Norjassa tulee pohdinta: KUMPI on lapsille oppimisen kannalta parempi – koulu, jossa annetaan läksyjä, vai koulu, jossa ei anneta?

Norjassa tulee pohdinta: KUMPI on lapsille oppimisen kannalta parempi – koulu, jossa annetaan läksyjä, vai koulu, jossa ei anneta?

NordenBladet – Tiistaina, 30. elokuuta poliitikot ja koulunjohtajat kokoontuvat miettimään äärettömän ajankohtaista aihetta ”läksytön koulu”. Esitetään kysymys, joka kiinnostaa monia vanhempia: kumpi on parempi oppimisen kannalta – koulu, jossa annetaan läksyjä, vai koulu, jossa läksyjä ei anneta?

Kouluvuosi on juuri alkanut ja läksyaihetta mietitään sekä kouluissa että ruokapöydän ympärillä. Norjalainen julkaisu Varden.no toi aiheen esiin ja on kutsunut poliitikot ja koulunjohtajat tätä aihetta pohtimaan.

”Järjestimme ennen kesää aiheesta keskustelutilaisuuden Skienin keskuksessa ja Riksvei 36:ssa ja nyt molemmat väittelytapaamiset vetivät paikalla paljon kansaa ja hyviä väittelyitä syntyi. Nyt toivomme, että aihe ”läksytön koulu” synnyttää yhtä paljon kiinnostusta”, sanoi uutistoimittaja Hege Gulseth, joka on pohdintakokouksen puheenjohtaja.

Ensi tiistaina 30. elokuuta kello 19.30 Skienin keskustassa sijaitsevassa kahvilassa Sitt Ned (Telemarksgata 10, 3724 Skien, Norja) odotetaan kaikkia osallistumaan tapaamiseen.

Jo tänä vuonna aloitetaan myös pilottiprojekti, jossa sadan Åfossin koulun 5.-7. luokan oppilaan ei tarvitse tehdä läksyjä.

Kysymykset, joihin 30. elokuuta lisäksi vastauksia odotetaan, ovat seuraavat: Kumpi on oppimiseen paras – läksyt vai läksyjen puuttuminen? Aiheuttavatko läksyt oppilaiden välillä suurempia eroja? Aiheutammeko muutenkin kiireelliseen arkielämään turhia paineita?
”Uskon, että on paljon lapsenvanhempia, jotka ajattelevat, mikä on heidän lapsilleen parasta, eivätkä tiedä, onko ratkaisu läksyt vai koulu ilman läksyjä. Nyt toivomme, että tämä pohdinta antaa heille vastaukset”, Gulseth sanoo.

Hän rohkaisee lukijoita esittämään paneelille kysymyksiä ennen kokousta. ”Yleisön joukossa istuvilla on samoin mahdollisuus esittää paikan päällä kysymyksiään”, hän sanoo.

Pohdinnassa kysymyksiin vastaavat:

• Erik Johnsen, Åfossin koulun johtaja
• Terje Flaatha, Kollmyrin koulun johtaja
• Trude Tvedt, AP:n poliitikko ja Brattsbergkleivan koulun johtaja
• Helene Røsholt, ryhmänjohtajan sijainen Skienin Høyressä


Mainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory