Helena-Reet: Uusi ompelukone, DIY-patalaput, jouluhenkinen manikyyri ja kahden viikon verran ruokakuvia!

Helena-Reet: Uusi ompelukone, DIY-patalaput, jouluhenkinen manikyyri ja kahden viikon verran ruokakuvia!

NordenBladet – Talvi on saapunut ja lunta on niin runsaasti, että lumityöt eivät enää tunnukaan kovin mukavalta toiminnalta. Tunnin verran lumen kanssa painimista on sopiva, mutta kolme tuntia joka päivä on jo liikaa ja vaikuttaa niveliin. Satutin jo vuosia sitten kyynärpääni ja joka talvi, heti kun pakkaset ovat tulleet, minulla niveliä särkee, ja tulee niellä Melox 15 mg (reseptillinen särkylääke, hahhaa… hyvää vanhan ihmisen tarinaa).

Minulla on lisäksi eräs hyvä ja yksinkertainen vinkki… Ottakaa mukava, iso ja pehmeä froteesukka ja leikatkaa niistä jalkateräosa pois – tuloksena on erittäin mukava kädenlämmitin 😀 Kantapään osa sopii kyynärpään kohdalle kuin valettu ja resoriosa näyttää hihan alta siistiltä.


Minulla on uusi ompelukone! Oikeammin sanottuna elämäni ensimmäinen oma ompelukone. Olen aiemmin kokeillut vain isoäitini Singerillä, joka on edelleen huippuhyvä kone, pitkästä iästään huolimatta (isoäiti antoi sen perinnöksi pikkusiskolle).

Minun valintani osui sähköompelukoneeseen Brotheri Strong & Tough HF37. Miksi?

1. Pidin siitä, että sillä voi ommella sekä ohutta silkkiä että vahvempia kankaita (myös nahkaa)
2. Koneessa on myös saumuritoiminto kankaan äärten ompeluun (tavallisesti siihen pitää ostaa erillinen saumuri), venyvät ompeleet trikookankaiden ompeluun sekä koristeompeleet.
3. HINTA!!! Vain 299,99 EUR (ostimme Euronicsista) – tuntuu sopivalta hinnalta puuhasteluun minun tapaiselleni suhteellisen alkeistason ompelijalle.

Ensimmäinen projektini olivat patalaput, joista tuli supersuloiset (I think)! Yhtenä päivänä tein yhden, toisena päivänä toisen. Tällä hetkellä materiaali-, pitsi-, nauha- ja lankavalikoimani on rajallinen, mutta tein AliExpressille tilauksen ja parin viikon kuluttua pitäisi ensimmäisten erien saapua 😛

Lajittelin myös kaapit ja heitin vuoteelle kasan vaatteita, joita alan yhdistellä ja uudistaa. Olen niin innoissani nyt ja tunnen itseni supernaiseksi 😜😝🥰 Suunnitelmissa on alkaa tehdä myös tilkkutöitä, joilla voi antaa vanhoille esineille/materiaaleille uuden elämän.


Uusi kuukausi, uudet syntymäpäivät. Vanhempi sisareni Marie kutsui viime hetkellä synttäreilleen ja koska tilaisuus oli perjantaina keskellä päivää, en voinut mennä paikalle Tarttoon… mutta avuksi tuli Interflora, josta tilasin lähetillä kortin ja kukat.

Kävimme myös Allanin veljenpojan Oscarin syntymäpäivillä. Lisään kuvan siitä, miten upeita kakkuja tehdään erikoistilauksesta!!! Huippujuttu!


Ruokakuvia myös. Olen tässä kahden viikon aikana kuvannut joitakin aterioita. Ruokalistalla on ollut kaurahiutalepuuro mustikoiden kera, kotoinen tomaatti-paprikalaatikko, erilaisia tuoreita salaatteja, väkevä kotoinen valkosipulijuusto, perunat ja jauhelihakastike, kanakotletit, kananfileepalat, verimakkarat, munanuudelit, wrappeja, paistettuja munia jne.

Jälkiruoaksikin on ollut suuri valikoima. Allanin äiti kävi päivän kokkikurssilla, jolla valmistettiin erilaisia leivoksia (suklaa-éklaireja ja muita maistuvia, joiden nimiä en muista). Itse tein taas piparkakkuja, markkinoilta tuotiin lahjaksi jänniä lumiukkomakroneita, Ivanka heitti ostoskoriin ”Lotte Rõõmsud” (hedelmänmakuiset viljarenkaat) ja olen ihastunut Kalevin makeisiin ja konvehteihin, joiden pakkausten muotoilu on uusi megahygge skandinavialainen. Yksinkertaisesti superdesign minun mielestäni! Kalevin nappikarkit ostin vain pakkauksen kauniin ulkonäön vuoksi! 😀
Uusi muotoilu myös kynsissä! Hahhaa… Koska olen tällä hetkellä sellaisella ns. taidelaineella, teetätin joulukuuksi sadunomaisen ja jouluhenkisen geelilakkamanikyyrin (30 EUR). Pedikyyri rajoittui yksivärisiin punaisiin kynsiin (40 EUR).

Tämä tällä kertaa! Halauksia!!Mainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory