen määrä on yli kaksinkertaistanut viimeisen seitsemän vuoden aikana. Ryöstöissä kirjattiin vuonna 2022 yhteensä 944 alaikäisten rikosepäilyä, mikä on 93 prosenttia eli 495 tapausta edellisvuotta enemmän.Tämä voidaan tulkita hätähuutona – kaikki ei ole nyt hyvin. Yhteiskunnan tulee tehdä kaikkensa, jotta väkivallan siivet saadaan katkaistua ja väärään suuntaan lähtenyt kehitys oikaistua. Poliisi antaa panoksensa tutkimalla tapahtuneet rikokset ja ennalta estävällä toiminnalla, kun rikollinen kierre on alkamassa, mutta tarvitaan laajempaa rintamaa, että nuorten pahoinvoinnin juurisyihin voidaan puuttua jo ennen ensimmäisenkään rikoksen tapahtumista; ennen kuin poliisia tarvitaan. 

Poliisin tilastot osoittavat, että nuorten tekemäksi epäiltyjen vakavien rikosten määrä on kasvanut selvästi.

Väkivaltarikoksissa, eli pahoinpitelyissä, henkirikoksissa ja ryöstöissä, poliisin tietoon tulleiden nuorten rikosepäilyjen määrä on yli kaksinkertaistanut viimeisen seitsemän vuoden aikana. Ryöstöissä kirjattiin vuonna 2022 yhteensä 944 alaikäisten rikosepäilyä, mikä on 93 prosenttia eli 495 tapausta edellisvuotta enemmän.

Tämä voidaan tulkita hätähuutona – kaikki ei ole nyt hyvin. Yhteiskunnan tulee tehdä kaikkensa, jotta väkivallan siivet saadaan katkaistua ja väärään suuntaan lähtenyt kehitys oikaistua. 

Poliisi antaa panoksensa tutkimalla tapahtuneet rikokset ja ennalta estävällä toiminnalla, kun rikollinen kierre on alkamassa, mutta tarvitaan laajempaa rintamaa, että nuorten pahoinvoinnin juurisyihin voidaan puuttua jo ennen ensimmäisenkään rikoksen tapahtumista; ennen kuin poliisia tarvitaan. 

]]>

Lähde: Poliisi.fiMainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory