TUTKIMUS: ONNELLISIN on keski-ikäinen maalla asuva nainen

TUTKIMUS: ONNELLISIN on keski-ikäinen maalla asuva nainen

NordenBladet – Tutkimuksessa selvisi, että onnellisin ihminen on 50+ ikäinen nainen, jonka talous on turvattu, joka elää pysyvässä suhteessa ja jolla on oma koti. Hän asuu maalla ja hänellä on oma piha-alue. ”Onnellisen naapuruston tutkimus” on hanke, jonka Bonava aloitti vuonna 2017. Siinä kotimarkkinoilla asuvilta ihmisiltä kysytään, millaisia tekijöitä he kotonaan ja naapurustossaan arvostavat.

Onnellisuusindeksin avulla voi mitata ja verrata asukkaiden tyytyväisyyttä ja onnellisuutta omassa elinympäristössään. Sadan pisteen skaalalla kotiinsa tyytyväisimpiä ovat ruotsalaiset (81 pistettä), pohjoisnaapureilla suomalaisilla tämä osoittaja on 78. Koteihinsa yhtä tyytyväisiä ovat virolaiset ja saksalaiset (76 pistettä).

Onnellisin naapuri Virossa on 35-49-ikäinen naishenkilö, jonka talous on turvattu ja jolla on oma koti. Hän on asunut kodissaan yli viisi vuotta, hänellä on ulkoalue (terassi, parveke tai puutarha) ja hän asuu suuren kaupungin läheisyydessä.

Vastauksista ilmeni, ihmiset suosivat kotia valitessaan tuttuun naapurustoon jäämistä. Vastaajista 69 % on asunut kodissaan enemmän kuin viisi vuotta ja 75 % vastaajista on pysynyt naapurustolleen uskollisena ja asunut siellä yli viisi vuotta.

Kuva: Pexels
Lähde: NordenBladet.ee


Mainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory