Menestyskirjan ”Rikas isä, köyhä isä” tekijä Robert Kiyosaki sijoittaa hankalassa markkinatilanteessa osakkeiden ja velkakirjojen sijasta tähän

Menestyskirjan ”Rikas isä, köyhä isä” tekijä Robert Kiyosaki sijoittaa hankalassa markkinatilanteessa osakkeiden ja velkakirjojen sijasta tähän

NordenBladet – ”Osakkeet ja velkakirjat palavat yksi toisensa perään”, sanoo Robert Kiyosaki ja varoittaa, että keskuspankit eivät pysty pitämään inflaatiota hallinnassa. Englannin keskuspankki osti hiljattain 19,3 miljardilla punnalla Yhdistyneen kuningaskunnan hallituksen velkakirjoja välttääkseen valtion eläkesektorin luhistumisen. Suositun rahankäytön viisautta opettavan kirjan ”Rikas isä, köyhä isä” tekijän Robert Kiyosakin silmissä se on merkki siitä, että tulee sijoittaa muihin – vaihtoehtoisiin omaisuusluokkiin – kertoo Finance.Yahoo.com:n MoneyWise -palsta.

Kiyosakin valinnat ovat arvometallit ja kryptovaluutta. Kulta, hopea ja Bitcoin eivät ole tietenkään täydellisiä sijoituksia. Seuraavassa Robert Kiyosakin kommentteja:

”Arvometallit – varsinkin kulta ja hopea – ovat olleet suosittuja suojavälineitä inflaatiota ja epävarmuutta vastaan. Niitä ei voi tyhjästä painaa lisää ja niiden arvoon maailman taloustapahtumat eivät vaikuta niin voimakkaasti kuin osakehintoihin.”

Kiyosaki on pitkän aikaa ollut kullan fani – ensimmäisen kerran hän osti kultaa jo vuonna 1972.
”En osta kultaa siksi, että pidän kullasta, ostan kultaa, koska en luota Fediin”, hän sanoi viime vuonna antamassaan haastattelussa.

Kiyosakil pitää myös hopeasta. Oikeastaan hän tviittasi hiljattain: ”Hopea on vuoden 2022 lokakuussa paras sijoitus. Jokainen voi luvata itselleen 20 dollaria hopeaa”. Vaikka kullan ja hopean hankkimiseen on useita eri mahdollisuuksia, Kiyosaki suosii metallin ns. kouriintuntuvaa omistamista. Tämän vuoden alussa hän postitti Twitterissään, että haluaa vain oikeita kulta- ja hopeakolikoita, ei ETF:iä.

Asia ei ole varmastikaan niin ”kultainen”, kuin mitä mies julistaa. Kullan hinta on vuonna 2022 todellisuudessa laskenut noin 9 % ja hopean peräti lähes 20 %. Samoin ovat Bitcoiniin sijoittajat saaneet kunnollisia opetuksia ja nähneet, miten vaihtelevia kryptomarkkinat voivat olla. Viime vuoden marraskuussa Bitcoin nousi korkeimmalle tasolleen – 68.990 dollariin. Tähän päivään mennessä se on pudonnut valtavasti ja vaihtelee 19.500 dollarin paikkeilla.

Kiyosaki viittaa kuitenkin maailman suurimman kryptovaluutan mahdollisiin katalysaattoreihin: eläkerahastoihin.

”Eläkerahastot ovat maailman suurimpia sijoitusyhtiöitä”, hän kommentoi äskettäisessä tviitissään ja jakoi Forbesin kirjoitusta, jonka mukaan valtioneläke on nyt uhkapelissä kryptovaluutalla. Artikkelissa viitattiin CFA Instituutin tutkimukseen vuodelta 2022, joka osoitti, että 94 % valtion ja hallituksen eläkesuunnitelmista on sijoittanut kryptovaluuttoihin.

Bitcoininkin hankkimiseen on paljon mahdollisuuksia. Voitte ostaa kryptovaluuttaa suoraan, sijoittaa Bitcoinin ETF:iin tai hankkia Bitcoiniin itsensä sitoneiden yritysten osakkeita.

Vaikka Kiyosaki pitääkin sekä kullasta, hopeasta että Bitcoinista, hän ei sanonut, että ne auttavat teitä suurentamaan tuloja. ”Kulta, hopea ja Bitcoin voivat suojata teidän RIKKAUTTANNE, mutta eivät TULOANNE”, hän kirjoittaa.

Tässä hänen opetuksensa päätökseksi:

”Koska talous ja osakemarkkinat ovat kaatuneet, eläkerahat palavat ja työttömyys kasvaa, lisätyö voi tarjota teille kohtuullista tuloa.”

Sivutyö on varma asia, joka auttaa teitä ansaitsemaan lisätuloa – ja se voi herättää sisällänne olevan yrittäjän. Kukapa tietää? Teidän sivutyöstänne voi kasvaa seuraava Amazon tai Bitcoin”, Kiyosaki sanoo.

Eivätkö nämä olleetkaan Kiyosakin kultaiset maailman valloittaneet sanat:

Palkkatyö on vain lyhytaikainen ratkaisu pitkäaikaiseen ongelmaan.

Kyllä, olivat, mutta rahaguru on sanonut myös nämä kaksi viisautta:

1) Elämässä ei ole tärkeää se, miten paljon rahaa ansaitset, vaan se, kuinka paljon pystyt säilyttämään.

2) Sitä, mitä rahalla sen ansaitsemisen jälkeen teette, miten te sitä muilta ihmisiltä suojaatte, miten kauan te sinä säilytätte ja miten te panette sen työskentelemään lujasti puolestanne – sitä kutsutaan kyvykkyydeksi raha-alalla.

Kuva: NordenBladet


Mainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory