YSTÄVÄT vaikuttavat taloudelliseen hyvinvointiisi

YSTÄVÄT vaikuttavat taloudelliseen hyvinvointiisi

NordenBladet – Miksi jotkut ihmiset ovat rikkaampia kuin toiset? Siihen on useita syitä, mutta eräs syy liittyy tuttavapiiriisi. Kasvaminen piireissä, joissa sekä matalamman että korkeamman sosiaalitaloudellisen tason ihmiset ovat keskenään tekemisissä, voi parantaa lasten mahdollisuuksia parantaa tulevaa taloudellista hyvinvointiaan.

Yhdysvaltalaiset tiedemiehet tutkivat 70 miljoonan henkilön ystävyyssuhteita sosiaalisen median kanavalla Facebook. Tutkittujen henkilöiden ikä oli välillä 25-44 vuotta. Tutkijat totesivat käyttäjien asuinpaikkatietojen, koulun, mediaanitulojen ja käytetyn puhelinmallin perusteella millainen henkilön sosiaalitaloudellinen elämäntilanne on.

Tutkimus todisti, että kun köyhemmät henkilöt ovat tekemisissä varakkaampien kanssa, hekin liikkuvat omaisuusluokassa ylöspäin. Eli siten, jos matalan sosiaalitaloudellisen aseman lapset kasvaisivat alueilla, joilla ihmiset ovat taloudellisesta asemastaan riippumatta tekemisissä keskenään, heidän tulonsa olisivat aikuisiässä viidenneksen suuremmat.

Lähde: NordenBladet.ee
Kuva: Pexels


Mainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory