Helena-Reet: Tämänpäiväinen, skandinavialaisittain sanottuna ”hygge” tiistai

Helena-Reet: Tämänpäiväinen, skandinavialaisittain sanottuna ”hygge” tiistai

NordenBladet – Tämä päivä on kulunut skandinavialaisittain sanoen hyggesti eli toisin sanoen mukavasti ja miellyttävästi! Lämmitin puu-uunin, silitin kissaa, napostelin piparkakkuja, kuuntelin radiota ja vietin päivän lukien ja keittiössä kokkaillen.

Tänään lukulistallani oli kaksi aikakauskirjaa (virolainen matkailulehti ”Traveller” ja sijoittaja Toomaksen aikakauskirja ”Investor”) sekä kaksi kirjaa. Luen tällä hetkellä samaan aikaan kahta kirjaa – Seppo Saarion kirjaa ”Miten sijoitan pörssiosakkeisiin” ja Robert. T. Kiyosakin ja Sharon L. Lechterin kirjoittamaa ”Ennen palkkatyöstä luopumista”. Lisäksi löysin yhden uuden ja kiinnostavan blogin – https://stineskoli.blogg.no. Kyseessä on eräs reipas ja kiva norjalainen blogija (Stine Skoli Ommedal), joka kirjoittaa lähinnä talon kunnostamisesta ja rakentamisesta, ompelusta ja ruoasta. Sain paljon inspiraatiota ja päätin, että minun pitäisi myös ottaa ompelu uudelleen päiväjärjestykseeni.

Hahhaaa.. ”Kaikki, jota kannattaa tehdä, kannattaa tehdä huonosti” (ote kirjasta). Asiayhteydestään irti revittynä se naurattaa, mutta olen itse yrittäjänä päätynyt samaan kantaan. Ei tarvitse odottaa, hioa, täydentää, parantaa, uudelleen muuttaa ja sitten kuitenkin jättää asioita julkistamatta. Minä olen tehnyt sen virheen toistuvasti. Täydellisyyttä tavoitelleen asia jää usein tekemättä, tavoite saavuttamatta ja kaiken lopuksi kukaan ei pidä täydellisyydestä. Kaikki haluavat nähdä MATKAN, he haluavat nähdä TEKEMIÄSI VIRHEITÄ.

Hyvä sanonta on, että tärkeää ei ole tavoite ja perille saapuminen, vaan matka sinne ja ihmiset, joita matkalla kohtaamme. Ainoa mahdoton matka on sellainen, jota et koskaan aloita. Vanha kansa ei turhaan keksinyt sanontaa: Rohkea aloitus on puoli voittoa!

Ah niin… olen jo kauan sitten halunnut sanoa teille, mutta olen unohtanut. Olemme saavuttaneet hienon ns. voiton!

🥁🥁🥁 Rummun pärinää…TADAAAA:

NordenBladet- ja OHMYGOSSIP-sivustot arkistoidaan digitaalisesti kokonaisuudessaan Viron kansalliskirjaston tallennuskeskukseen tarkoituksena säilyttää Viron kulttuuriperinteeseen kuuluvia verkossa julkaistuja tietoresursseja ja varmistaa valtiollinen säilytys ja saatavuus nykyisille ja tuleville sukupolville!!! How cool is that? 😛

Mutta nyt tämän päivän ruoista. Ostimme viimeksi Suomesta tullessa monta kassillista ruokaa tutustuaksemme uusiin tuotteisiin ja makuihin. Uusia suosikkejani ovat esimerkiksi Leksandin näkkileipä, Pirkan putkiloyrtit ja Dr. Oetkerin makeat koristelut ”The Taste of Christmas” (koristelin niillä tänään piparkakkuja!) Vanhasta ajasta olen jo useiden Valion ja Fazerin tuotteiden ystävä.

AAMIAINEN

Aamiaiseksi tein kahvia ja näkkileipää juuston ja yrttien kera. Pitkä ja rauhallinen aamiainen kaksine kupillisine kahvia Vikerraadio- tai bisnesaiheisen Äripäeva-radiokanavan saattamana antaa päivälle mukavan alun.LOUNAS

Vietän keittiössä melkoisesti aikaa, sillä minä pidän oman perheeni hemmottelemisesta. Hyvä kotiruoka on erittäin tärkeä osa lämmintä kodin tunnelmaa. Täksi päiväksi tein paistettua kaalia luumujen, tyrnin sekä punaherukan kera, perunamuusia lihakastikkeen kera ja oheen vielä rapean juustolautasen (ainesosat: hiiva-lehtitaikina, ketsuppi, yrttejä, maustamaton jogurtti ja ainakin kolmea eri juustoa) Naimi-namiiii!!

Minulla alkoi piparkakkukausikin jo aikaisin. Tämän päivän piparkakkujen koristeluista tuli poikkeuksellisen kauniita! 🙂


ILLALLINEN

Illaksi keitin juures-makaroni-frikadellikeiton ja jälkiruoaksi jälleen piparkakkuja! Pakkasin syreenikoristeiset käsityönä tehdyt lautaset talveksi kaappiin ja toin esiin pohjoismaisen karut ruskeat astiat. Omin käsin tehty keramiikka on verratonta… paitsi että… minulla ei kohta ole kotona enää paikkaa, minne tavarat panna – kaikki on täynnä itse valmistamiamme maalauksia ja keramiikkaa. Kuvassa olevat lautaset ovat Ivankan tekemiä ja keittokulhot (kuninkaan ja kuningattaren kulho) ovat Allanin veistämiä.


Kaunista iltaa teille!
Halauksia! xoxoxox


Mainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory