Banderollin poisto mielenosoituksessa johtui väärinymmärryksestä

NordenBladet — Poliisi valvoi lauantaina 22.10.2022 ukrainalaisten järjestämää mielenosoitusta Kuopion torilla. Mielenilmauksen aikana paikalla ollut poliisipartio otti vastaan venäläisen naisen ilmoituksen, että yksi mielenilmauksen banderolleista on vihapuhetta.Poliisi pyrki ratkaisemaan tilanteen pyytämällä mielenilmauksen järjestäjän paikalle keskustelemaan banderollista. Keskustelun alussa tuli ilmi, että tapahtuman järjestäjä puhui vain ukrainaa. Poliisilla ei ollut tilanteessa omaa tulkkia, ja siksi valituksen tehnyt venäläisnainen tulkkasi poliisin puheita mielenosoituksen järjestäjälle. Poliisin viesti mielenosoituksen järjestäjälle oli, että voiko mielenosoitusta jatkaa ilman kyseistä banderollia. Poliisi ei määrännyt banderollia poistettavaksi, mutta sovinnollisuutta edistävästi tiedusteli sen mahdollista poistamista, ellei se ole mielenilmaukselle välttämätön. Kesken keskustelun mielenosoituksen järjestäjä poistui ja meni poistamaan keskustelun kohteena ollutta banderollia.

Poliisi valvoi lauantaina 22.10.2022 ukrainalaisten järjestämää mielenosoitusta Kuopion torilla. Mielenilmauksen aikana paikalla ollut poliisipartio otti vastaan venäläisen naisen ilmoituksen, että yksi mielenilmauksen banderolleista on vihapuhetta.

Poliisi pyrki ratkaisemaan tilanteen pyytämällä mielenilmauksen järjestäjän paikalle keskustelemaan banderollista. Keskustelun alussa tuli ilmi, että tapahtuman järjestäjä puhui vain ukrainaa. Poliisilla ei ollut tilanteessa omaa tulkkia, ja siksi valituksen tehnyt venäläisnainen tulkkasi poliisin puheita mielenosoituksen järjestäjälle. 

Poliisin viesti mielenosoituksen järjestäjälle oli, että voiko mielenosoitusta jatkaa ilman kyseistä banderollia. Poliisi ei määrännyt banderollia poistettavaksi, mutta sovinnollisuutta edistävästi tiedusteli sen mahdollista poistamista, ellei se ole mielenilmaukselle välttämätön. Kesken keskustelun mielenosoituksen järjestäjä poistui ja meni poistamaan keskustelun kohteena ollutta banderollia.

Valitettavan väärinymmärryksen ja käännösvirheen vuoksi tapahtuman järjestäjä tulkitsi, että poliisi määräsi banderollin poistettavaksi. Poliisi pahoittelee tapahtunutta ja kiinnittää jatkossa huomiota, että vastaavissa tapauksissa käytetään aina virallisia tulkkeja.
 

]]>

Lähde: Poliisi.fiMainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory