Forbesin analyysi: YLI puolet kaikista Bitcoin-kaupoista on väärennettyjä

Forbesin analyysi: YLI puolet kaikista Bitcoin-kaupoista on väärennettyjä

NordenBladet – Forbes analysoi 157 kryptopörssiä ja tutkimuksesta ilmeni, että 51 % päivittäisistä Bitcoineilla kaupankäynnin määristä on todennäköisesti väärennettyjä. Myrskyisillä ja nopeasti kasvavilla kryptovaluuttamarkkinoilla, joilla liikkuu enemmän kuin 10.000 kryptovaluuttaa, Bitcoin on tunnetuin tekijä, joka muodostaa 40 % 1 triljoonan dollarin kokoisesta maailman krypto-omaisuudesta. New York Digital Investment Groupin tietojen mukaan sitä omistaa arvioilta jo 46 miljoonaa aikuista amerikkalaista, Forbes kertoo.

Annetaan vaikutelma kasvavasta suosiosta
Yksi yleisemmistä Bitcoinin kritiikeistä on laajalti levinnyt wash trading ja pörssien huono valvonta. Wash trading on markkinoiden manipulointitapa, jossa sijoittaja pyrkii arvopapereita ostamalla ja myymällä luomaan markkinoilla fiktiivisiä kauppoja, jossa annetaan myyntitilaus ja ostetaan lopuksi niitä arvopapereita aikomuksena jättää koskaan todellista asemaa ottamatta. Sen sijaan hän pyrkii vain harhauttamaan muita sijoittajia valtuuttamattomilla kaupoilla.

USA:n hyödykefutuurien kaupankäyntikomitea määrittää wash tradingin näin: se on ”sopimusten solmiminen tai väitetty solmiminen, jolla annetaan vaikutelma, että ostot ja myynnit on tehty, ilman markkinariskiä ottamatta tai kauppaa käyvän markkina-asemaa muuttamatta”. Syy, miksi jotkut kauppaa käyvät toimivat wash tradingin parissa, on omaisuuden kaupankäyntimäärän kasvattaminen, jolla annetaan vaikutelma kasvavasta suosiosta. Jossakin tapauksessa kaupankäyntirobotit suorittavat näitä wash trading rahakkeilla määriä lisäten ja samaan aikaan sisäpiirit vahvistavat tätä toimintaa bullish-huomautuksin nostaen hintoja todellisuudessa pump and dump -kaaviossa. Wash trading tuo hyötyä myös pörsseille, koska se mahdollistaa niiden näkyä suurempina kuin mitä ne todellisuudessa ovat, joka puolestaan voi edistää laillisempaa kaupankäyntiä.

Tänään meillä ei ole edes maineikkaimpien tutkimusyritysten joukossa yksimielisesti hyväksyttyä menetelmää Bitcoinien päivittäisen määrän laskemiseen. Esimerkiksi tämän artikkelin julkistamistilanteessa CoinMarketCap arvioi 24 tunnin Bitcoinien kaupankäynnin arvoksi 32 miljardia dollaria, CoinGecko arvoksi 27 miljardia dollaria, Nomicsil 57 miljardia dollaria ja Messari 5 miljardia dollaria.

Haasteita lisää jatkuva pelko kryptopörssien maksukyvystä, jonka vahvistivat Voyagerin ja Celsiusin julkiset luhistumiset. Kesäkuun lopussa Forbesille annetussa erikoishaastattelussa FTX:n toimitusjohtaja Sam Bankman-Fried sanoi, että paljon pörssien konkursseja on vielä edessä.

Yhteenveto:
Mitä Forbes tutki?
Missä Bitcoineilla käydään kauppaa?
Miten paljon Bitcoineja päivittäin myydään?
Miten Bitcoineilla käydään kauppaa?

Mitä Forbesin tutkimuksessa ilmeni?
Tutkimuksessa arvioitiin 157 kryptovaihtoa tarjoavaa yritystä koko maailmassa ja havaittiin, että enemmän kuin puolet koko kaupankäynnin määrästä on todennäköisesti väärennettyä.

Kuva: Pexels


Tags assigned to this article:
bitcoinCoinMarketCap

Mainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory