Katrin Siska: Monimiljonääri T. Harv Ekerin 7 suositusta siitä, miten rahaa säilyttää, ja Millionaire Mind Intensive -koulutuksen 3 ajatusta siitä, miten rikastutaan
OHMYGOSSIP – ”Onko sinulla miljonäärin ajattelutapa? Toivon, että on! Ja jos ei ole, älä murehdi, se on mahdollista oppia. Miksi? Siksi, että olla taloudellisesti riippumaton. Mitä se tarkoittaa? Sitä, että voit koska tahansa sallia itsellesi sitä, mitä haluat ja miten haluat. Eli siis lomat, opiskelut, shoping ja doping (ts. terveellinen ravinto ja kuntoilu minun kielelläni) juuri silloin kuin satut niitä haluamaan”, kirjoittaa entinen Vanilla Ninjan laulaja ja virolainen seurapiiritähti Katrin Siska blogissaan, välittää NordenBladet.ee.
Seuraa näitä neuvoja, niin sinusta tulee rikas!
1. Muuta ajattelusi rahan suhteen myönteiseksi. Monet ihmiset työntävät tietämättään kielteisillä ajatuksillaan rahat tai rikkaat ihmiset luotaan. Sillä kuten tiedetään – raha virtaa sinne, missä sitä kovasti odotetaan, siitä huolehditaan ja sitä rakastetaan.
2. Selvitä, oletko säästäjä vai kuluttaja? Kumpikaan ei ole hyvä vaihtoehto. Ensimmäinen näistä elää liian vaatimatonta elämää, jossa suurelta osin puuttuu fun, ja toinen vaihtoehto elää täysillä, mutta hänellä voi olla kassa tyhjä jo ennen kuukauden loppua. Oikein on tehdä molempia – säästää ja kuluttaa.
3. Säilytä rahaa oikein. Jotta raha säilyisi paremmin, sitä tulee ns. lajitella eri tileille tai kirjoituspöydän laatikoihin/lompakoihin/kirjekuoriin…
Monimiljonääri T.Harv Eker kertoo kirjassaan Miljonäärin ajattelutapa tekokkaasta rahanhallintajärjestelmästä:
JOKA KUUKAUSI tulee sijoittaa:
1) taloudellisen riippumattomuuden tilille 10 % kuukausittaisista tuloista. Tämä raha on sinulle tulevaisuutta varten – investoi ja kasvata tätä rahaa.
2) 55 % tuloista juokseviin yleiskuluihin (ruoka, sähkö, vesi, puhelut, lasten kulut lastentarhassa/koulussa, muu)
3) 10 % kuukauden tuloista isompiin toiveisiin (tätä käytät kerran vuosineljänneksessä tai kerran kuukaudessa, toiveesi mukaan). Tähän kerää rahaa jotain isompaa ja kalliimpaa varten (matka, remontti, auto).
4) 5 % kuukauden tuloista talletat hauskanpidon tilille tai panet kirjekuoreen, ja se sinun tulee ehdottomasti saman kuukauden aikana myös kuluttaa. Itseä ei saa unohtaa!
5) 10 % kuukausittaisista tuloista menee opintotilille. Kehitä itseäsi säännöllisesti. (sivistävät kirjat, kurssit, yksityisopettaja, koulutukset).
6) Avaa myös lapsillesi erilliset tilit, joille talletat mahdollisuuksien mukaan joka kuukausi 5 %.
7) Viimeinen tili on hyväntekeväisyystili. Pane joka kuukausi 5 % tuloistasi sivuun auttaaksesi hädässä olevia, ovatpa nämä sitten läheisiäsi tai täysin vieraita. Ja jos tälle tilille ei mitenkään riitä rahaa, niin lahjoita rahan sijasta aikaasi – tee apua tarvitseville jotain hyvää tai ole tarvittaessa heidän tukenaan. Jaettu hyvyys palaa bumerangin tapaan takaisin luoksesi!
Kuva: Katrin Siska (YouTube)
Lähde: NordenBladet.ee