VAHVISTETTIIN PÄIVÄMÄÄRÄ, jonka jälkeen ei saa enää myydä bensiini- ja dieselmoottorilla varustettuja autoja

VAHVISTETTIIN PÄIVÄMÄÄRÄ, jonka jälkeen ei saa enää myydä bensiini- ja dieselmoottorilla varustettuja autoja

NordenBladet – Euroopan unionin jäsenmaiden edustajat sopivat illalla 27. lokakuuta määräajan, jonka jälkeen Euroopassa ei saa enää myydä uusia bensiini- ja dieselmoottoreilla varustettuja autoja. Sovitun mukaisesti kielto alkaa vuonna 2035. Myyntikiellon asettamisen tavoitteena on nopeuttaa siirtymistä sähköautoihin ja kamppailla ilmastonmuutosta vastaan.

”Tehty sopimus on autoilijoille hyvä uutinen, sillä vihreät autot muuttuvat yhä edullisemmiksi ja yhä suurempi osa ihmisistä voi hankkia itselleen sellaisen”, sanoi Euroopan parlamentin edustaja Jan Huitema.

Sopimuksen mukaan tulee vuodesta 2030 lähtien myytävien autojen tuottaa 55 prosenttia vähemmän CO2:ta kuin vuonna 2021. Tämä koskee myös pakettiautoja.

Sopimus on ensimmäinen Euroopan unionin uusista keinoista, jotka takaavat unionin asettamien ilmastotavoitteiden saavuttamisen. Jäsenmaiden tulee nyt alkaa soveltaa sitä lainsäädännöissään.

Autot aiheuttavat nyt 12 % Euroopan unionin hiilidioksidin päästömääristä. Bensiini- ja dieselmoottorilla varustettuja autoja ei ole kuitenkaan kieltää. Toivotaan, että häviävät ajan mittaan itsestään markkinoilta.

Kuva: Pexels
Lähde: NordenBladet.ee


Mainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory