Venäläiset olivat Suomessa syyskuussa tärkein turistiryhmä

Venäläiset olivat Suomessa syyskuussa tärkein turistiryhmä

NordenBladet – Suomen tilastokeskuksen alustavien tietojen mukaan vuoden 2022 syyskuussa matkailijoiden yöpymisiä koko maassa oli 15 prosenttia ja Uudellamaalla 72 prosenttia enemmän kuin vuosi sitten. Kotimaisten matkailijoiden osalta kirjattiin 1,45 miljoonaa ja ulkomaisten matkailijoiden osalta 0,40 miljoonaa yöpymistä.

Ulkomaalaisten yöpymisten määrä oli edelliseen vuoteen verrattuna lähes kaksinkertainen. Suurimman turistiryhmän muodostivat noin 50.000 yöpymisellään venäläiset.

Venäläisturisteja oli tämän vuoden syyskuussa Suomessa jopa enemmän kuin vuonna 2019 ennen koronakriisiä. Kaikkien muiden maiden osalta matkailijoiden määrä on vähentynyt. Erityisen paljon on vähentynyt japanilaisten ja kiinalaisten turistien määrä, mutta huomattavasti on laskenut myös ruotsalaisten, saksalaisten ja brittiläisten matkailijoiden määrä.

Hotellihuoneiden täyttyvyys oli syyskuussa 57 prosenttia. Edelliseen vuoteen verrattuna täyttyvyys kasvoi 11 prosenttiyksiköllä.

Keskimääräinen hotellihuoneen hinta oli 114 euroa ja vuosi aikaisemmin 100 euro. Kaikkein kalliimmat hotellihuoneet olivat Pirkanmaalla 126 euroa ja Uudellamaalla 125 euroa.

Kuva: NordenBladet


Mainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory