EU:n petostentorjuntaviraston OLAF raportti: Frontexin työntekijät peittelivät pakolaisten palauttamista

EU:n petostentorjuntaviraston OLAF raportti: Frontexin työntekijät peittelivät pakolaisten palauttamista

NordenBladet – EU:n raja- ja merivartiovirasto Frontexin (European Border and Coast Guard Agency) työntekijät auttoivat peittelemään sitä, että Kreikka torjui siirtolaisia takaisin Turkkiin, sanotaan EU:n petostentorjuntaviraston OLAF raportissa.

Selvityksessä tehtiin päätelmä, että työntekijöiden osallisuus siirtolaisten ja pakolaisten laittomassa pakolla tapahtuneessa takaisin lähettämisessä rikkoi näiden perusoikeuksia.

Kauan vaaditun 120-sivuisen raportin julkaisivat 13. lokakuuta sananvapautta tukevat mediajulkaisut – Saksan valtionportaali FragDenStaat, Der Spiegel ja tutkiva toimitus Lighthouse Reports.

Raportissa sanotaan, että Frontexin huippujohtajat ovat syyllisiä pakolla tapahtuneiden takaisin lähettämistapausten peittelyyn ja eivät auttaneet tapausten perusteellista tutkimista ja ovat näin estäneet Frontexia täyttämästä tärkeintä tehtäväänsä, joka on suojata ja edistää ihmisten perusoikeuksia.

Selvityksestä ilmenee myös, että Frontex toimitti EU:n instituutioille, mukaan lukien EU:n parlamentille ja Euroopan komission jäsenille vääriä tietoja.

”Se todistaa lopullisesti sen, mistä olemme vuosia puhuneet: Frontex on järjestelmällisesti ollut syyllistynyt ihmisoikeuksien rikkomuksiin ja pyrkimykseen peitellä tällaisia rikkomuksia Euroopan unionin rajoilla”, sanoo EU:n parlamentin jäsen Cornelia Ernst (60), joka vakuuttaa raportin aitoutta.

Alun valokuva: Cornelia Ernst (syntynyt 30. marraskuuta 1956) on saksalaispoliitikko ja Euroopan parlamentin jäsen Saksasta. Ernst valittiin vuonna 2009 Euroopan parlamenttiin, ennen sitä hän oli vuodesta 1998 lähtien Saksimaan parlamentin jäsen. Vuosina 2007–2009 hän oli Saksin vasemmistopuolueen piirin puheenjohtaja. 15. helmikuuta 2014 hänet valittiin vasemmistopuolueen Euroopan parlamentin ehdokkaiden ryhmässä 3. sijalle ja vuonna 2014 hänet valittiin Euroopan parlamenttiin uudelleen.


Mainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory