Älä anna pankkitunnuksiasi kenellekään

NordenBladet — Poliisi muistuttaa, etteivät viranomaiset koskaan pyydä pankkitunnuksia. Pankkitunnuksia pyytävistä soittajista tulee ilmoittaa poliisille.Oulun poliisilaitos muistuttaa, etteivät pankit, poliisi tai muutkaan viranomaiset koskaan pyydä kenenkään verkkopankkitunnuksia – eivät edes rikoksen estämiseen. Pankkitunnuksia ei siis tule missään tilanteessa luovuttaa kenellekään. Niiden pyytäjät ovat todennäköisesti huijareita, jotka yrittävät päästä käsiksi pankkitunnusten haltijan rahavaroihin.Näille huijareille on hyvin tyypillistä esittäytyä poliisiksi tai muuksi viranomaiseksi. Niin kutsutut valepoliisit yleensä väittävät, että pankkitunnusten avulla poliisi yrittää estää pankkitilin tyhjentämisen.Jos poliisiksi esittäytyvä tai kuka tahansa sinulle tuntematon henkilö pyytää saada verkkopankkitunnuksesi, kysy hänen nimeään. Katkaise puhelu mahdollisimman pian riippumatta siitä, suostuuko soittaja kertomaan nimensä. Heti puhelun jälkeen ilmoita huijarista hätäkeskukseen soittamalla puhelinnumeroon 112.Jos epäilet pankkikorttisi tai pankkitunnustesi joutuneen vääriin käsiin, ilmoita asiasta välittömästi pankkiin ja tee rikosrikosilmoitus.Jotkut ihmiset eivät seuraa mitään mediaa tai poliisin tiedotuskanavia, joten on mahdotonta varoittaa heitä huijareista tiedotusvälineiden kautta. Siksi poliisi pyytääkin erityisesti ikäihmisten läheisiä muistuttamaan vanhempia ihmisiä siitä, ettei pankkitunnuksia tule luovuttaa kenellekään. 

Poliisi muistuttaa, etteivät viranomaiset koskaan pyydä pankkitunnuksia. Pankkitunnuksia pyytävistä soittajista tulee ilmoittaa poliisille.

Oulun poliisilaitos muistuttaa, etteivät pankit, poliisi tai muutkaan viranomaiset koskaan pyydä kenenkään verkkopankkitunnuksia – eivät edes rikoksen estämiseen. Pankkitunnuksia ei siis tule missään tilanteessa luovuttaa kenellekään. Niiden pyytäjät ovat todennäköisesti huijareita, jotka yrittävät päästä käsiksi pankkitunnusten haltijan rahavaroihin.

Näille huijareille on hyvin tyypillistä esittäytyä poliisiksi tai muuksi viranomaiseksi. Niin kutsutut valepoliisit yleensä väittävät, että pankkitunnusten avulla poliisi yrittää estää pankkitilin tyhjentämisen.

Jos poliisiksi esittäytyvä tai kuka tahansa sinulle tuntematon henkilö pyytää saada verkkopankkitunnuksesi, kysy hänen nimeään. Katkaise puhelu mahdollisimman pian riippumatta siitä, suostuuko soittaja kertomaan nimensä. Heti puhelun jälkeen ilmoita huijarista hätäkeskukseen soittamalla puhelinnumeroon 112.

Jos epäilet pankkikorttisi tai pankkitunnustesi joutuneen vääriin käsiin, ilmoita asiasta välittömästi pankkiin ja tee rikosrikosilmoitus.

Jotkut ihmiset eivät seuraa mitään mediaa tai poliisin tiedotuskanavia, joten on mahdotonta varoittaa heitä huijareista tiedotusvälineiden kautta. Siksi poliisi pyytääkin erityisesti ikäihmisten läheisiä muistuttamaan vanhempia ihmisiä siitä, ettei pankkitunnuksia tule luovuttaa kenellekään.
 

]]>

Lähde: Poliisi.fi



Mainos:




High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory