Vaatesuunnittelija Anitta Luukinen: Näin tuunaat vanhoista vaatteista uutta!

Vaatesuunnittelija Anitta Luukinen: Näin tuunaat vanhoista vaatteista uutta!

OHMYGOSSIP РYhä useampi on kiinnostunut vanhojen vaatteiden tuunaamisesta. Vaatesuunnittelija Anitta Luukinen antaa vinkkejä, miten vanhasta saa kekseliästä uutta.

Luukisen vinkit vaatetuunaukseen:
1. Etsi kirpputoreilta pääasiassa luonnonmateriaaleista tehtyjä vaatteita sekä muita tekstiilejä. Suosi pellavaa, villaa ja pitsiä.
2. Monista tekstiilikierrätysyrityksistä ja -yhdistyksistä tuunaajat saavat haettua materiaalia edullisesti.
3. Kauniista pöytäliinoista saa helposti tehtyä esiliinoja. Joululiinoista tai punaisista hameen­helmoista syntyy myös kartionmallisia tonttulakkeja.
4. √Ąl√§ heit√§ tahraista vaatetta menem√§√§n, vaan ompele siihen koristeeksi vanhoista pitsiliinoista leikattuja yksityiskohtia. Huovasta tai villakankaasta tahrat voi my√∂s aplikoida piiloon ja tahroja voi piilottaa my√∂s kankaanpainolla.
5. Virkatulla pitsillä voi piristää myös vanhan paidan helmaa, hihan- tai taskunsuita.
6. Tee vanhasta pitsiliinasta paitaan koristekaulus leikkaamalla pyöreään pitsiliinaan reikä keskelle ja ompelemalla liina paidan kaulukseen kiinni.
7. Paksut sukkahousut, joista terät ovat puhki, voi helposti tuunata säärystimiksi.
8.  Farkuista saa tehtyä monenlaisia laukkuja, joissa voi hyödyntää myös farkun takataskut. Kun avaa farkkujen ulkosauman, tulee lahkeesta leveä kangas, josta saa ommeltua lapsen paidan etu- tai takakappaleen.
9. Vanhan villaneuleen voi huovuttaa pyykinpesukoneessa 60 asteessa. Huovutettua villaa voi leikata sen purkaantumatta ja siitä voi tehdä esimerkiksi pieniä asusteita, kuten lapasia, pipoja, säärystimiä tai rannekkeita.
10. Nappeja voi ommella erilaisiksi koristeiksi vaatteisiin ja asusteisiin. Napeista voi tehdä myös kaula-, ranne- tai korvakoruja.

Lähde: Hyvinvointi
Kuva: Instagram / @somiahit
(Huom. kuva vain havainnollistamista varten.)


Tags assigned to this article:
Anitta LuukinenVaatesuunnittelijavinkit

error:
Copyright © NordenBladet 2008-2021 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory