Blogi: Hauskaksi tarkoitettu jekku voi olla kyberrikos

NordenBladet — Poliisin blogissa avataan nuorten kyberrikollisuutta ja siihen puuttumista. Cybercrime Exit on hanke, jolla poliisi pyrkii ehkäisemään ja torjumaan nuorten kyberrikollisuutta.Poliisin kyberrikostilastoissa nuoret ja alaikäiset korostuvat Suomessa ja kansainvälisesti. Keskusrikospoliisin Cybercrime Exit -hankkeen projektipäällikkö Viivi Lehtinen ja tarkastaja Aki Somerkallio kertovat poliisin blogissa havaintojaan nuorten roolista muuttuvassa kyberympäristössä.– Nuorten ja lasten tietoverkkorikoskierre käynnistyy lievistä rikoksista, joista siirtymä vakaviin, yleisimmin taloudellisesti motivoituneisiin rikoskierteisiin voi tapahtua jo alle 15-vuotiaana eli ennen rikosvastuuiän koittamista. Nuorten kyberrikollisuuteen yleisesti vaikuttavia tekijöitä ovat nuori ikä, tekninen kiinnostus ja osaaminen ja varsinkin rikoskierteen alkuvaiheessa ei-perinteiset motiivit, kuten kokeilunhalu, uteliaisuus, tylsistyminen ja jekuttaminen.Lue koko blogi: Hauskaksi tarkoitettu jekku voi olla kyberrikosBlogi on julkaistu osana Euroopan Unionin kyberturvallisuuskuukautta (Cyber Security Month).

Poliisin blogissa avataan nuorten kyberrikollisuutta ja siihen puuttumista. Cybercrime Exit on hanke, jolla poliisi pyrkii ehkäisemään ja torjumaan nuorten kyberrikollisuutta.

Poliisin kyberrikostilastoissa nuoret ja alaikäiset korostuvat Suomessa ja kansainvälisesti. Keskusrikospoliisin Cybercrime Exit -hankkeen projektipäällikkö Viivi Lehtinen ja tarkastaja Aki Somerkallio kertovat poliisin blogissa havaintojaan nuorten roolista muuttuvassa kyberympäristössä.

– Nuorten ja lasten tietoverkkorikoskierre käynnistyy lievistä rikoksista, joista siirtymä vakaviin, yleisimmin taloudellisesti motivoituneisiin rikoskierteisiin voi tapahtua jo alle 15-vuotiaana eli ennen rikosvastuuiän koittamista. Nuorten kyberrikollisuuteen yleisesti vaikuttavia tekijöitä ovat nuori ikä, tekninen kiinnostus ja osaaminen ja varsinkin rikoskierteen alkuvaiheessa ei-perinteiset motiivit, kuten kokeilunhalu, uteliaisuus, tylsistyminen ja jekuttaminen.

Lue koko blogi: Hauskaksi tarkoitettu jekku voi olla kyberrikos

Blogi on julkaistu osana Euroopan Unionin kyberturvallisuuskuukautta (Cyber Security Month).

]]>

Lähde: Poliisi.fiMainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory